Afweermiddel luizen

Anti-luizenmiddelen: bondgenoten in de strijd tegen luizen

Wanneer luizen het schoolplein binnendringen, is het noodzakelijk het hoofd van uw kind te behandelen met aangepaste anti-luizenproducten. Zelfs als de luis veilig is, veroorzaakt ze zeer onaangename jeuk. Om dit ongemak te voorkomen, is het raadzaam om te reageren vóór de invasie. Daarbij is het afweermiddel tegen luizen een kwaliteitsvolle bondgenoot.

Wat is een afweermiddel tegen luizen?

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt het afweermiddel gebruikt om luizen te weren. Het wordt preventief gebruikt, zodat de parasieten zich niet naar andere hoofden verspreiden. Ze gaan namelijk van hoofd naar hoofd door contact. Het gebruikte product heeft een onaangename geur voor luizen, waardoor ze dus niet terug zal gaan naar het behandelde hoofd en het kind beschermd wordt.

De samenstelling van deze producten kan sterk verschillen van het ene afweermiddel tot het andere. Sommige vertrouwen op ingrediënten van natuurlijke oorsprong, zoals lavendel of citroeneucalyptus. Het principe is dan hetzelfde als bij antimuggenproducten en is dus ook effectief. Er moet wel opgemerkt worden dat producten van dit type een sterke geur afgeven voor zowel luizen als mensen.

Andere oplossingen worden gemaakt van etherische oliën. Zo kunnen verschillende oliën worden gebruikt om parasieten af te weren. De bekendste is ongetwijfeld lavendel, maar het komt ook in insectwerende producten op lavandin-basis voor - zeer effectief om kleine beestjes weg te houden. Ook hier kan de geur kinderen ongemak bezorgen.

Gebruik van insectwerende middelen

Om luizen te voorkomen, is het belangrijk om niet in contact te komen met een besmet hoofd. Maak geen selfies waarbij u te dicht bij elkaar komt en wissel ook geen hoeden of petten uit. Het afstotende middel moet natuurlijk worden aangebracht vóór het krijgen van luizen. De meeste producten zijn veilig, zelfs als u ze elke dag gebruikt. Het is echter het beste om op de hoogte te blijven van plagen zodat u op het juiste moment kunt handelen. Als er bijvoorbeeld geen luizen op school aanwezig zijn, is het niet zinvol om een afweermiddel tegen luizen aan te brengen.

Sprays en lotions gemaakt met etherische oliën moeten elke dag worden aangebracht voor de kinderen naar school gaan. Als u een natuurlijk luizenproduct hebt gemaakt, kunt u twee druppels achter de oren, in de nek en op de slapen van uw kind aanbrengen wanneer hij naar school gaat. Zo wordt hij de hele dag beschermd. Let op: etherische oliën mogen niet worden gebruikt bij kinderen jonger dan 7 jaar.

Chemische insectenwerende middelen kunnen ook dagelijks worden aangebracht. Zoals alle insectenwerende middelen kunnen ze het haar vettig maken. U moet het hoofd van uw kind dus wassen. U kunt dan van de gelegenheid gebruik maken om een anti-luizenkam te gebruiken om er zeker van te zijn dat de parasieten niet aanwezig zijn - aangezien sommige een weerstand hebben opgebouwd tegen de behandeling. Dit zal ook een gelegenheid zijn om te controleren of er geen neten meer zijn van een eerdere besmetting. Neten hebben namelijk een week nodig om een luis te worden.

Tot slot hebben voor een snellere werking sprays met grote verstuivers de voorkeur. Aarzel niet om het advies van uw arts of apotheker te vragen. U kunt meningen van gebruikers lezen voordat u uw aankopen doet om u te helpen bij het kiezen van het product dat het beste bij u past. Het is ook belangrijk om de gebruiksinstructies van het product te lezen voordat u het een eerste keer gebruikt.


Shampoux Vapo Anti-Parasit Spray 100ml
Om luizen en neten in een mum van tijd te doden.
17,30 
*
-10%
**
15,49 

+0,15
 
Mercurochrome Shampoo Tegen Hoofdluizen En Neten Van Natuurlijke Oorsprong 125 ml
Het gebruik van deze shampoo wordt aangeraden ter bestrijding van hoofdluizen en neten.
10,49 
*
-10%
**
9,44 
 
Silikom Anti-Luizen Spray 100ml
Een topische oplossing voor het uitroeien van hoofdluizen en neten
 
21,84 

+1.2% oftewel 0,27
 
Elimax Preventieve Anti-Luizen Shampoo Fles 200ml
Speciaal ontwikkeld om luizen te voorkomen tijdens een luizenalarm
12,95 
*
-12%
**
11,39 

+0,09
 
Elimax Omgevingsspray Anti-Luizen Textiel En Meubelen 150ml
Doodt luizen op alle oppervlakken en vermijdt (her)besmetting.
10,95 
*
-18%
**
8,93 
 
Puressentiel Luizen Repel Spray Fles 200ml
Voorkomt bij de besmetting van de hoofdhuid en zorgt voor een doeltreffende bescherming tot 24 uur.
29,95 
*
-27%
**
21,85 

+0,06
 
Paranix Preventieve Spray Tegen Hoofdluizen Zonder Uitspoelen Fles Spray 100ml
Voor een lange en doeltreffende bescherming tegen hoofdluizen voor het gezin in een handige spray
 
12,89 

+0,06
 
Puressentiel Luizen Repel Spray 75ml
Heeft een preventieve werking tegen luizen.
15,50 
*
-35%
**
10,03 
 
L’Oréal Paris Elsève Extraordinary Oil Verzorging Oil-In-Melk Krullend of Golvend Haar 200ml
Krulverzorging oil-in-melk voor droog, krullend haar
 
5,29 
 
Pediakid Balépou Anti-Luizen Spray
13,70 
*
-10%
**
12,33 

+1.2% oftewel 0,15
Nog maar 2 in voorraad!
 
Pouxit XF Spray 100ml
18,67 
*
-10%
**
16,81 

+0,04
 
Gillette Satin Care Scheergel Droge Huid 200ml
Helpt kalmeren de gevoelige huid.
 
4,30 
Niet beschikbaar
 
L'Oreal Paris Elsève Dream Serum Frizz Killer Lang En Onhandelbaar Haar Fles 100ml
Hersteld, glanzend en zonder frizz.
 
6,29 
Niet beschikbaar