1.600.000 tevreden klanten
FR / NL
Home > Geneesmiddelen (zonder voorschrift) > Pijn - Koorts - Griep > Dafalgan Paracetamol 500mg Bruistabletten 20

Dafalgan Paracetamol 500mg Bruistabletten 20

Dafalgan Paracetamol 500mg Bruistabletten 20
3,82 
Aantal In voorraad!
Toevoegen aan winkelwagentje
Besteld voor 16u,
morgen bij u geleverd
(of in 24h in afhaalpunt)
Beschrijving

Dafalgan Paracetamol 500mg Bruistabletten 20

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Eigenschappen:
Dit geneesmiddel is een analgeticum (pijnstiller) en een antipyreticum (het werkt koortsverlagend).
Dafalgan 500 mg wordt gebruikt bij de symptomatische behandeling van pijn en koorts.

Indicaties:
Oraal gebruik
Tegen de pijn en de koorts
Volwassenen en adolescenten (vanaf 11 jaar)

Actieve samenstelling:
Paracetamol (500 mg per tablet)

Samenstelling:
Anhydrisch citroenzuur, anhydrisch natriumcarbonaat, natriumbicarbonaat, sorbitol (E420), natriumsacharine, natriumdocusaat, povidon, natriumbenzoaat

Gebruiksaanwijzing:
Neem 1 tablet, indien nodig om de 4 tot 6 uur te hernieuwen.
De tablet volledig laten oplossen in een glas water en vervolgens uitdrinken.

Niet te overschrijden maximale dosis:
2 tabletten per inname
8 tabletten per 24 uur

In geval van een ernstige aandoening van de nieren (ernstige nierinsufficiëntie) moet het minimale interval tussen 2 innamen aangepast worden volgens het volgende schema:

Creatinineklaring Interval
kl > 50 ml/ min 4 uur
10 < kl < 50 ml/ min 6 uur
kl < 10 ml/ min 8 uur

Voorzorgsmaatregelen:
Niet gebruiken:
- Als u overgevoelig (allergisch) voor paracetamol, fenacetine of één van de andere bestanddelen van Dafalgan 500 mg;
- Zonder het advies van uw arts als medische onderzoeken op een ernstige aandoening van de lever of van de nieren hebben gewezen;
- In geval van intolerantie voor fructose mag u de bruistabletten niet in nemen.

Niet meer dan 6 tabletten per dag innemen.
Buiten het bereik en zicht van kinderen houden
Neem geen dubbele dosis om een vergeten dosis in te halen.
Dafalgan 500 mg mag niet toegediend worden aan kinderen jonger dan 11 jaar.
De voorgeschreven of aanbevolen doses mag niet overschreden worden en de behandeling mag niet verlengd worden zonder medisch advies.
Bij langdurige behandeling of behandeling met hoge dosissen paracetamol moeten de nier- en leverfunctie regelmatig gecontroleerd worden.
Als u 8 tabletten Dafalgan 500 mg per dag in neemt (dit is 4 g paracetamol): de inname van deze hoeveelheid zou beperkt moeten worden tot 4 weken; voor een behandeling van langere duur moet de dosis beperkt worden tot 6 tabletten Dafalgan 500 mg (dis is 3 g paracetamol) per dag.
Als u lijdt aan een aandoening van de nieren, het hart, de longen of aan bloedarmoede, moet u vermijden dit geneesmiddel herhaaldelijk in te nemen.
Als de symptomen langer dan 3 dagen aanhouden, dient u uw arts te raadplegen.
Een chronische consumptie van alcohol kan de toxiciteitsdrempel van paracetamol verlagen. Bij deze patiënten moet het interval tussen twee innamen ten minste 8 uur bedragen en mag niet meer dan 3 g paracetamol per dag worden ingenomen.
Zoals voor elke pijnstiller moet de behandeling zo kort mogelijk zijn en moet de duur strikt aangepast zijn aan de duur van de symptomen. U mag dit geneesmiddel niet langer dan 3 dagen nemen zonder medisch advies.
Wanneer u te veel Dafalgan 500 mg heeft gebruikt of ingenomen, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts, apotheker of het Antigifcentrum.
Zoals elk geneesmiddel kan Dafalgan 500 mg bijwerkingen hebben, al krijgt niet iedereen daarmee te maken.
Dit geneesmiddel bevat 412,4 mg natrium per bruistablet. Hiermee dient rekening te worden gehouden bij patiënten op een natriumarm dieet.

Dafalgan 500 mg mag gedurende een beperkte tijd samen met middelen tegen reuma genomen worden, maar kan beter niet samengenomen worden met alcohol, anti-epileptica of kalmeermiddelen met barbituraten.
Dafalgan 500 mg mag gecombineerd worden met bloedverdienners, maar het gebruik van paracetamol gedurende een langere tijd kan het gevaar voor bloedingen verhogen en vereist een regelmatige medische controle.
De absorptie van paracetamol kan toenemen in combinatie met metocl. (een geneesmiddel tegen misselijkheid en braken) en kan verminderen in combinatie met colestyramine (een geneesmiddel dat de hoeveelheid vetten in het bloed vermindert) of met actieve kool.
Als u diflunisal gebruikt (tegen pijn), dient u uw arts te raadplegen alvorens Dafalgan 500 mg te gebruiken.
Dit geneesmiddel bevat paracetamol: hiermee moet rekening worden gehouden wanneer andere geneesmiddelen op basis van paracetamol worden gebruikt, om de aanbevolen dagelijkse dosis niet te overschrijden.

Inhoud:
20 bruistabletten
Kenmerken:
Merk BRISTOL MYERS SQUIBB BELG. 00
Categorie Pijn - Koorts - Griep
Prijs 3,82 €
Gewicht 88 gr
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.