Zineryt Lotion 30ml

18,45 

In voorraad!
  Aan mijn Favorieten toevoegen
Besteld voor 16u, morgen bij u geleverd OF in afhaalpunt 24u via Mondial Relay of 24u via DPD of 24u via Bpost of 24u via Bpost of 48u via ColliShop
Beschrijving

Zineryt Lotion 30ml

Therapeutische indicaties:
Behandeling van acné, in het bijzonder de vormen met dominante inflammatoire papulo-pustuleuze verschijnselen.

Kwalitatieve en kwantitatieve samenstelling:
Zineryt bevat 40 mg/ml erythromycine in de vorm van een zink complex.
Voor hulpstoffen, zie ”Lijst van hulpstoffen”.

Farmaceutische vorm: Oplossing voor cutaan gebruik.

Dosering en wijze van toediening:
Zineryt dient 2 x daags te worden aangebracht op de huid van het gehele gezicht of op andere aangedane gedeelten (niet alleen de lesie zelf), totdat het gehele te behandelen gebied is bedekt (per keer is hiervoor ± 0,5 ml nodig).
Zineryt wordt toegediend door het flesje schuin ondersteboven met de applicator tegen de huid te houden en het zachtjes drukkend heen en weer te bewegen. De uitvloeiing van Zineryt kan worden geregeld door vermeerdering of vermindering van de druk van de applicator tegen de huid. Laten drogen.
De gebruikelijke behandelingsduur is 10 à 12 weken. In de meeste gevallen wordt dan een bevredigende verbetering waargenomen.
Na gebruik, de flacon niet aan andere patiënten doorgeven om besmetting te voorkomen.

Kenmerken:
Merk ASTELLAS PHARMA
Categorie Acné
Prijs 18,45 
Gewicht 65 gr
Contra-indicaties - Bijwerkingen

Contra-indicaties:
Overgevoeligheid voor erythromycine of andere antibiotica van de macrolidegroep, voor zink of voor één van de andere bestanddelen van het product.

Bijzondere waarschuwingen en voorzorgen bij gebruik:
Zineryt is uitsluitend bestemd voor behandeling van de huid en mag niet in aanraking worden gebracht met de ogen of de slijmvliezen.
Kruisovergevoeligheid tussen macroliden kan optreden.
Kruisresistentie met andere antibiotica van de macrolide groep en met lincomycine en clindamycine kan voorkomen.
Aangezien de oplosbaarheid van Zineryt berust op een complexvorming van de werkzame bestanddelen in het ethanol-diisopropylsebacaat vehiculum kan iedere verstoring van die verhouding in de oplossing door verdunnen met water of andere vloeistoffen of door toevoeging van andere anti-acne middelen resulteren in een ontmenging.

Zwangerschap en borstvoeding:
Zineryt kan, voor zover bekend overeenkomstig het voorschrift worden gebruikt tijdens de zwangerschap en de lactatie.

Bijwerkingen:
Aanvankelijk kan soms door de alcoholbase van Zineryt een branderig of prikkelend gevoel, desquamatie of een lichte roodheid op de huid worden waargenomen. Dit is van voorbijgaande aard.
Zoals voor elke stof die op de huid wordt aangebracht is op elk bestanddeel van Zineryt een allergische reactie mogelijk. Zineryt met applicator aangebracht op de huid en opgedroogd veroorzaakt geen vlekken op de huid of op kleding die met deze behandelde huid in contact gekomen is.

Overdosering - Interacties

Beinvloeding van de rijvaardigheid en van het vermogen om machines te bedienen:
Geen gegevens bezorgd.

Overdosering:
Een langdurige overdosering van Zineryt zal vermoedelijk voor de huid als gevolgen hebben: erytheem en uitdroging. De kans op systemische bijwerkingen ten gevolge van een dergelijke toepassing is zeer gering.
Een incidentele inname van de gehele inhoud van één verpakking Zineryt zal voornamelijk gekarakteriseerd worden door acute toxiciteitsverschijnselen van de hierin aanwezige hoeveelheid absolute alcohol (± 21 ml 99  % ethanol).

Lijst van hulpstoffen: Diisopropylsebacaat — Ethanol.

Interacties met andere geneesmiddelen en andere vormen van interactie:
Zineryt mag op de huid niet in aanraking komen met zuren of alkali omdat het actieve bestanddeel erythromycine door deze stoffen kan worden geïnactiveerd (salicylzuur, ureum, etc.). Vitamine A-zuur is echter een uitzondering gebleken. Bij ernstige vormen van acne kan de behandeling met Zineryt gecombineerd worden met bv. lokale toepassing van vitamine A-zuur of benzoylperoxide of orale toediening van tetracycline.
Bij gelijktijdige toepassing van andere lokale anti-acneproducten moet men voorzichtig zijn aangezien de irritatie kan verergeren, in het bijzonder bij producten die afschilfering bevorderen.

Gevallen van onverenigbaarheid:
Zineryt mag op de huid niet in aanraking komen met zuren of alkali omdat het actieve bestanddeel erythromycine door deze stoffen kan worden geïnactiveerd (salicylzuur, ureum, etc.). Vitamine A-zuur is echter een uitzondering gebleken.

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.