Liposic Ooggel-Gel 10g

6,42 

In voorraad!
  Aan mijn Favorieten toevoegen
Besteld voor 16u, morgen bij u geleverd of in 24u in afhaalpunt
Beschrijving

Liposic Ooggel-Gel 10g

Therapeutische indicaties:
Symptomatische behandeling van droge ogen.

Kwalitatieve en kwantitatieve samenstelling:
Carbomerum 980 2 mg — Cetrimid — Sorbit — Medium-Chain Triglycerid — Natrii Hydroxid. (voor pH regeling) — Aqua Purificata q.s. ad 1 g.

Farmaceutische vorm:
Witte, opaque, hoogvisceuze, indruppelbare ooggel.

Dosering en wijze van toediening:
Bij de behandeling van droge ogen is een individueel doseringsregime noodzakelijk. Afhankelijk van de ernst en intensiteit van de symptomen, telkens één druppel in de conjunctivaalzak van het oog druppelen 3 - 5 keer per dag; alsook ongeveer 30 minuten vóór het naar bed gaan (anders bestaat er een risico op plakkende oogleden).
In het algemeen zal een oogarts moeten worden geconsulteerd bij de behandeling van keratoconjunctivitis sicca, aangezien deze aandoening gewoonlijk van langdurige aard is en permanente therapie vereist.
Een geschikte druppelgrootte wordt verkregen door de tube bij het indruppelen in een verticale positie boven het oog te houden.

Kenmerken:
Merk Bausch&Lomb
Categorie Oogspoeling - Oogzalf
Prijs 6,42 
Gewicht 18 gr
Contra-indicaties - Bijwerkingen

Contra-indicaties:
Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen van de ooggel.

Bijzondere voorzorgen bij gebruik:
Contactlenzen moeten worden verwijderd voor toediening en mogen 30 minuten na druppelen met Liposic weer worden ingebracht. Bijkomende oogmedicatie dient toegediend te worden 15 minuten voorafgaand aan het indruppelen met Liposic.
Er zijn geen specifieke studies uitgevoerd over het gebruik van Liposic bij kinderen.
Als de symptomen van het droge oog aanhouden of verergeren, dient de behandeling gestopt te worden en een oogarts geraadpleegd worden.

Gebruik tijdens zwangerschap en lactatie:
Er zijn geen klinische gegevens betreffende de veiligheid van Liposic gedurende de zwangerschap of borstvoeding beschikbaar. Preklinische informatie voorspelt dat het risico van het gebruik van Liposic tijdens de zwangerschap of borstvoeding erg klein is. Maar door het gebrek aan klinische bewijzen is het gebruik van Liposic® tijdens de zwangerschap en borstvoeding niet aangewezen.

Ongewenste bijwerkingen:
Oogirritatie veroorzaakt door het conserveermiddel kan in zeldzame gevallen optreden. Overgevoeligheidsreacties veroorzaakt door één van de andere bestanddelen kunnen in uitzonderlijke gevallen optreden.
Volgende ongewenste effecten zijn waargenomen: branderig gevoel, roodheid van de ogen, klevende oogleden, palpebraal reuze papillaire conjunctivitis, corneale stippeling, episcleritis, wazig zicht, jeuk, ongemak.

Overdosering - Interacties

Invloed op de bekwaamheid om een voertuig te besturen en om machines te bedienen:
Zelfs wanneer gebruikt zoals voorgeschreven kan dit middel direct na toepassing gedurende zo'n 5 minuten het gezichtsvermogen verminderen door het ontstaan van streepjes na toediening van de gel. Patiënten dienen hiermee rekening te houden bij deelneming aan het verkeer of bediening van machines.

Overdosering:
Elke oculaire overdosering of orale inname die zou kunnen optreden is van geen enkele klinische relevantie. Het is echter belangrijk om kleine druppels toe te dienen om plakkende oogleden te voorkomen.

Interacties met andere geneesmiddelen en andere vormen van interactie:
Geen bekend.
Gelieve er op te letten dat Liposic® ooggel de contact-tijd van topisch toegediende oogdruppels of -zalven kan verlengen. Bijkomende medicatie voor het oog dient daarom 15 minuten voorafgaand aan het indruppelen met Liposic gegeven te worden.

Onverenigbaarheden:
Geen bekend tot nogtoe.

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.