Behandeling luizen


 
Pagina: 
1
2 3 4 5
Volgende
Om luizen en neten in een mum van tijd te doden.
Prijs apotheek: 14,21 €
11,59
Om luizen en neten in een mum van tijd te doden.
Prijs apotheek: 14,21 €
11,68
Prijs apotheek: 3,30 €
2,89
Om luizen en neten in een mum van tijd te doden.
Prijs apotheek: 13,50 €
11,82
Gegarandeerde bescherming tegen luizen
Prijs apotheek: 12,50 €
10,51
Verwijdert luizen en neten op kleding en beddengoed.
Prijs apotheek: 9,80 €
7,64
Helpt dode luizen en neten te verwijderen na behandeling met luizen.
Prijs apotheek: 3,94 €
2,84
Onze selectie
Verwijdert luizen, larven en neten in alle veiligheid.
Prijs apotheek: 23,80 €
19,05
Doodt luizen en neten zonder insecticiden.
Prijs apotheek: 17,50 €
15,32
Voor een lange en doeltreffende bescherming tegen hoofdluizen voor het gezin in een handige spray
Prijs apotheek: 13,94 €
12,54
Helpt de hoofdhuid gezond te maken en de neten en dode luizen los te maken.
Prijs apotheek: 12,60 €
10,08
Voorkomt bij de besmetting van de hoofdhuid en zorgt voor een doeltreffende bescherming tot 24 uur.
Prijs apotheek: 29,95 €
23,96
Heeft een preventieve werking tegen luizen.
Prijs apotheek: 15,50 €
12,40
Verwijdert luizen, larven en neten in alle veiligheid.
Prijs apotheek: 19,90 €
15,92
Verwijdert luizen en neten na een enkele behandeling.
Prijs apotheek: 23,90 €
21,51
Verwijdert hoofdluizen en neten.
Prijs apotheek: 25,94 €
21,37
Verwijdert hoofdluizen en neten.
Prijs apotheek: 13,69 €
11,28
Ontwikkeld om het haar makkelijk te ontwarren en snel neten en dode luizen te verwijderen
Prijs apotheek: 13,95 €
11,16
 
Pagina: 
1
2 3 4 5
Volgende
Behandeling luizen

Een hoofdluizenbehandeling kiezen: niet altijd evident

Zodra er zich luizen genesteld hebben op het hoofd is het zeer belangrijk om een luizenbehandeling te starten om ze te verwijderen. Luizen kunnen zich immers zeer snel vermenigvuldigen en op enkele weken tijd de hoofdhuid volledig koloniseren. Er bestaan verschillende soorten behandelingen om ze te verwijderen. Hier volgt een klein overzicht van enkele oplossingen.

Luizenshampoos en -lotions

Om doeltreffend te zijn, moeten luizenbehandelingen luizen in al hun stadia aanpakken: zowel neten als volwassen luizen dus. Het heeft namelijk geen nut om enkel volwassen luizen aan te pakken terwijl de neten ongemoeid gelaten worden. Neten zijn immers in de kortste keren volwassen luizen die zich kunnen voortplanten.

Het is daarom nuttig om het luizenprobleem in zijn geheel aan te pakken. Daarvoor bestaan er specifieke producten.

Hoewel de luis niet kan zwemmen, is ze goed tegen wasbeurten bestand. Als het haar echter gewassen wordt met een aangepaste shampoo, dan sterft de luis. Daarom moet een luizenproduct samengesteld zijn uit krachtige elementen. Voorbeelden daarvan zijn permetrine en malathion. Toch zijn deze producten meer geschikt om lichaamsluizen te behandelen. Deze producten zorgen dat de luis vergiftigd wordt.

Tegenwoordig is er een nieuwe generatie producten op de markt. Dat zijn producten samengesteld uit dimeticon of op basis van siliconen. Deze behandelingen leggen een laagje rondom de luis om hem te verlammen. De luis kan zich zo niet meer voeden en sterft binnen de drie dagen.

Deze bestanddelen zijn zowel terug te vinden in shampoos als in lotions. Ze moeten in het algemeen meerdere keren op het hoofd van het kind worden aangebracht.

Deze producten kunnen samen met een manuele of een elektrische luizenkam gebruikt worden. Door er regelmatig mee te kammen, worden zowel de luizen als de neten verwijderd. Een elektrische kam doodt de volwassen luizen door ze een elektrische schok te geven. De fijne tanden verwijderen de neten zorgvuldig.

Voor meer efficiëntie

Bepaalde luizen zijn resistent geworden tegen producten die vaak worden gebruikt, zoals permethrine. Daarom is het noodzakelijk om een luizenkam te gebruiken in de strijd tegen deze parasieten. Chemische luizenbehandelingen kunnen bovendien ook bijwerkingen hebben op een gevoelige hoofdhuid - uitdroging of jeuk bijvoorbeeld. Daarom vermijden jonge kinderen en zwangere vrouwen best deze producten.

Om zich van de parasieten te ontdoen, kunt u ook natuurlijke middelen gebruiken, zoals azijn of etherische olie van lavendel. Deze producten moet u echter in een hoge dosis gebruiken, wat op zijn beurt ook weer problemen kan geven voor gevoelige personen.

Om zich op de best mogelijke manier van luizen te ontdoen, is het belangrijk om kinderen hierover te informeren en hun te vragen niet in contact te komen met besmette haren en ook geen mutsen uit te wisselen. Het is ook belangrijk om regelmatig een luizenkam te gebruiken en alle zaken die met luizen in aanraking gekomen zijn zorgvuldig te wassen.

Newpharma biedt informatie aan over de verschillende behandelingen tegen luizen en stelt een reeks producten voor die de aanwezigheid van luizen in uw haren en die van uw kinderen bestrijdt. Aarzel niet om het advies van uw apotheker te vragen voor een product aan te kopen en lees de bijsluiter aandachtig alvorens het product voor de eerste keer te gebruiken.