Algisite M Calcium-Alginaat Wondkompres 10x10cm 3 Stuks (66000718)

van Algisite
Algisite M Calcium-Alginaat Wondkompres 10x10cm 3 Stuks (66000718)
Klantenbonus
0,19  €
13,70
-5%
Voordeel
i
13,02 
(
4,34 
/stuk
)
+
 
Nog maar 1 in voorraad!
Op voorraad!

Bestel nu, betaal later met Klarna. (vanaf € 69 aankoop)


Beschrijving

Steriel calcium alginaat wondkompres, overwegend samengesteld uit mannuronzuurvezels

Zie volledige beschrijving

Eigenschappen:
Algisite M is een steriel calcium alginaat wondkompres, overwegend samengesteld uit mannuronzuurvezels, die snel een gel kunnen vormen. Deze vezels zijn op een unieke manier in elkaar verweven, waardoor een zacht en soepel kompres ontstaat. Er komen nauwelijks alginaatvezels los en het kompres behoudt zijn integriteit, zelfs wanneer het doordrenkt is.

Bij contact met wondvocht vormt Algisite M een zachte en consistente gel. Gedurende dit proces wordt het teveel aan wondvocht geabsorbeerd. Algisite M maakt gebruik van de voordelen van vochtige wondgenezing, wat leidt tot een snelle en ongestoorde wondgenezing, zelfs van de moeilijkste wonden.

Sterk absorberend:
In-vitro studies tonen aan dat Algisite M 13 maal het eigen gewicht in wondvocht kan absorberen. Daardoor kan het verband tot 7 dagen in situ blijven.

Gemakkelijk te verwijderen:
Bij gebruik in matig tot sterk exsuderende wonden vormt Algisite M een soepele gel die niet aan het nieuwgevormde weefsel in het wondbed kleeft. Het kompres kan gemakkelijk in één stuk uit de wond worden genomen ofwel met behulp van een fysiologische zoutoplossing worden verwijderd.

Stimuleert een snelle wondgenezing:
De gel die gevormd wordt door contact van het wondvocht met de alginaatvezels creëert een vochtig wondmilieu, voorkomt korstvorming en stimuleert een ongestoorde wondgenezing. Het kompres laat wondcontractie toe alsmede de uitwisseling van zuurstof en CO2, wat noodzakelijk is voor een optimale wondgenezing.

Past zich aan de wond aan:
Algisite M is zeer soepel en comfortabel en past zich goed aan het wondoppervlak aan. Het kompres kan naar gelang de wondgrootte op maat gevouwen of geknipt worden. De Algisite M streng leent zich bijzonder goed voor het gebruik in diepe en cavitaire wonden. De gelvorming brengt een nog nauwer contact met de wond tot stand.

Unieke verweving van de vezels:
De meeste alginaatverbanden verliezen vezels bij manipulatie van het verband. Geavanceerde technieken om deze vezels in elkaar te verweven voorkomen dit probleem. Dit is een groot voordeel van Algisite M ten opzichte van vergelijkbare producten.

Indicaties:
Externe gebruik
Matig tot sterk exsuderende, oppervlakkige en diepe of cavitaire wonden zoals ulcera, decubitus, diabetische ulcera, postoperatieve wonden, brandwonden en donor sites, al dan niet geïnfecteerd

Contra-indicaties:
Algisite M niet hergebruiken.
Niet gebruiken bij wonden met weinig tot geen exsudaat.
Het verband niet gebruiken bij patiënten met een allergie voor één van de bestanddelen van het product.

Gebruiksaanwijzing:
Stap 1:
Reinig de wond volgens de gebruikelijke procedure.

Stap 2:
Kies een kompres dat iets groter is dan de wond, knip deze op maat en plaats het rechtstreeks op de wond. Zorg dat het kompres de wondranden niet overlapt.
Voor diepe of cavitaire wonden Algisite M streng gebruiken.

Stap 3:
Breng het kompres aan.

Stap 4:
Afdekken met een absorberend kompres (bijvoorbeeld Melolin of Allevyn en/ of Opsite). Het secundaire kompres mag de verdamping van het wondexsudaat, dat optreedt aan het oppervlak van de gel, niet belemmeren wanneer er veel wondvocht is.

Stap 5:
Op sterk exsuderende of geïnfecteerde wonden het kompres dagelijks vervangen. Naarmate de genezing vordert, kan het kompres steeds langer in situ blijven.

Stap 6:
Verwijder Algisite M door met behulp van pincet, tang of een hand met handschoen, het kompres voorzichtig op te tillen. Het kompres kan kleven op een wond met matig exsudaat. Bevochtig de wond met een zoutoplossing om het verwijderen te vereenvoudigen.

Voorzorgsmaatregelen:
Raadpleeg een arts bij het gebruik op geïnfecteerde of oncologische wonden of op wonden veroorzaakt door tuberculose.

Inhoud:
3 stuks


Kenmerken:
Merk Algisite
Categorie Medische Hulpmiddelen
Reviews 4/5 (2 reviews)

Tekst verminderen


Reviews

(2 reviews)

Gemiddelde score

4,0 / 5

Alle beoordelingen zijn afkomstig van gecertificeerde kopers, verzameld via eKomi.

Filteren op:

0%
100%
0%
0%
0%

Sorteren op:

Meest recent eerst
  • Les plus récents d'abord
  • Oudste eerst
  • Hoogste cijfer eerst
  • Laagste cijfer eerst
  • Nuttigste eerst
Alle talen
  • Alle talen
  • Frans