Luizenkammen

Alles over luizenkammen

Er zijn veel luizenbehandelingen. U kunt zich dan ook afvragen welke het meest effectief is voor het verwijderen van hoofdluizen en neten bij kinderen en in sommige gevallen ook bij volwassenen. Een luizenkam is zonder twijfel efficiënt en voordelig.

Wat is een luizenkam?

Er zijn twee soorten luizenkammen. Ten eerste is er het handmatige model. Deze is gemaakt van staal of plastic en is voorzien van erg dunne tanden - met een tussenafstand van niet meer dan 0,3 mm. Ze zijn erg makkeljjk in gebruik, omdat het volstaat om de haren te kammen om de luizen en neten in de tanden op te vangen. Ze kunnen worden gebruikt op alle soorten haar, krullend of glad, lang of kort. Sommige kammen hebben een vergrootglas om de parasieten op het hoofd makkelijker te vinden. Het kan zowel op droog als nat haar worden gebruikt.

Het andere model is de elektrische luizenkam. Die werkt op batterijen en zal elektrische schokken uitzenden om de luizen te doden. Deze kam mag alleen op droog haar worden gebruikt.

De handmatige luizenkam in detail

De klassieke luizenkam wordt dagelijks gebruikt. Hij verwijdert neten en luizen, die vast komen te zitten in de tanden van de kam. Het is noodzakelijk om de kam regelmatig te reinigen om geen parasieten achter te laten. Het voordeel van de handmatige kam is dat het lotions of shampoo effectief kan aanvullen. De kam wordt dan ook vaak verkocht in combinatie met luizenlotion. Deze kam kan ook een aanvulling vormen op een natuurlijke behandeling tegen luizen, zoals azijn.

Aangezien het de parasieten niet doodt, moet erop worden gelet dat deze tijdens de behandeling niet naar een ander hoofd kunnen verplaatsten. Een luis kan 48 uur buiten de hoofdhuid leven. Het wordt aanbevolen om de luizenbehandeling in de buurt van een gootsteen uit te voeren, om de beestjes in het water te kunnen gooien zodra ze van het hoofd zijn verwijderd. Het is ook aangeraden om andere kinderen te vragen de plaats van de behandeling te verlaten.

Om het haar comfortabel te kunnen kammen, installeert u uw kind comfortabel en laat u de kam lok voor lok door het haar gaan, te beginnen bij de hoofdhuid. Neten kleven aan het haar, heel dicht bij de schedel. Als uw kind kort haar heeft, volstaat een kam met korte tanden. Zoniet is het noodzakelijk om te kiezen voor een model met lange tanden.

Er zijn ook verschillende maten handgrepen. Voor makkelijk gebruik achter de oren of op de slapen, is het beter om een kleine handgreep te kiezen. Hetzelfde geldt voor de randen van de kam. Als deze breed zijn, is het moeilijker om achter de oren te kammen, zelfs al kunnen ze een groter gebied bestrijken.

Voor een goede behandeling is het belangrijk om geen enkele haarlok over te slaan.

De elektrische luizenkam: een snel hulpmiddel

Het gebruiksprincipe en de vorm zijn hetzelfde. Het wordt aanbevolen om het haar zorgvuldig te kammen met een kam waarvan de tanden dicht op elkaar staan. De elektrische kam verwijdert echter de ongenode gasten niet alleen, maar dood ze ook meteen. Dat is dan ook een belangrijk voordeel. De neten worden daarentegen met deze kam alleen verwijderd, de luizen worden niet in hun eitje gedood.

Het verwijderen van luizen en neten blijft tijdrovend, zelfs met de elektrische kam, die het mogelijk maakt om in minder tijd de parasieten te bestrijden. Sommige modellen maken bovendien veel lawaai waar de kinderen hinder van kunnen ondervinden. Electrische kammen zijn daarnaast ook duur. Ze worden dan ook alleen aanbevolen als u meerdere kinderen heeft of als u de luizen niet heeft kunnen verwijderen met een conventionele kam.

Newpharma biedt een ruim assortiment aan luizenkammen aan om u te helpen de luizen- en netenplagen te bestrijden. Vraag in geval van twijfel advies aan uw apotheker voordat u uw aankopen doet, zodat u het product kunt kiezen dat het beste bij u past. Voordat u aan de slag gaat, is het ook belangrijk om de gebruiksinstructies van het product te lezen.


Shampoux Luizenkam
 
3,90 
 
Parasidose Fijne Luizen En Neten Kam 1 Stuk
Helpt dode luizen en neten te verwijderen na behandeling met luizen.
 
3,94 
 
Puressentiel Volledige Behandeling Lotion 100ml + Kam 1 Stuk
Verwijdert luizen, larven en neten in alle veiligheid.
23,80 
*
-13%
**
20,72 

+1.2% oftewel 0,25
 
Assy Luizenkam 1 Stuk
Verwijdert en vernietigt luizen en neten met een minimum aan kammen.
14,96 
*
-10%
**
13,49 

+0,07
 
Nitcomb M2 Dubbele Rij Tanden Luizenkam 1 Stuk
Om hoofdluizen, eitjes en neten volledig uit te roeien
9,89 
*
-10%
**
8,91 

+0,07
 
Nitcomb-M3 Luizen En Neten Kam 1 Stuk
Om hoofdluizen, eitjes en neten volledig uit te roeien
9,99 
*
-10%
**
8,99 

+0,07
 
Paranix Spray + Kam 100ml
Geurloos en lekt niet. Eenvoudig aan te brengen, die u geen nacht hoeft te laten inwerken.
23,99 
*
-10%
**
21,59 

+0,10
 
Resultz Neten En Luizenkam 1 Stuk
Zeer praktisch in gebruik, onbreekbaar, ontwikkeld om hoofdluis en neten doeltreffend te verwijderen
 
9,45 

+1.3% oftewel 0,12
 
Wolf Luizenkam Metaal Korte Tanden
9,27 
*
-6%
**
8,72 

+1.3% oftewel 0,11
 
Eureka Care Kids Luizenkam Metaal Dubbel Gestreept 1 Stuk
Helpt om de dode luizen en neten te verwijderen.
7,99 
*
-20%
**
6,39 
Nog maar 3 in voorraad!
 
Luizenkam Fluo
3,50 
*
-5%
**
3,33 
 
Medisana Elektrische Luizenkam LC 870 Stuk 1
Elektrische luizenkam
 
26,91 

+0,15
 
Careway Luizenkam Voor De Verwijdering Van Luizen En Neten 1 Stuk
Geschikt om luizen en neten uit nat haar te verwijderen.
3,99 
*
-10%
**
3,59 
 
Pharmex Luizenkam 1 Stuk
Pharmex luizenkam
5,70 
*
-22%
**
4,42 
 
Credoline Licecomb Credophar
7,50 
*
-5%
**
7,13 
 
Arkopharma Anti-Luis Complete Behandeling Lotion Shampoo Luizenkam 1 Stuk
Een silicone preparaat zonder pesticiden dat de luis onschadelijk maakt
19,95 
*
-10%
**
17,96 

+0,09
 
Quies Electronische Kam A/luizen+neten
24,90 
*
-5%
**
23,70 

+0,06
 
Nisska Luizenkam Metaal Nisska
 
22,97 

+0,11
 
Appeg Luizenkam Wit
2,95 
*
-5%
**
2,81 
 
Appeg Luizenkam Zwart
2,95 
*
-5%
**
2,81 
 
 
Pagina: 
1
2
Volgende