Sinds 1990 staat Origins bekend om natuurlijke verzorging met de effectiviteit van de wetenschap te combineren. Voor alle producten geldt een strenge zuiverheidseis.
Ze bevatten actieve planten, hoogwaardige aarde- en maritieme substanties, evenals geteste biologische ingrediënten en natuurlijke essentiële oliën.
Ze zijn vrij van minerale olie en petroleum en bevatten geen parabenen, ftalaten, kleurstoffen en dierlijke ingrediënten, behalve cruelty-free honing en bijenwas.

De natuur inspireert onze innovatie met natuurlijke ingrediënten die hun kracht bewezen hebben.
Ons team van wetenschappers en botanici voeren uitgebreid onderzoek naar elk ingrediënt om de zuiverheid, veiligheid en werkzaamheid te garanderen. We voeren belangrijke klinische testen uit om de prestaties van onze producten te controleren en wetenschappelijke resultaten te verkrijgen.

De producten van ORIGINS zijn bewust samengesteld MET:
Kwalitatief hoogwaardige planten-, aarde- en zee-gebaseerde ingrediënen en gifvrije alternatieven voor de huid om met gebruik van geavanceerde wetenschap zuivere producten te creëren.
De producten van ORIGINS zijn samengesteld zonder:
Parabenen, ftalaten, propyleenglycol, formaldehyde, natriumlaurylsulfaat, minerale oliën, petrolatum, paraffine, polyethyleen parels en dierlijke ingrediënten (met uitzondering van cruelty-free honing en bijenwas).

Wij zijn gepassioneerd door de connectie tussen de innerlijke balans en de uiterlijke schoonheid. We creëren momenten en ervaringen die elk aspect van uw welzijn omringen: van weelderige product structuren tot natuurlijke etherische olie mengsels die zowel de geest als de stemming verbeteren.

Wij vinden het onze verantwoordelijkheid om iets terug te doen voor de natuur en streven ernaar om keuzes te maken die onze impact op de planeet verminderen. Onze verpakkingen zijn minimaal ontworpen en we streven ernaar om onnodig afval te vermijden. Onze productverpakkingen zijn gemaakt van karton dat is gecertificeerd door de Forest Stewardship Councel (fsc). We dragen ons steentje bij aan de natuur door herbebossingsprojecten en door verschillende groene initiatieven van milieu-ngo’s over de hele wereld te steunen – zo zullen we tegen 2020 meer dan een miljoen bomen geplant hebben.