1.600.000 tevreden klanten
FR / NL
Home > Hygiëne - Intieme hygiëne - Seksualiteit > Behandeling luizen > Anti-luizenshampoos

Anti-luizenshampoos

Luizenshampoos: instructies voor gebruik

Bij de eerste tekenen van jeuk is het belangrijk om het haar van uw kind te controleren. Als er luizen en neten aanwezig zijn, moet een effectieve luizenbehandeling worden uitgevoerd. Daarvoor zijn luizenshampoos handig en zeer eenvoudig in gebruik.

De samenstelling van luizenshampoos

Er zijn twee soorten luizenshampoos. De eerste zal het probleem aanpakken door de luizen te doden. Hiervoor gebruiken we dimeticon, een recent ontdekte en zeer veelgebruikte stof. Dit product schakelt de luis onherroepelijk uit en zorgt ervoor dat de luis door darmruptuur of honger sterft. Het vormt een verstikkende film rond de luis. Sommige shampoos bevatten ook pyrethrine en malathion.

De andere soort shampoo is preventief en zal een geur op het haar achterlaten die de luizen zal weghouden. Sommige van deze shampoos zijn gebaseerd op etherische lavendelolie, dat bekend staat als een natuurlijk afweermiddel tegen luizen.

Hoe een luizenshampoo juist gebruiken?

De instructies voor het gebruik van al deze shampoos zijn min of meer vergelijkbaar. Ogen en kleding moeten goed worden beschermd voordat het luizenproduct wordt aangebracht. Een massage van de hoofdhuid wordt aanbevolen, evenals een massage van het haar. Sla beslist geen gedeeltes over. Zodra de shampoo goed is aangebracht, moet deze tussen de 5 en 20 minuten inwerken, afhankelijk van het gekozen product. Zorgvuldig spoelen is noodzakelijk om alle productresten en dode parasieten te verwijderen.

Deze luizenbehandeling kan agressief zijn voor sommige gevoelige hoofdhuiden die al verzwakt zijn door het krabben. Daarom bieden sommige fabrikanten een verzachtend verzorgingsmiddel aan bij hun luizenshampoo. Voor een optimale werking dient de shampoo een week later opnieuw te worden gebruikt om luizen die geboren werden na de eerste behandeling te elimineren.

Of u nu luizenlotion of -shampoo gebruikt, het is noodzakelijk om tijdens de behandeling het haar zorgvuldig te kammen met een luizenkam. Het kan voor of na het gebruik van de shampoo worden gedaan. Voor een complete behandeling is het aan te raden een luizen- en netenshampoo te gebruiken. Zodra de behandeling is voltooid, kunt u een preventieve shampoo gebruiken om het hoofd van uw kind te beschermen tegen de terugkeer van de parasieten.

Voor- en nadelen

Het voordeel van luizen- en netenshampoo is dat het snel werkt. Het elimineert luizen in een paar wasbeurten. Soms werken de bestanddelen mogelijk echter niet, omdat sommige luizen resistentie tegen bepaalde producten hebben ontwikkeld (zoals permetrine bijvoorbeeld). Het kan handig zijn om verschillende producten te testen om het meest effectieve voor u te vinden. Wees echter voorzichtig om deze stoffen niet gelijktijdig te gebruiken. Gebruik dus bijvoorbeeld geen lotion of luizenspray en shampoo tegelijkertijd.

De effectieve bestanddelen in de luizenbehandeling zijn krachtig en kunnen enig ongemak veroorzaken: tinteling van de hoofdhuid, uitdroging, onaangename geur ...

Deze shampoos zijn uitsluitend behandelende producten. Het is altijd belangrijk om te controleren of het product effect heeft door met een luizenkam of gewoon met het blote oog te kijken of de parasieten verdwenen zijn.

Ten slotte is het belangrijk om de aanbevelingen van de fabrikant te lezen alvorens het product te kopen. Sommige luizenshampoos kunnen niet worden gebruikt door zwangere vrouwen en kinderen jonger dan twee jaar. Daarnaast zullen mensen die lijden aan bepaalde aandoeningen zoals astma, allergieën en eczeem hun tolerantie voor het product moeten controleren.

Newpharma biedt een reeks luizenshampoos aan om luizenplagen eenvoudig en effectief te bestrijden. Als u twijfelt, aarzel dan niet om advies te vragen aan uw arts of apotheker voordat u uw aankopen doet. Op de site kunt u ook de gebruikerservaringen van patiënten vinden. Lees de bijsluiter aandachtig door voordat u het product voor de eerste keer gebruikt.


Shampoux Shampooing Anti-Parasit Fles 150ml
Om luizen en neten in een mum van tijd te doden.
14,75 €
-21%
11,68 
Silikom Once Anti-Luizen En Neten Shampoo 200ml
Doodt luizen, verwijdert neten en maakt het haar schoon en fris.
23,99 €
-21%
19,00 
Elimax Shampoo Tegen Luizen En Neten 250ml
Doodt luizen en neten.
24,95 €
-15%
21,33 
Puressentiel Poudoux Shampoo Voor Dagelijks Gebruik Bio-Gecertificeerd 200ml
Helpt de hoofdhuid gezond te maken en de neten en dode luizen los te maken.
12,60 €
-29%
8,93 
Elimax Shampoo Tegen Luizen En Neten 100ml
Doodt luizen en neten.
19,95 €
-15%
16,94 
Shampoux Film Lotion Anti-Luizen Flacon 150ml + Gratis Shampoo Flacon 150ml
Doodt luizen en neten zonder insecticiden.
18,03 €
-15%
15,26 
Quies Shampoo Anti-Luizen Tube 200ml
Bestrijdt luizen en neten op een natuurlijke manier en spaart ook de hoofdhuid.
16,92 €
-15%
14,35 
Inex Pediculicide Soap Shampoo Anti-Luizen Fles 100ml
Verwijdert luizen zonder resistentie te kweken en maakt neten los van het haar.
21,95 €
-26%
16,17 
Shampoux Sensi Shampooing Fles 150ml
Medisch hulpmiddel voor de behandeling van hoofdluizen en neten
18,54 €
-26%
13,77 
Centifolia Shampoo Zonder P'Titoto 250ml
Shampoo zonder P'Titoto
10,60 €
-10%
9,53 
Korres Kp Herbal Vinegar Shampoo Anti-Lice 150ml
Behandeling tegen luizen.
12,20 €
-19%
9,90 
Robi Comb Promokit:  Luizen Remover Shampoo 120ml + Luizenkam Metaal 2
24,66 €
-13%
21,45 
Tijdelijk niet beschikbaar