1.600.000 tevreden klanten
FR / NL
Home > Dierengeneeskunde - Dierenspeciaalzaak > Diergeneesmiddelen > Honden > Ontwormingsmiddelen > Cestem Menginfecties Cestoden En Nematoden Grote Honden 48 Smakelijke Tabletten

Cestem Menginfecties Cestoden En Nematoden Grote Honden 48 Smakelijke Tabletten

van Cestem
Cestem Menginfecties Cestoden En Nematoden Grote Honden 48 Smakelijke Tabletten
240,21 

In voorraad!
  Aan mijn Favorieten toevoegen
Besteld voor 16u, bij u in 48u of in 48u in afhaalpunt
Beschrijving

Cestem Menginfecties Cestoden En Nematoden Grote Honden 48 Smakelijke Tabletten

Eigenschappen:
Voor de behandeling van menginfecties met de volgende soorten volwassen cestoden en nematoden:
Nematoden
Spoelwormen Toxacara canis
Toxascaris leonina (volwassen en laat onvolwassen vormen)
Haakwormen Uncinaria stenocephala
Ancylostoma caninum (volwassen)
Zweepwormen Trichuris vulpis (volwassen)
Cestoden
Lintwormen Echinococcus spp.
Taenia spp.
Dipylidium caninum (volwassen en onvolwassen vormen)

In deze vaste combinatie werken pyrantel en febantel tegen alle relevante nematoden (spoelwormen, haakwormen en zweepwormen) bij honden. In het bijzonder omvat het werkingsspectrum Toxacara canis, Toxascaris leonina, Uncinaria stenocephala, Ancylostoma caninum en Trichuris vulpis. Deze combinatie toont synergistische werking bij haakwormen en febantel is werkzaam tegen T. vulpis. Het werkingsspectrum van praziquantel omvat alle belangrijke lintwormsoorten bij honden, in het bijzonder Taenia spp., Dipylidium caninum, Echinococcus granulosus en Echinococcus multilocularis. Praziquantel is actief tegen alle volwassen en onvolwassen stadia van deze parasieten.

Praziquantel wordt zeer snel door de wand van de parasiet geabsorbeerd en verdeeld in de parasiet. Zowel in vitro als in vivo studies hebben aangetoond dat praziquantel ernstige beschadiging veroorzaakt aan het integument van de parasiet, resulterend in contractie en verlamming. Er is een bijna onmiddellijke tetanische samentrekking van het spierstelsel van de parasiet en een snelle vacuolisatie van het syncytiëel tegument. Deze snelle contractie wordt veroorzaakt door veranderingen in tweewaardige kation fluxen, voornamelijk calcium.

Pyrantel fungeert als een cholinerge agonist. De werking bestaat uit het stimuleren van nicotinerge cholinerge receptoren van de parasiet om spastische verlamming van de nematoden te induceren en daardoor verwijdering uit het gastro-intestinale (GI) systeem door peristaltiek toe te laten.

Bij zoogdieren wordt febantel door ringvorming omgezet tot febendazole en oxfendazole. Het zijn deze chemische stoffen die een anthelmintisch effect uitoefenen door inhibitie van tubuline polymerisatie. Hierdoor wordt de vorming van microtubuli verhinderd, wat resulteert in het uiteenvallen van structuren die van vitaal belang zijn voor het normaal functioneren van de endoparasiet. In het bijzonder wordt glucose opname beïnvloedt, wat leidt tot het uitputten van de cellulaire ATP. De parasiet sterft door uitputting van zijn energiereserves, wat 2 tot 3 dagen later plaatsvindt.

Praziquantel wordt na orale toediening aan honden volledig en snel geabsorbeerd door het maagdarmkanaal. Maximum plasmaconcentratie van 752 μg/l wordt bereikt in minder dan 2 uur. De stof wordt snel en volledig gemetaboliseerd in de lever tot gehydroxyleerde derivaten van de oorspronkelijke verbinding, daarna snel geelimineerd, voornamelijk via de urine. Febantel wordt na orale toediening aan honden matig geabsorbeerd door het maagdarmkanaal.

Febantel wordt snel gemetaboliseerd in de lever tot fenbendazol en zijn hydroxy en oxidatieve derivaten zoals oxfendazol. De maximum plasmaconcentratie van fenbendazol (173 μg/l) wordt bereikt na ongeveer 5 uur. De maximale plasmaconcentratie van oxfendazol (147 μg/l) wordt na ongeveer 7 uur bereikt. De uitscheiding gaat voornamelijk via de faeces.

Pyrantel embonaat wordt na orale toediening aan honden slecht geabsorbeerd. De maximale plasmaconcentratie van 79 μg/l wordt na ongeveer 2 uur bereikt. De stof wordt snel en volledig gemetaboliseerd in de lever en daarna snel uitgescheiden, voornamelijk zowel via de faeces (de onveranderde vorm) als via de urine (de metabolieten).

Indicaties:
Oraal gebruik
Voor honden en pups van grote rassen
Diersoorten: hond (zwaarder dan 17,5 kg)
Voor de behandeling van menginfecties met de volgende soorten cestoden en nematoden

Contra-indicaties:
Gelijktijdig met piperazine
Bij drachtige teefjes tijdens de eerste 4 weken van de dracht
Bij overgevoeligheid voor de werkzame bestanddelen of voor één van de hulpstoffen

Samenstelling:
Poeder met leversmaak, tablet gegradueerde inactieve gist, natrium laurylsulfaat, natrium croscarmellose povidon K30, colloïdaal siliciumdioxide anhydraat, microkristallijne cellulose magnesiumstearaat, mais zetmeel

Actieve samenstelling:
Per tablet:
Febantel 525mg
Pyrantel (als embonaat) 175mg
Praziquantel 175mg

Gebruiksaanwijzing:
15 mg/kg lichaamsgewicht febantel, 5 mg/kg pyrantel (als embonaat) en 5 mg/kg praziquantel
Dit komt overeen met 1 tablet per 35 kg lichaamsgewicht, in één toediening.

Lichaamsgewicht (kg) Aantal tabletten
17,5 ½
>17,5-35 1
>35–52,5 1 ½
>52,5-70 2

De kleinere tablet moet gebruikt worden om een accurate dosering te bepalen voor honden die minder wegen dan 17,5 kg. De tabletten kunnen met of zonder voedsel aan de hond gegeven worden. Er is geen onthouding van voedsel nodig voor of na behandeling.

Teneinde een juiste dosering te berekenen, dient het lichaamsgewicht zo nauwkeurig mogelijk te worden bepaald. Het doseringsschema moet vastgesteld worden door de dierenarts.
Als algemene regel geldt dat pups behandeld moeten worden als ze 2 weken oud zijn en daarna iedere 2 weken tot de leeftijd van 12 weken. Daarna moeten ze behandeld worden met intervallen van 3 maanden. Het wordt geadviseerd om de teef tegelijkertijd te behandelen met de pups.

Voor de bestrijding van Toxocara canis moeten zogende teven 2 weken na de worp gedoseerd worden en daarna elke 2 weken tot spenen.
Voor routinematige beheersing van wormen dienen volwassen honden elke 3 maanden behandeld te worden.
In geval van een bevestigde enkelvoudige infestatie door een cestode of nematode, moet de voorkeur worden gegeven aan een monovalent product met een cestocide of nematocide.

Voor een routine behandeling wordt een enkele dosering aanbevolen.
In geval van een ernstige rondworm infestatie dient een herhalingsdosering na 14 dagen te worden gegeven.
Als een infestatie veroorzaakt door Echinococcus (E. granulosus) wordt waargenomen bij honden, wordt een herhaling van de behandeling aanbevolen om veiligheidsredenen.

Voorzorgsmaatregelen:
Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren.
Omdat het praziquantel bevat, is dit diergeneesmiddel effectief tegen Echinococcus spp., welke niet in alle EU-lidstaten voorkomt, maar steeds vaker voorkomt in sommige EU-lidstaten. Echinococcosis vormt een gevaar voor de mens. Aangezien Echinococcosis een aangifteplichtige ziekte is voor de World Organisation for Animal Health (OIE), dienen specifieke richtlijnen over de behandeling en de follow-up, en over de veiligheid van personen, te worden verkregen van de betrokken bevoegde autoriteiten.

Speciale voorzorgsmaatregelen, te nemen door degene die het geneesmiddel aan de dieren toedient:
Was de handen na toediening aan het dier.
In geval van accidentele inname dient een arts te worden geraadpleegd en de bijsluiter of het etiket te worden getoond.
Personen met een bekende overgevoeligheid voor één van de bestanddelen moeten contact met het diergeneesmiddel vermijden.

Interacties met andere geneesmiddelen en andere vormen van interactie:
Niet gelijktijdig gebruiken met piperazine, aangezien de anthelmintische effecten van pyrantel en piperazine kunnen worden geantagoneerd.
Plasmaconcentraties van praziquantel kunnen verlaagd worden door gelijktijdige toediening met geneesmiddelen die de activiteit van cytochrome P-450 enzymen (bijv. dexamethason, fenobarbital) verhogen.
Gelijktijdig gebruik met andere cholinerge verbindingen kan leiden tot toxiciteit.

Inhoud:
48 smakelijke tabletten
Kenmerken:
Merk Cestem
Categorie Ontwormingsmiddelen voor honden
Prijs 240,21 
Gewicht 347 gr
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.
Annuleren