Vervellen na de vakantie: wat nu?

Vervellen na de vakantie: wat nu?

25/06/2018

Je bent op vakantie geweest, je bent mooi bruin geworden maar nu begint je huid te vervellen? Hier volgen enkele tips om de schade van deze vervelling te beperken en je bruine kleur minstens tot de herfst te behouden.

Om niet te vervellen, moet je je huid eerst en vooral goed voorbereiden op de blootstelling aan de zon. Daar is het nu wat laat voor, maar dan weet je dat voor de volgende keer!

  1. Scrub eenmaal per week om de dode huidcellen te verwijderen. Je bruine kleur wordt gelijkmatiger en zal langer blijven.

  2. Hydrateer je huid na elke douche.

  3. Tijdens blootstelling aan de zon mag je vooral niet vergeten om elke 2 uur zonnecrème aan te brengen. Vermijd de gevaarlijke uren van de dag, dat wil zeggen tussen 12 en 16 uur.

Als je dit advies niet hebt opgevolgd, loop je het risico dat je huid vervelt, met of zonder zonnebrand. Sommige dingen waarvan we denken dat ze helpen, moet je eigenlijk net vermijden:

  • Scrubben om de dode huidcellen te verwijderen. Zo wordt het alleen maar erger en het gevoel op je gevoelige huid is bijzonder onaangenaam.

  • De velletjes weghalen. Hoewel het erg verleidelijk is, kan dit infecties veroorzaken en de genezing vertragen.

  • Een te warme douche nemen en te agressieve zeep gebruiken, waardoor de huid nog meer uitdroogt.

  • Een huid die vervelt opnieuw aan de zon blootstellen is natuurlijk een heel slecht idee, omdat de beschermende laag tegen UV-straling verdwenen is.

Wat kun je dan wel doen? Dat is heel eenvoudig: hydrateren!

  • Hydrateer de vervellende huid minstens drie keer per dag met een aftersun lotion om de hydrolipidenlaag te herstellen (beschermend laagje dat de hele menselijke opperhuid bedekt). Als de schade aanzienlijk is, wissel je dit best af met een herstellende crème.

  • Drink ook veel water en kies voor voeding die veel water bevat, zoals komkommer, courgette, watermeloen ...

Hydratatie en een goede voorbereiding van de huid voor de blootstelling aan de zon zijn essentieel voor een langdurige bruine kleur. Deze eenvoudige, doeltreffende handelingen zorgen ervoor dat je tot in de herfst een perfecte bruine kleur behoudt.

Als je je zongebruinde huid wilt onderhouden en behouden, kunnen de volgende producten je interesseren:

Aanbevolen producten