FR / NL
> > > Zes schoonheidstips om het einde van de winter te overleven

Zes schoonheidstips om het einde van de winter te overleven

07/01/2019

Een droge huid, gesprongen lippen, verzwakt haar... Het aanbreken van de winter stelt je lichaam flink op de proef. Net als je lichaam tijdens een afslankdieet of detoxkuur, hebben ook je haar en je huid de juiste zorg nodig om gezond te blijven. Met de volgende zes schoonheidstips van Newpharma kom je de winter goed door.

Een hydraterende crème om je huid te voeden

Buiten is het ijskoud, binnen brandt de kachel. Je huid krijgt in de winter te maken met grote temperatuurverschillen. Wil je een droge huid tegengaan, zorg dan dat je altijd een hydraterende crème bij de hand hebt die is aangepast aan je huid. De stoffen in de crème geven je huid een diepgaande hydratering en voeding. Koop bij voorkeur een product met verzachtende eigenschappen om dode huidcellen te verwijderen. Breng de crème hoofdzakelijk aan op de delen van het lichaam die het meest worden blootgesteld aan de kou, zoals de handen en het gezicht.

Goed om te weten

Er bestaan hydraterende crèmes die speciaal zijn ontwikkeld voor de handen en het gezicht, zoals balsems en specifieke producten voor bepaalde huidtypes, zoals een droge huid, een vette huid of een acne-gevoelige huid. 

Serum voor een helderdere teint

Grijp niet direct naar je moisturizer, maar verwen je huid eerst met een serum. Dit helpt je huid om haar glans terug te krijgen en veroudering te bestrijden. De crème of de balsem die je daar overheen aanbrengt, fungeert als een beschermend schild.

Goed om te weten

Voor een droge of gecombineerde huid geven we de voorkeur aan een hydraterend serum, en voor de vette huid aan een voedend serum.

Het gezichtsmasker: een essentiële schoonheidsbehandeling

Hydraterende maskers zijn in de winter een weldaad voor je gezicht. Naast de traditionele komkommer kun je een hydraterend masker maken met honing en citroen. Giet twee eetlepels honing en citroensap in een fles en schud. Breng dit mengsel aan op je gezicht, laat ongeveer 20 minuten inwerken en spoel af met warm water.

Reinigingsmelk

Make-up draagt onmiskenbaar bij aan je schoonheid, maar sommige cosmetica bevatten stoffen die schadelijk zijn voor je huid. Neem voordat je je keus maakt de tijd om de samenstelling van de producten te lezen. Raadpleeg een dermatoloog als je niet zeker weet welke producten je moet kopen. Om make-up te verwijderen kies je best voor een milde melk. Deze verwijdert make-up en onzuiverheden zonder je huid te beschadigen.

Citroen of azijn voor dof haar

Ons haar heeft de neiging om in de winter zijn glans te verliezen. Om dit te verhelpen kun je een huismiddeltje maken op basis van citroensap of azijn. Voeg citroensap of een eetlepel azijn toe aan een fles water en schud. Het spoelwater dat je zo verkrijgt, zal je haar soepeler maken en meer glans geven.

Breng je kleerkast op orde

De winter vraagt om warme kleding. Sweaters, sjaals en handschoenen beschermen tegen de kou, maar kunnen soms ook huidirritaties veroorzaken. Let op huidreacties die door sommige stoffen worden veroorzaakt, en doe textielsoorten weg die roodheid, puistjes of irritatie veroorzaken.

Vermijd te strakke kleding die je huid verhindert om te ademen, en onthoud dat het volgen van de mode niet altijd een goed idee is.

Gezond door planten

Aromatherapie heeft haar doeltreffendheid sinds lang bewezen. Deze etherische oliën helpen je om gezond de winter door te komen:

  • Lavendel: werkt krampstillend en antiseptisch.
  • Tijm: heeft ontstekingsremmende en slijmoplossende eigenschappen (maakt de luchtwegen vrij).
  • Eucalyptus: werkt slijmoplossend en antiseptisch.
  • Pepermunt: werkt pijnstillend en stimulerend.
  • Citroen: werkt stimulerend, ontstekingsremmend en antiseptisch.
  • Ravintsara: werkt ontstekingsremmend.
Aanbevolen producten