Onze iconen : De basis 3-stappen behandeling

Onze iconen : De basis 3-stappen behandeling

10/05/2021

Vraag iemand of zij Clinique kent, en zij zal waarschijnlijk antwoorden met een brede glimlach en een verhaal over de Basic 3 Temps. Het eerste aanpasbare, geurloze huidverzorgingsritueel, ontwikkeld door een dermatoloog om op een veilige manier een mooiere huid te creëren, zorgde letterlijk voor een revolutie in de schoonheidsindustrie en wordt ook vandaag nog van generatie op generatie doorgegeven.

Lancering : 1968

De Basic 3 Temps was meteen een succes, niet alleen omdat het een gevoelige snaar raakte bij vrouwen, maar meer nog omdat het werkte. Elk ritueel bestaat uit 3 simpele stappen: gezichtszeepeen zuiverende lotion en een hydraterende verzorging die wetenschappelijk zijn ontwikkeld om elkaar aan te vullen, rekening houdend met de pH van de huid. Elke stap bevat verschillende soorten formules om elk huidtype te behandelen, van droog tot vet. Dit resulteert in een zichtbaar, snel en gemakkelijk resultaat, ondersteund door klinische studies.

Bonus : is veilig en zacht, ook voor de kwetsbaarste huid. “We waren pioniers in de allergiewetenschap", benadrukt Janet. In de jaren 60 waren de ingrediënten die in de zorg worden gebruikt, niet zo gereglementeerd als nu. Er waren dus veel activa die huidreacties kunnen veroorzaken. Het was voor ons essentieel om ervoor te zorgen dat onze formules geen irritatie zouden veroorzaken, hoe klein ook. We hebben dus elk ingrediënt en elke formule grondig getest en als er reacties waren, herformuleren we. Dat doen we vandaag nog”.

Wetenschap van huidtypologieën

Om het ritueel zo nauwkeurig mogelijk aan te passen, is het belangrijk om elk huidtype nauwkeurig te bepalen. Om dit te bereiken is elke Clinique toonbank sinds die tijd uitgerust met een huiddiagnose-instrument, het eerste in zijn soort. De "Clinique Computer" is gebaseerd op vragen die Dr. Norman Orentreich, dermatoloog en klinisch adviseur, vroeger aan zijn patiënten stelde om de behoeften van hun huid te identificeren. 8 vragen, hefbomen om te activeren en uit te lijnen om een ​​huidtype te onthullen: Type 1: Zeer droog/Droog; Type 2: Droog/Gemengd; Type 3: Gemengd/Vet; Type 4: Vet.

Een totaal andere lotion

Het principe van de dagelijkse peeling met behulp van de Lotion Clarifiante, de tweede stap van het ritueel, was ook nieuw. Om klanten te helpen het belang van het gebruik ervan in te schatten, nodigen we hen uit om zich te lenen voor de 'test van de tape'. Wilt u het eens proberen ? Breng de Lotion Clarifiante aan op de rug van een van uw handen en plaats vervolgens een stuk transparante tape op elke hand . Wanneer u de tape voorzichtig verwijdert, zult u merken dat er veel meer dode huidcellen zijn achtergebleven op de niet bevochtigde hand. Door de huid van haar schilfers te ontdoen, maakt de Lotion Clarifiante de huid stralender en ontlast ze de poriën om puistjes te voorkomen, maar zorgt ze er ook voor dat de hydraterende crème doeltreffender wordt opgenomen.

Klaar voor een 'magisch moment'? 

Degene die je in de spiegel gaat bekijken en tegen jezelf zegt "Wow. De Basic 3 Temps werkt echt!" En snel: in amper 10 dagen zie je al resultaten. Daarom vragen we nieuwe gebruikers om de 10-daagse challenge aan te gaan.

Lovende commentaren

Wat horen we het vaakst? "Basic 3 Temps heeft mijn leven veranderd" (SIC). Ander voorbeeld van een vijfsterrenwaardering : "Ik kan aantonen dat mijn huid nog nooit zo mooi was sinds ik mijn 3-stappenroutine nauwgezet volg", Nina Wro You Rock My Life. 

Toepassingstips

De producten van het Basic 3 temps-programma zijn geformuleerd om samen actief te zijn, maar zijn ook op zichzelf zeer doeltreffend.
 
En de routine zelf is vandaag nog even overtuigend als 10, 30 of 50 jaar geleden, omdat ze gebaseerd is op wetenschap. En vanuit de overtuiging dat met de juiste verzorging en een consequente toepassing, het mogelijk is een mooie huid te creëren. Een revolutie die vrouwen de kracht gaf om zich mooi en goed te voelen en een echte revolutie in de schoonheidsindustrie.

Aanbevolen producten