Isopto Tears Oogdruppels Oplossing 15ml

van Alcon
3,70 

In voorraad!
  Aan mijn Favorieten toevoegen
Besteld voor 16u, morgen bij u geleverd of in 24u in afhaalpunt
Beschrijving

Isopto Tears Oogdruppels Oplossing 15ml

Indicaties

- Droge ogen-syndroom.
- Lacrimale deficiëntie.
- Keratitis en droge keratoconjunctivitis.
- Lubricans voor harde contactlenzen.


Samenstelling

Hypromellosum 5 mg - Benzalkon. chlor. 0,1 mg - Natr. citr. - Natr. hydrogenophosph. anhydr. - Natr. dihydrogenophosph. monohydr. - Natr. chlor. - Aq. purif. q.s. ad 1 ml.

XXI ad XXV gtt./ml


Posologie en wijze van gebruik

Isopto Tears kan zowel bij kinderen als bij volwassenen gebruikt worden. Instilleer 1 of 2 druppels in de bindvlieszak, driemaal per dag of zo dikwijls als nodig om de symptomen van oogirritatie te kalmeren.


Kenmerken:
Merk Alcon
Categorie Oogspoeling - Oogzalf
Prijs 3,70 
Gewicht 27 gr
Contra-indicaties - Bijwerkingen

Contra-indicaties

Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen van dit preparaat.
Dit product bevat benzalkoniumchloride en zou dus niet mogen gebruikt worden tijdens het dragen van zachte contactlenzen.


Bijzondere voorzorgen

Ingeval van aanhoudende irritatie, de behandeling onderbreken.
Isopto Tears is een steriel product; elk contact met de flaconopening vermijden. Goed sluiten na elk gebruik. De vervaldatum op de verpakking nagaan.


Zwangerschap en lactatie

Er zijn geen frequent voorkomende ongewenste effecten bekend. Hypromellose is een inerte stof zonder farmacologische activiteit. Er wordt niet verwacht dat het systemisch geresorbeerd wordt, dat het enige systemische toxiciteit vertoont of dat het enig effect zou hebben op het voortplantingsstelsel.


Ongewenste effecten

In uitzonderlijke gevallen kan dit product een lokale irritatie veroorzaken.
Lokale overgevoeligheidsreacties komen zelden voor.


Overdosering - Interacties

Invloed op het besturen van voertuigen en het bedienen van machines

Er zijn geen frequent voorkomende ongewenste effecten bekend. Nochtans, aangezien oogdruppels aanleiding kunnen geven tot voorbijgaand wazig zicht na instillatie, mag men niet rijden of geen gevaarlijke machines bedienen behalve wanneer het zicht helder is.


Onverenigbaarheden

Voor zover bekend is Isopto Tears fysisch en chemisch verenigbaar met de gebruikelijke componenten van oogdruppels. Nochtans is gezamenlijke toediening met andere oogdruppels niet aan te raden aangezien dit de resorptie van de actieve bestanddelen in de oogweefsels zou kunnen beïnvloeden.


Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.