PiLeJe - Online apotheek

PiLeJe heeft als roeping de gezondheid van iedereen te bevorderen en deze zo lang mogelijk te handhaven, wat oprichter Dr. Christian Leclerc "gezondheidsgeneeskunde" noemt.

Dit concept is gebaseerd op het feit dat er voor elk van ons een optimale fysiologische toestand bestaat, die de levenskwaliteit bevordert. Het doel is om mensen aan te moedigen om deze optimale fysiologische toestand zo dicht mogelijk te benaderen voor een duurzame verbetering van hun gezondheid.

Vanaf zijn oprichting in 1971 heeft laboratorium PiLeJe als doel de gezondheid van patiënten duurzaam te verbeteren. Hiertoe verdedigt PiLeJe het idee van een gepersonaliseerde begeleiding en een behandeling "op maat" door de gezondheidszorg.

Het laboratorium biedt daarom aanvullende innoverende gezondheidsoplossingen aan die zijn gericht op het verbeteren van de kwaliteit en een levensverwachting in goede gezondheid van individuen.

Het heeft drie expertisegebieden ontwikkeld: micronutritie, fytonutritie en gezondheid door microbiota

  • Expertise in probiotica

Als voorloper in het onderzoek naar probiotica ontwikkelt PiLeJe onderzoeks- en selectieprotocollen voor specifieke probiotische stammen bestemd voor verschillende microbiota (darmen, vagina, mond, huid).

  • Expertise in micronutritie

Bestudeert de impact van micronutriënten (vitaminen, mineralen, sporenelementen,  essentiële vetzuren enz.) op de gezondheid, constateert eventuele tekorten, corrigeert deze en optimaliseert de micronutrionele toestand van de patiënten.

  • Expertise in fytonutritie

PiLeJe is betrokken bij alle fasen van de Plantenproductie; van het veld tot onderzoek in gepersonaliseerde klinische fytotherapie, die de wetenschappelijke kennis van planten en hun bestanddelen combineert met de kennis van hun therapeutische eigenschappen op de fysiopathologie van de ziekten.