Het geheim achter een zorgeloze nachtrust ontrafelt
06/08/2019Met een gemiddeld durende nachtrust van 8 uur zou ons lichaam in staat moeten zijn zich volledig te herstellen. Dagelijkse inspanningen, bekommernissen of gewoontes kunnen hier echter een stokje voor steken. Maar liefst 40% van de Belgen is ontevreden over hun slaap. Het is het belangrijk dit heikel punt aan te pakken. Welke oorzaken heb je zelf in de hand en waar kan je een hulpmiddeltje gebruiken? Wij overlopen voor jou alvast enkele tips.
Zorgeloos Indommelen
Naar bed gaan is niet iets wat betrekking heeft tot de laatste 5 minuten vooraleer je onder de lakens duikt. Best bouw je een uur voor het slapengaan jouw schermtijd af naar een absoluut minimum. Denk hierbij aan het gebruik van TV, laptops, tablets, smartphones etc. Het blauwe licht remt de productie van melatonine waardoor opstijgen richting dromenland een stuk moeilijker wordt. Ook gepieker draagt niet bij tot een diepe, ongestoorde slaap. Tracht jouw gedachten dus tot rust te brengen vooraleer je je naar de slaapkamer begeeft.
Eens je in je slaapkamer bent, kan je de temperatuur verlagen, door bijvoorbeeld een raam open te zetten, demp je geluiden en dim je de lichten. Voel je dat het toch nog niet het juiste moment is om te gaan slapen? Forceer jezelf dan niet om slaperig te worden. Maak jezelf nuttig op een rustige manier zodat je (weer) slaperig wordt en keer daarna terug naar de slaapkamer.
Tot slot kunnen specifiek ondersteunende supplementen ook bijdragen tot een betere nachtrust. Fytostar SleepFit 3-in-1 is een kruidige mix van valeriaan, passiebloem, melisse, hop en slaapmutsje verrijkt met melatonine en vitamine B12. Het plantenextract kan je helpen om langer en dieper te slapen, en zo heeft de ochtendstond bij jou binnenkort eindelijk écht goud in de mond. Dit alles zonder verslaving, gewenning of slaperigheid bij het ontwaken. Laat die ochtend maar komen!
Kwalitatief slapen
8 uur doorslapen aan één stuk is een droom voor velen. Maak je alvast geen illusies: je bent heus niet de enige waarbij dit niet lukt. Sporadisch wakker worden tussen de REM- en diepe slaap is niet abnormaal. Word je toch wakker, probeer dan je wekker uit het zicht te houden. Zo ga je niet te hard nadenken over het tijdstip in de nacht.
Uitgerust opstaan
Zowat 41% van alle personen voelt zich niet uitgerust bij het opstaan. Wist je dat ook jouw ochtendritueel hier invloed op heeft? Probeer daarom om steeds op hetzelfde uur wakker te worden. Door de implementatie van routine zal jouw lichaam wennen aan het opstaan. Ook relaxatie helpt je om niet direct in een krampachtige staat van stress terecht te komen. Open je ogen en zoek jezelf een comfortabele positie waarin je nog een 5 à 10-tal minuten traag maar diep ademhaalt. Herhaal bovenstaande tips voldoende totdat je merkbaar een verschil kan waarnemen. Alvast slaapwel!
Fytostar Sleepfit 20 Capsules | Fytostar Sleepfit 60 Capsules |