Biotona Chlorella + Spirulina Raw Bio Shots 20x2,2g

van Biotona
Biotona Chlorella + Spirulina Raw Bio Shots 20x2,2g
Klantenbonus
0,1  €
12,00
-18%
Voordeel
i
9,89 
+
 
Nog maar 2 in voorraad!
Tijdelijk niet beschikbaar
We zullen u via e-mail contacteren zodra dit artikel weer op voorraad is.
Veuillez indiquer une adresse e-mail valide
 
Uw aanvraag werd geregistreerd
Op voorraad!
Voor België
(levering in afhaalpunt OF levering aan huis, op kantoor, enz.)
Morgen bij u geleverd (OF in afhaalpunt 24h via Mondial Relay of 24h via Bpost of 4 jours via ColliShop)
Dit product of geneesmiddel is voorradig. Newpharma garandeert dat meer dan 90% van de bestellingen (doorgegeven voor 12u op werkdagen) de volgende dag geleverd worden (werkdag).
Bij u in 48h (OF in afhaalpunt 48h via Mondial Relay of 48h via Bpost of 5 jours via ColliShop) Dit product of geneesmiddel is voorradig in een depot van een groothandelaar die minder frequent aan Newpharma levert. De normale leveringstermijn is dus wat langer.
Bij u in 3 jours (OF in afhaalpunt 3 jours via Mondial Relay of 3 jours via Bpost of 6 jours via ColliShop) Dit product of geneesmiddel is voorradig in een depot van een groothandelaar die minder frequent aan Newpharma levert. De normale leveringstermijn is dus langer.
Bij u in 7 jours (OF in afhaalpunt 7 jours via Mondial Relay of 7 jours via Bpost of 10 jours via ColliShop) Dit product moet bij de fabrikant besteld worden. De normale leveringstermijn wordt dus verlengd met maximum 1 week.

Beschrijving

Ondersteunt de toon en vitaliteit en stimuleert het immuunsysteem.

Zie volledige beschrijving

Eigenschappen:
Miniscule micro-algen, inhoudsstoffen van formaat
Algen worden al vele jaren gekweekt en gebruikt als menselijk voedsel. In de laatste vier decennia is de productie van micro-algen vooral gefocust op chlorella en spirulina, omdat deze enorm rijk zijn aan eiwitten, mineralen, vitaminen en antioxidanten. Daarnaast zijn de micro-algen ook erkend voor hun bijdrage aan de gewichtscontrole en de vitaliteit. Biotona bio Chlorella + Spirulina raw kan u dus helpen bij het streven naar een evenwichtige voeding doordat ze een waaier aan essentiële voedingsstoffen bevatten. Bovendien kunnen deze micro-algen veel bouwstoffen en energie geconcentreerd vastleggen en vormen zo de basis van de meeste voedselketens in het watermilieu.

Belangrijkste inhoudsstoffen:
- Proteïnen
- Carotenoïden (β-caroteen, zeaxanthine)
- Fycocyanine
- Superoxide dismutase (S.O.D.)
- Vitamine B12
- Foliumzuur
- Omega 6-vetzuur: γ-linoleenzuur (GLA)
- Chlorofyl

Hoofdkenmerken:
- Bevat zeer veel proteïnen met een uitstekend aminozuurprofiel.
- Bevat een schat aan antioxidanten zoals β-caroteen, S.O.D., fycocyanine, zeaxanthine en chlorofyl die bijdragen tot de bescherming van de cellen en de preventie van kanker.
- Bevat vitamine B12, essentieel voor groei en neurologische functies.
- Bevat foliumzuur of vitamine B9, een vitamine die belangrijk is bij zwangerschap, noodzakelijk voor de aanmaak van rode bloedcellen en die de kans op hartaandoeningen verminderd.
- Bevat γ-linoleenzuur (GLA) helpt om hartaanvallen en beroertes te voorkomen en het teveel aan water af te drijven. Het verbetert de circulatie en is goed voor de huid.
- Bevat chlorofyl dat de productie van rode bloedcellen ondersteunt en het bloed zuivert.
- Ondersteunt de tonus en de vitaliteit en stimuleert het immuunsysteem.
- Is heel geschikt voor sporters, opgroeiende kinderen of bij herstel na ziekte of operatie door het hoge gehalte aan eiwitten.

Chlorella (Chlorella pyrenoidosa):
Chlorella of letterlijk „klein groen blaadje“ werd ontdekt op het einde van de 19e eeuw door een Nederlandse microbioloog, M.W. Beijerinck. Het is een ééncellige zoetwateralg met een felgroene kleur dankzij het hoge chlorofylgehalte.
De alg is rijk aan eiwitten en bevat bovendien veel vitaminen en mineralen. Chlorella vermenigvuldigt zich enorm snel dankzij de unieke „chlorella groei factor“ (CGF), een complex geheel van waardevolle substanties die zich in de kernen van de algencellen bevinden. De celwand van chlorella is echter hard en onverteerbaar.
Om de voedzame bestanddelen toch beschikbaar te maken wordt de celwand van de geoogste chlorellacellen gebroken. Voor Biotona wordt dan ook de „broken cell wall“ chlorella gebruikt. Deze alg bevat verder grote hoeveelheden van foliumzuur, vitamine B12 en ijzer. Chlorella is ook rijk aan β-caroteen (provitamine A), en bevat een uitzonderlijk hoog gehalte aan chlorofyl.

Spirulina (Spirulina platensis/ maxima):
Het micro-organisme spirulina is zo genoemd vanwege het spiraalvormige filamentachtige uitzicht onder de microscoop. Het is een blauwegroene zoutwateralg die al meer dan duizend jaar als voedselbron wordt gebruikt.
Spirulina heeft tevens een uitzonderlijk hoog eiwitgehalte (minimum 60-70%), waarvan 90% verteerbaar is. Spirulina bevat alle essentiële aminozuren in vrij grote hoeveelheden. Eiwitten bevorderen het behoud van ons figuur door de opbouw van onze spieren en door te helpen met onze stofwisseling. Bovendien is spirulina als eiwitbron een „veilige“ eiwitbron omdat het geen invloed heeft op het risico op atherosclerose, wat je wel hebt als je kiest voor een dierlijke eiwitbron zoals rood vlees.

Daarnaast bevat het ook vitamine B12, carotenoïden, fycocyanine, S.O.D. en γ-linoleenzuur. Deze voedingsstoffen kunnen heel goed opgenomen worden door de darm omdat de celwand van spirulina samengesteld is uit proteïne, koolhydraten en vet en niet uit het onverteerbare cellulose. Daarom is de biologische beschikbaarheid van voedingsstoffen uit spirulina beter dan bij andere voedingsstoffen, vooral in vergelijking met andere plantaardige voedselbronnen.
Chlorella en spirulina vormen een perfect onderdeel van een gezond dieet en bijzonder geschikt voor sporters en mensen die willen afvallen. Biotona bio Chlorella + Spirulina raw is afkomstig van 100% biologisch geteelde algen zonder schadelijke additieven zoals kleurstoffen en pesticiden. Na het oogsten worden de algen door middel van een superieur droogproces gedehydrateerd, zodat hun nutritionele waarde behouden blijft. De chlorella- en spirulina-algen worden onder strenge omstandigheden gecultiveerd en na het collecteren gewassen en gefilterd. Daarna worden ze onder lage temperatuur gesproeidroogd en vermalen tot fijn poeder, dat zuurstofvrij en afgeschermd van het licht wordt bewaard. Beide micro-algen zijn enorm rijk aan antioxidanten. Een antioxidant is in staat om schadelijke vrije radicalen te neutraliseren, die door hun ongepaarde elektron sterk geneigd zijn moleculen uit de omgeving te oxideren. De meeste antioxidanten doen dit door met de vrije radicalen te reageren, waardoor deze laatste onschadelijk worden.

Carotenoïden:
Carotenoïden omvatten een groep van meer dan 600 moleculen. Ze worden onderverdeeld in twee groepen, carotenen, die alleen uit koolstof en waterstof bestaan, en xanthofyllen, die zuurstofhoudende derivaten van caroteen zijn. Verscheidene onderzoeksgroepen rapporteerden reeds dat er een link is tussen de dagelijkse consumptie van ten minste 5-9 porties fruit en groenten, en een verminderde gevoeligheid voor bepaalde kankers. Het zijn de antioxidanten (o.a. polyfenolen en carotenoïden) in deze voedingsmiddelen die beschermen tegen kanker. Helaas komen veel mensen niet aan de aanbevolen 5-9 porties.
β-caroteen is een precursor voor vitamine A (retinol) en wordt daarom ook wel provitamine A genoemd. Het komt onder andere voor in groenten en gele of oranje vruchten. Het is een sterke antioxidant die bovendien de veroudering van je (huid)cellen tegengaat.

Astaxanthine, een xanthofyl, is de belangrijkste roze-rode kleurstof in waterdieren die voorkomt in microalgen, gist, zalm, forel, krill, garnaal, kreeft, krab en in de veren van sommige vogels zoals flamingo’s. Astaxanthine behoort tot de krachtigste antioxidanten die de natuur te bieden heeft. Ingebed in cellulaire membranen (celmembraan, mitochondriale membraan) beschermt het vetoplosbare astaxanthine fosfolipiden en andere lipiden uitstekend tegen peroxidatie. Het gaat bovendien oxidatie van LDL-cholesterol tegen, een essentiële stap bij plaquevorming in de bloedvaten. Overigens ondersteunt het ons immuunsysteem en beschermt het tegen inflammatoire aandoeningen.
Zeaxanthine is een heel belangrijke antioxidant om twee redenen; ten eerste is het een van de weinige antioxidanten die de bloed-hersenbarrière kan doordringen. Zo biedt het bescherming voor de ogen en het centrale zenuwstelsel. Dit is uniek omdat andere antioxidanten op die plaatsen niet terechtkomen.
Ten tweede is het ook een van de weinige antioxidanten die nooit een prooxidant wordt. Dit maakt van zeaxanthine een extreem krachtige antioxidant.

Carotenoïden komen in hoge concentraties voor in de macula en beschermen tegen maculadegeneratie. Maculadegeneratie is een oogaandoening waarbij gezichtsscherpte afneemt ten gevolge van het afsterven van kegeltjes in de macula lutea of gele vlek in het centrale gedeelte van het netvlies.

Fycocyanine:
Fycocyanine komt enkel voor in blauw-groene algen zoals spirulina. Het is een blauw pigment met een proteïne ruggengraat en is eveneens een krachtig antioxidant. Studies hebben aangetoond dat fycocyanine heel efficiënt is in het vangen van peroxylradicalen. Waarschijnlijk is de covalent gebonden chromofoor, fycocyanobiline verantwoordelijk voor de antioxidatieve activiteit van fycocyanine.

Superoxide dismutase (S.O.D.):
Superoxide dismutase (S.O.D.) is één van de snelst werkende en belangrijkste antioxidanten in het beschermen van het lichaam tegen oxidatieve stress. Het is een enzym dat actief de schadelijke zuurstofradicalen uitschakelt.

Vitamine B12:
De rijkste bronnen van vitamine B12 zijn zuivelproducten, vlees, vis en eieren. Vegetariërs of veganisten kunnen dan ook een tekort aan deze vitamine ondervinden. Ook ouderen met de maagziekte „atrofische gastritis“ of mensen
met een tekort aan het maageiwit „Intrinsic Factor“ lopen het risico op een tekort. Vitamine B12 is essentieel voor de normale groei en de neurologische functies. Een tekort veroorzaakt vermoeidheid en humeurigheid, en kan uiteindelijk leiden tot neurologische schade. Daarnaast is vitamine B12 erkend voor zijn bijdrage tot het energieleverend metabolisme, de werking van het zenuwstelsel, de vorming van rode bloedcellen, de normale werking van het immuunsysteem en de vermindering van de vermoeidheid. Chlorella en spirulina zijn één van de zeldzame vitamine B12 bronnen die kunnen dienen voor vegetariërs en veganisten. Ze bevatten echter ook een groot percentage pseudo-vitamine B12, die niet goed opneembaar is, maar de hoeveelheid „echte“ vitamine B12 blijft echter wel relevant.

Foliumzuur:
Foliumzuur of vitamine B9 is een essentiële vitamine, en moet dus ingenomen worden via de voeding. Het is heel belangrijk bij zwangerschap want een tekort aan foliumzuur tijdens de vroege stadia van de zwangerschap kan neurale buis defecten veroorzaken zoals spina bifida of open rug. Het is ook noodzakelijk voor de aanmaak van rode bloedcellen en een tekort kan de kans op hartziektes vergroten.

γ-linoleenzuur (GLA):
Spirulina heeft een hoog gehalte aan GLA en is samen met moedermelk, bernagie- en teunisbloemolie een zeldzame bron van GLA. GLA is een essentieel onverzadigd vetzuur dat in het lichaam wordt omgezet in de prostaglandinen E1 en E2 (PGE1 en PGE2) met behulp van de vitaminen B3, B6 en C. Prostaglandinen zijn een groep van hormoonachtige stoffen die op lokaal niveau werkzaam zijn in het reguleren van vele fysiologische processen, zoals die bij ontstekingen, de verwijding en vernauwing van bloedvaten, pijn, koorts, de bevalling en de bloedstolling. Voorts beschermen ze de maagwand tegen de zure maaginhoud. Door hun vaatverwijdende invloed, helpen ze om hartaanvallen en beroertes te voorkomen, werken ze bloeddrukverlagend, helpen ze om het teveel aan water af te drijven, verbeteren ze de circulatie en vertragen ze de cholesterol productie. Prostaglandinen behoren tot de grotere groep van de eicosanoïden, een verzameling weefselhormonen die zijn afgeleid van arachidonzuur.

Met behulp van co-enzym A en het enzym delta-6-desaturase wordt linolzuur omgezet in γ-linoleenzuur, waaruit weer dihomo-gammalinoleenzuur ontstaat.
Via het enzym delta-5-desaturase wordt dihomo-gamma-linoleenzuur omgezet in arachidonzuur, dat vier dubbele bindingen bezit (GLA heeft er 3). Het enzym delta-5-desaturase kan geremd worden met onder andere α-linoleenzuur uit lijnzaadolie.

Essentiële vetzuren, zoals GLA, hebben een positieve invloed op atopische aandoeningen (vb. eczeem). Patiënten met atopische dermatitis zouden een defect hebben in de werking van het delta-6-desaturase enzym. Dit resulteert in lagere concentraties van de GLA, dihomo gamma-linoleenzuur (DGLA), arachidonzuur, en van hun producten PGE1 en PGE2. Er wordt beweerd dat lage concentraties van PGE1 en PGE2 een belangrijke rol spelen bij het ontstaan van allergische aandoeningen. Daarnaast zijn essentiële vetzuren noodzakelijk voor een normale epitheliale permeabiliteit.

Chlorofyl:
Chlorella en spirulina zijn uitzonderlijk rijk aan chlorofyl, een molecule die in de plant zonne-energie omzet in voeding. De chlorofylmolecule is bijna identiek aan hemoglobine in het menselijk bloed. Hemoglobine bevindt zich in de rode bloedcellen en is verantwoordelijk voor de binding van zuurstof. Het neemt zuurstof op in de longen en vervoert het vervolgens naar alle delen van het lichaam. Chlorofyl en hemoglobine bevatten beiden een heem-groep. Het enige verschil is dat het centrale element in chlorofyl magnesium is en in hemoglobine ijzer. Bovendien zuivert chlorofyl ons bloed en onze organen en het is een natuurlijke binder van zware metalen.

Verschillende studies bewezen reeds dat chlorofyl de productie van rode bloedcellen ondersteunt; hierbij speelt de gelijkaardige structuur van hemoglobine en chlorofyl een cruciale rol. Bovendien bindt chlorofyl zware metalen en oefent het zo zijn ontgiftende werking uit.
Bevat van nature sulfieten.

Indicaties:
Om de tonus en vitaliteit te ondersteunen en tegelijkertijd het immuunsysteem te stimuleren

Samenstelling:
Chlorellapoeder* [(Chlorella pyrenoidosa) 50%], spirulinapoeder* [(Spirulina platensis/ maxima) 50%] *Biologische teelt

Nutritionele analyse:
/shot
Chlorella 1,1g
Spirulina 1,1g

Gebruiksaanwijzing:
- 1 shot per dag
- In drankjes, shakes, smoothies, maaltijden

Voorzorgsmaatregelen:
Koel, droog en in het donker bewaren.

Inhoud:
20 shots x 2,2 g
Kenmerken:
Merk Biotona
Categorie Diverse, Supervoeding
Reviews 4.3/5 (3 reviews)

Tekst verminderen


Reviews

(3 reviews)

Gemiddelede score

4,3 / 5

Alle beoordelingen zijn afkomstig van gecertificeerde kopers, verzameld via eKomi.

Filteren op:

33.3%
66.7%
0%
0%
0%

Sorteren op:

Meest recent eerst
  • Les plus récents d'abord
  • Oudste eerst
  • Hoogste cijfer eerst
  • Laagste cijfer eerst
  • Nuttigste eerst
Alle talen
  • Alle talen
  • Frans