FR / NL
> > > Hoe kun je je haar en nagels het beste verzorgen?

Hoe kun je je haar en nagels het beste verzorgen?

07/01/2019

Bij nagelstudio’s en kapsalons doen professionals hun uiterste best om je haar en nagels deskundige zorg te geven. Van manicure tot kunstnagels, gelnagels en nagellak, en van shampoos voor broos haar tot hairextensions en voedende maskers: Newpharma geeft een reeks tips voor mooiere nagels en haar.

Volg deze tips voordat je producten koopt

Nageltips

Nagelhygiëne is van fundamenteel belang om schimmelinfecties te voorkomen. Door je nagels regelmatig te knippen vermijd je dat ziekteverwekkers zich eronder nestelen. Reinig ze met een nagelborstel en trek handschoenen aan wanneer je huishoudelijke klusjes doet. Dat is vooral nodig als je producten gebruikt die agressief zijn voor je handen, zoals schoonmaakproducten of bleekmiddel.

Breng voordat je gekleurde nagellak aanbrengt, een beschermende laag aan op je nagels. Tegen het gebruik van valse nagels wordt soms gewaarschuwd, omdat de gebruikte hars of lijm je nagels zou kunnen beschadigen. Laat je adviseren door een professionele manicure voordat je ze laat aanbrengen. Hij/zij zal je helpen een techniek te kiezen die je nagels zowel verfraait als beschermt.

Haartips

Dep je haar zachtjes droog met je handdoek als je uit de douche komt, en vermijd een al te enthousiast gebruik van de haardroger. Hierdoor riskeer je namelijk een doffe en kwetsbare hoofdhuid. Voor de borstel geldt hetzelfde: vermijd te krachtig borstelen. Je kapsel is ook van invloed op de kwetsbaarheid van je haar. Halflang haar is meestal sterker dan lang haar.

Nagel- en haarverzorging

Nagelproducten

Op de cosmetica-afdeling zijn speciale crèmes en oliën te vinden die ontwikkeld zijn om broze nagels te herstellen en gespleten nagels te verzorgen. Deze producten zijn er in verschillende vormen: sprays, balsems, nagelverharders of -conditioners.

Bij de behandeling van nagelschimmels worden verschillende etherische oliën met schimmelwerende eigenschappen gebruikt, zoals theeboom of tijm. Ze kunnen in het algemeen ook aan kinderen en zwangere vrouwen worden toegediend.

Haarproducten

Haarverzorging vereist allereerst een shampoo die aangepast is aan je hoofdhuid. Een shampoo voor steil, krullend of golvend haar, shampoo voor droog of vet haar, een organische of antiroos-shampoo, shampoo tegen haaruitval: neem de tijd om de shampoo te kiezen die bij je past. Gebruik een conditioner om je haar zijn glans terug te geven en breng van tijd tot tijd een voedend masker aan. In de uitgebreide selectie haarproducten vind je ook kinine-sprays en ampullen die rijk zijn aan vitaminen.

Vermijd agressieve producten die sulfaten of collageen bevatten. Geef liever de voorkeur aan milde formules. Producten die shea, amandel en vitamines bevatten, zijn vooral effectief bij het versterken van je hoofdhuid en bij het voorkomen van kaalheid.

De etherische oliën van Atlas-ceder, ylang-ylang, tijm en rozemarijn staan bekend om hun stimulerende eigenschappen. Ze versterken je hoofdhuid en bevorderen nieuwe haargroei. Om haaruitval te voorkomen kun je ze mengen met zoete amandelolie.Goed om te weten 

Goed om te weten

Wil je dof haar bestrijden, dan kun je een spoelwater maken door twee eetlepels azijn en citroensap toe te voegen aan een fles water.

De rol van voeding voor de verzorging van nagels en haar

Je nagels en haar weerspiegelen vaak de kwaliteit van je voedingspatroon. Broze nagels en dof en breekbaar haar zijn meestal het gevolg van slechte eetgewoonten. Gebruik biotine voor gezonde nagels en gezond haar. Je vindt dit in overvloed in koninginnengelei, amandelen, linzen, biergist en soja. Zet ook fruit op je menu, evenals groenten, eiwitrijk voedsel en tarwekiemen die vitamine B bevatten. Dit is uitstekend voor de keratineproductie. Vermijd overconsumptie van ingeblikte tonijn. Die kan helaas kwik bevatten en de haaruitval versnellen.

Aanbevolen producten