Vitamines

Vitaminen: onmisbare bijdragen voor de gezondheid

Vitaminen zijn essentiële stoffen voor het goed functioneren van het lichaam. Wat zijn de kenmerken van vitaminen? Hun impact? Het belang van de voeding? Hier is alles wat u moet weten over vitaminen.

Vitaminen: betekenis

Vitaminen worden ingedeeld in 13 groepen op basis van hun specifieke rol op het lichaam: A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, B12, C, D, E en K.

Ze spelen een cruciale rol in het functioneren van het menselijk lichaam en hebben voornamelijk een bouwende, functionele en onderhoudende functie.

Tekorten kunnen onder andere een invloed hebben op het zenuwstelsel, het voortplantingssysteem, de gemoedstoestand, de cardiovasculaire functie, de gezondheid van de huid en ogen, het immuunsysteem ...

Een dagelijkse consumptie van alle vitaminen helpt bepaalde pathologieën te voorkomen, of het nu gaat om hart- en vaatziekten, bepaalde kankers, of de fysieke en mentale degeneratie gekoppeld aan ouderdom.

Karakteristieken van vitaminen

Hydrovitaminen zijn oplosbaar in water. Dat betekent dat het lichaam ze niet kan opslaan. Het is daarom essentieel om dagelijks voldoende te consumeren. De vitaminen van de B-groep en vitamine C zijn oplosbaar in water.

Liposomale vitaminen zijn in vet oplosbaar, zodat het lichaam ze in reserve kan houden. Vitaminen A, D, E en K zijn oplosbaar in vet.

Het lichaam kan alleen vitamine K en D metaboliseren (dat wil zeggen aanmaken). Alle andere vitaminen moeten via de voeding worden opgenomen. Alleen dan kan er gegarandeerd worden dat het lichaam harmonieus functioneert. Vitaminen zijn stoffen zonder energiewaarde.

Vitaminen in voedsel: de juiste balans vinden

Er is een aanbevolen dosering voor elke vitamine. Toch kan overconsumptie van vitaminen op lange termijn schadelijke effecten hebben.

Vitaminen komen voor in voedsel, voornamelijk in vers fruit en groenten. Ze zijn ook aanwezig in peulvruchten, noten en producten van dierlijke oorsprong zoals vlees, vis, eieren en zuivelproducten.

Een gevarieerd dieet met verse producten bezorgt normaal gesproken alle vitaminen die het lichaam nodig heeft. Het is echter mogelijk om specifieke vitaminen aan te vullen op basis van uw behoeften, uw gezondheidstoestand of uw specifieke aandoening.

Newpharma heeft een ruime keuze aan vitaminen om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Voordat u uw aankopen doet, kunt u de beoordelingen raadplegen van klanten die het product eerder hebben gebruikt. We raden u aan de instructies zorgvuldig te lezen voordat u het product voor de eerste keer gebruikt. Neem bij twijfel of vragen over een product contact op met uw arts of apotheker.


Geneesmiddel
Geneesmiddel
Geneesmiddel
Geneesmiddel
Geneesmiddel
TriBvit 100 Tabletten
 
19,00 
 
Geneesmiddel
C-Will 60 Capsules
 
12,42 
 
Geneesmiddel
D Cure 25000ie Gelulen 12
 
12,12 
 
Geneesmiddel
Geneesmiddel
Geneesmiddel
Geneesmiddel
Ultramg 40 Zakjes 3g
 
13,52 
 
Geneesmiddel
Geneesmiddel
Geneesmiddel
D-Vital 500/440 Zakjes 30
 
10,73 
 
 
Pagina: 
1
2 3
Volgende