Arkocaps : een persoonlijke benadering

Omdat elke persoon uniek is, ondermeer door zijn verschillend fysiopathologisch beeld, hebben de laboratoria Arkopharma een heel volledig fytotherapeutisch gamma ontwikkeld zodat elke persoon de plant kan vinden die geschikt is voor hem of haar.

Met meer dan 100 planten die in de apotheek te verkrijgen zijn, kan elke patiënt de plant of planten kiezen die het meest geschikt is of zijn voor hem of haar: het gamma ARKOCAPS®.

Dit gamma is sinds meer dan 40 jaar het iconisch merk van de laboratoria Arkopharma. Het origineel concept: één plant/één capsule.

Het laat iedereen een oplossing vinden voor de dagelijkse kwalen waaraan hij/zij lijdt of die hij/zij wenst te voorkomen: gewrichtspijn, zware benen, problemen met de darmtransit, slaapproblemen of stress, ...

Om aan iedereen het beste uit de natuur te bieden, heeft Arkopharma een unieke knowhow ontwikkeld, het ARKOTOTUM® Integraal. Daarmee wordt 100% van de natuurlijke werkzame bestanddelen van de plant (minimum een honderdtal) restitueert, die in synergetische werking handelen.

Het begrip ‘totum’ is eigen aan de geneeskrachtige planten. Het kan gedefinieerd worden als het geheel van de werkzame bestanddelen van de plant, met name alle natuurlijke bestanddelen die in de plant inbegrepen zijn. Het totum bevat enkele honderden verschillende werkzame bestanddelen.

Uit deze gestructureerde en georganiseerde combinatie, ook totum genoemd, ontstaat de synergie, aan de basis van de unieke therapeutische effecten. De bestanddelen van de plant, in hun geheel genomen, zijn efficiënter samen dan het totaal van hun individuele effecten. Het is deze synergetische werking van het geheel van de bestanddelen van de plant die een zachte, diepe en duurzame werking biedt.