Behandeling neten

Neten behandelen: essentieel om luizen te elimineren

Wanneer een kind vaak aan zijn hoofd krabt, kan dat wijzen op de aanwezigheid van luizen, vooral als deze parasieten op school aanwezig zijn. De luis gaat van hoofd naar hoofd door middel van contact om zich vervolgens te nestelen. Het vrouwtje legt eieren, genaamd neten. Dan begint de kolonisatiecyclus van de luis. Om ervan af te geraken, is het nodig om een behandeling tegen neten en luizen uit te voeren.

Neten, de toekomst van de luis.

Een vrouwelijke luis kan tot 20 eieren per dag leggen. Deze zijn ovaal en erg klein. Ze legt ze aan de haarbasis - op ongeveer 1-2 mm van de hoofdhuid. Het is een warme, vochtige plek die vooral prettig is voor luizen. De neet wordt vastgemaakt aan het haar met een cementhuls - een afscheiding die stolt in de lucht. Het ei kan dus niet vallen. Het duurt een week voor neten een larve worden. Drie ruien later, wat gelijk is aan ongeveer 9 dagen, is de luis volwassen en voedt hij zich maximaal 4 keer per dag met bloed. Een vrouwelijke luis kan gedurende 30 dagen dagelijks eieren leggen en leeft in totaal 40 dagen.

Een luizengezin kan dus heel snel groeien. Een echtpaar kan in drie maanden tijd meer dan 100.000 eieren krijgen. Het is daarom belangrijk om het haar te controleren op de aanwezigheid van neten en een behandeling ertegen uit te voeren. Als u de aanwezigheid van neten op het hoofd van een kind vaststelt, kunt u drie soorten neten onderscheiden. De eerste, de levende neet, is parelachtig beige. Het bevat de luis in wording. De tweede, de lege neet, is wit. Ze heeft al een luis gekregen en bevat niets meer. Deze neten kunnen worden verward met roos. De derde is donker, bruin tot zwart. Dat is een dode neet, wat wil zeggen dat de luis niet is gegroeid en stierf vóór het larvenstadium begon.

Behandelingen tegen neten

Om van luizen af te raken, moet u ook de neten verwijderen. Het is inderdaad mogelijk om sommige anti-luizenbehandelingen te gebruiken die niet op neten werken. Die laatste blijven dan op het hoofd en blijven zich ontwikkelen om na 7 dagen nieuwe luizen te geven.

Het essentiële hulpmiddel bij het jagen op neten - en luizen - is ongetwijfeld de anti-luizenkam. Deze is samengesteld uit zeer fijne tanden die dicht op elkaar staan. Bij het kammen, halen ze de neten van het haar af, die daardoor gaan vallen. Het is het beste om ze in een met water gevulde gootsteen op te vangen. Neten kunnen namelijk tot 6 dagen buiten de schedel leven. Een elektrische kam is niet effectiever dan een handmatige kam, omdat ze enkel volwassen luizen doodt, geen neten. Hoe dichter de tanden van de kam bij elkaar staan, hoe gemakkelijker u de neten kunt verwijderen, ongeacht of ze levend, leeg of dood zijn.

Er bestaan ook natuurlijke anti-luizenbehandelingen, bijvoorbeeld met azijn. Hij wordt verdund en lok per lok aangebracht, zonder de schedel te vergeten, om zo de neten in het ei te doden. Luizenlotions en -shampoos zijn samengesteld uit chemicaliën: permethrine of dimeticon. Ze hebben een beperkte werking op neten.

Als u een shampoo of lotion gebruikt, vergeet dan niet om het overal aan te brengen om bij de neten op de basis van het haar te komen. Het is belangrijk om het product even te laten inwerken zodat het een effect heeft op de neten. In dit geval heeft dimeticon - een substantie nauw verwant aan siliconen - de voorkeur, ook al blijft het effect op neten minimaal. Het wikkelt de luizen en neten in een afsluitende film, wat ingrijpend is voor de luizen en sommige broze netenlarven kan doden.

Om af te raken van neten, is het beter om een luizenkam te gebruiken. Het kost tijd en geduld, maar goede kammen maken een einde aan neten.

Newpharma biedt een reeks producten aan om neten te behandelen. Voor een ingrijpende en effectieve eliminatie zijn er ook anti-luizenbehandelingen beschikbaar in uw online apotheek. Aarzel niet om advies van een arts of apotheker te vragen voordat u uw aankopen doet. Zorg ervoor dat u de gebruiksaanwijzing zorgvuldig leest voor het eerste gebruik.


Parasidose Fijne Luizen En Neten Kam 1 Stuk
Helpt dode luizen en neten te verwijderen na behandeling met luizen.
 
3,94 
 
Kil&n Schuim Kit Anti Luizen En Neten 100ml
Volledige behandelingskit vernietigt luizen en neten
19,20 
*
-5%
**
18,23 

+1.3% oftewel 0,23
 
Nitcomb M2 Dubbele Rij Tanden Luizenkam 1 Stuk
Om hoofdluizen, eitjes en neten volledig uit te roeien
9,89 
*
-10%
**
8,91 

+0,07
 
Nitcomb-M3 Luizen En Neten Kam 1 Stuk
Om hoofdluizen, eitjes en neten volledig uit te roeien
9,99 
*
-10%
**
8,99 

+0,07
 
Elimax Anti-Luizen En Neten 2in1 Shampoo Fles 250ml
Doodt luizen en neten en beschermt tegen nieuwe luizen.
24,95 
*
-28%
**
17,99 
 
Mercurochrome Lotion Extra Sterk Anti-Luizen & Neten 100ml
Werkt op mechanische wijze om zowel de hoofdluizen als de neten te elimineren.
10,99 
*
-20%
**
8,78 

+0,07
 
Parasidose Behandelende Verzorging Luizen-Neten 100ml
Verwijdert luizen en neten na een enkele behandeling.
14,96 
*
-8%
**
13,77 

+0,09
 
Pouxit Easy Schuim 100ml
11,23 
*
-5%
**
10,66 

+0,03
 
Pouxit XF Spray 100ml
18,67 
*
-10%
**
16,81 

+0,04
 
Parasidose Behandelende Verzorging Luizen-Neten 200ml
Verwijdert luizen en neten na een enkele behandeling.
23,90 
*
-7%
**
22,32 
Niet beschikbaar