1.600.000 tevreden klanten
FR / NL
Home > Voedingstherapie - Vitaliteit > Prebiotics-Probiotics > Lactoferm Kaas Ferment 5g

Lactoferm Kaas Ferment 5g

van BROUWLAND
Lactoferm Kaas Ferment 5g
Het kan voor verse kaas, plattekaas, bewaarkaas en room gebruikt worden.
3,40 €
*
-10%
Online korting
**
3,06 
(
6,12 
/ 10 g
)

In voorraad!
Annuleren
  Aan mijn Favorieten toevoegen
Besteld voor 16u, morgen bij u geleverd of in 24u in afhaalpunt
Beschrijving

Lactoferm Kaas Ferment 5g

Eigenschappen:
Dit Lactoferm kaasferment bevat speciale melkzuurbacteriën (Streptococcus cremoris, Streptococcus lactis, Streptococcus lactis subsp. Diacetylactis en Leuconostic cremoris).
De verzuurde melk die u met deze cultuur bereidt bevat ongeveer 0,7 tot 0,8% melkzuur, waarvan ongeveer 95% rechtsdraaiend (L+) is.
Dit kaasferment kan voor verse kaas, plattekaas, bewaarkaas en room gebruikt worden.
Let wel: dit ferment zorgt alleen voor het verzuren van de melk.
Voor de bereiding van bewaarkaas, verse kaas en/ of plattekaas heeft u dus ook nog Lactoferm lebstremsel nodig.

Gebruiksaanwijzing:
Los het kaasferment op in 1 liter gesteriliseerde melk.
Rauwe melk (verse hoevemelk) eerst koken en daarna laten afkoelen tot ongeveer 20° C.
Goed schudden, afsluiten en ongeveer 16 tot 24 uur op kamertemperatuur (20-24° C) laten staan op een trilvrije plaats.
Na nog eens 12 uur rijpen in de koelkast is deze cultuur klaar.
U kunt nu deze verzuurde melk als dusdanig nuttigen of hem gebruiken bij de bereiding van kwark (plattekaas), verse kaas of bewaarkaas.
Voor de bereiding van kwark (plattekaas), verse kaas of bewaarkaas moet de te verkazen melk ‘geënt’ worden met 1% (dus 10 ml per liter melk) van deze verzuurde cultuur.
De melk wordt op de juiste temperatuur gebracht en het Lactoferm lebstremsel wordt toegevoegd:
- Voor harde kaas (bewaarkaas) en zachte (franse) kaas: 4-5 druppels per liter
Stremtijd: 30 minuten op 29° C
- Voor plattekaas (kwark): 1 druppel per liter melk
Stremseltijd: 24 uur op kamertemperatuur, daarna laten uitlekken in een fijne zeef, doek of speciale plattekaaszak gedurende 3-10 uren.
Ook met deze cultuur kan u ‘doorkweken’.
U bewaart dus 2 tot 3 soeplepels van de huidige cultuur voor uw volgende bereiding(en).

Inhoud:
5 g
Kenmerken:
Merk BROUWLAND
Categorie Prebiotische - Probiotische
Prijs 3,06 €
Reviews 4.6/5 (7 reviews)
Gewicht 19 gr
Verzameld via Ekomi Reviews
4,6
7 reviews
5 sterren
(4)
4 sterren
(3)
3 sterren
(0)
2 sterren
(0)
1 ster
(0)
Alle reviews over Lactoferm Kaas Ferment 5g werden verzameld door geverifieerde kopers, via eKomi
De reviews zichtbaar op deze pagina werden verzameld bij personen die dit product aankochten bij Newpharma. De kwaliteit en betrouwbaarheid van de reviews is zo maximaal verzekerd.
Roos

03/02/2018
Lekkere kaas!
  0 0   Gemeld!
Aangezien dit product over weinig Nederlandstalige reviews beschikt, vindt u hieronder automatisch vertaalde reviews uit andere talen.
Caroline

13/08/2019
Voldoet perfect aan mijn verwachtingen voor zelfgemaakte yoghurt
  0 0   Gemeld!
Carine

17/07/2019
Goed product, want onberispelijk om cottage cheese te krijgen!
  0 0   Gemeld!
Valerie

04/07/2019
Het is een geweldig product om mijn eigen kaas te maken. \ N
  0 0   Gemeld!
natalie

19/11/2018
goed product om je kaas zelf te maken
  0 0   Gemeld!
JEANNINE

18/09/2018
We vinden de ECHTE kaas
  0 0   Gemeld!
De personen die dit artikel hebben gekocht, hebben ook het volgende gekocht:
Populaire producten