Thilo Tears Gel 10g

van Alcon
Geneesmiddel
Thilo Tears Gel 10g
9,15 
+
Op voorraad!
Newpharma klantenbeoordeling: 4,7/5

Beschrijving

Zie volledige beschrijving

Indicaties:
"Droog oog"-aandoeningen, traanvervangingsmiddel voor aandoeningen die gepaard gaan met onvoldoende of gebrekkige bevochtiging van het oogoppervlak.

Samenstelling:
Carbomerum 3,0 mg — Mannitolum — Thiomersal. 0,04 mg — Natr. Hydrox. — Aq. Purif. q.s. ad 1 g.

Posologie en wijze van gebruik:
4 x daags of naar behoefte 1 druppel in de conjunctivale zak druppelen. De tube moet loodrecht worden gehouden. Contact met de ogen dient te worden vermeden. Met deze techniek wordt voorkomen dat de druppel te groot wordt voor de inhoud van de conjunctivale zak en de wimpers aan elkaar gaan kleven.


Kenmerken:
Merk Alcon
Categorie Oogspoeling - Oogzalf
Reviews 0/5 (0 reviews)

Tekst verminderen


Contra indicaties Bijwerkingen

Contra-indicaties:
Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen van dit preparaat.

Bijzondere voorzorgen:
Contactlenzen mogen tijdens de behandeling met Thilo-Tears niet worden gedragen. Indien nog andere oogdruppels dienen te worden gebruikt moet een 15-tal minuten worden gewacht tussen twee instillaties.

Zwangerschap en lactatie:
Dit middel kan voor zover bekend, zonder gevaar voor de vrucht of het kind, overeenkomstig het voorschrift worden gebruikt in de zwangerschap en tijdens de lactatie.

Ongewenste effecten:
Tot de gel gelijkmatig over het oogoppervlak is verdeeld, kan het zicht tijdelijk worden verstoord. Aangezien dit geneesmiddel thiomersal (een organokwikverbinding) als bewaarmiddel bevat, is een allergische reactie mogelijk.


Overdosering Interacties

Besturen van voertuigen en gebruik van machines:
Totdat de gel gelijkmatig is verdeeld over het oogoppervlak kunnen tijdelijke visuele stoornissen voorkomen.


Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.