Nuxe - Online apotheek
NUXE, opgericht door Aliza Jabès, is een Frans merk en een pionier op vlak van cosmetica van natuurlijke oorsprong. Elk verzorgingsproduct wordt geformuleerd en gefabriceerd in Frankrijk volgens strenge farmaceutische kwaliteitsvereisten en combineert het wonder van de natuur, de efficiëntie van de wetenschap en het prikkelen van de zintuigen. (45 gedeponeerde patenten - FR). 
Door te luisteren naar vrouwen en haar instinct creëerde Aliza Jabès met NUXE in de loop der jaren enkele onweerstaanbare producten voor de dagelijkse verzorging van de vrouw, waaronder de mythische Huile Prodigieuse® in 1991, die een echt icoon en de nr. 1 van de oliën in de apotheek* is geworden.

NUXE vindt het heel belangrijk om de natuurlijke bronnen te beschermen. Dit zien we terug in elke stap, van het bedenken van de verzorgingen, over de selectie van de natuurlijke bestanddelen en de verpakking, tot de formulering.

De kunst van sourcing

De actieve bestanddelen waaruit de NUXE-verzorgingen bestaan, zijn geografisch traceerbaar. Wij verbinden ons er bovendien toe om voorrang te geven aan geteelde planten in plaats van wildpluk, en wij gebruiken geen soorten die deel uitmaken van de CITES-lijst (beschermde planten).

Een respectvolle formulering

Om de impact van onze producten op het milieu te beperken, ontwikkelen wij afspoelbare formules die voor meer dan 80% bioafbreekbaar zijn*. Voor onze exfoliërende producten gebruiken wij geen plastic microparels (conform de reglementering), maar enkel exfoliërende deeltjes van natuurlijke oorsprong.
Onze verzorgingen worden eveneens geformuleerd met respect voor dieren: onze formules zijn vegan en bevatten geen enkel ingrediënt of afgeleiden van dierlijke oorsprong (met uitzondering van onze lijn Rêve de Miel® die afgeleiden bevat van producten uit de bijenkorf) en wij voeren geen tests uit op dieren, conform de in Europa geldende cosmeticaregelgeving.

Een verantwoorde verpakking

Het ecologisch engagement van NUXE is ook van toepassing op de verpakkingen van onze verzorgingen, dankzij 50 ml-potten met een exclusief ecologisch ontwerp, samengesteld uit recycleerbare materialen en geoptimaliseerd op vlak van gewicht.