Normale huid: hoe zorg je er goed voor?

Normale huid: hoe zorg je er goed voor?

19/09/2019

Mensen met een normaal huidtype hebben geen (al te grote) problemen met hun huid. Hun huid heeft geen opvallende kenmerken en vereist geen specifieke behandeling. ‘Normaal’ betekent in deze context binnen de normen: de huid is niet te droog en niet te vet. Er zijn maar weinig mensen die een normale huid hebben. Iedereen heeft wel ergens een probleempje.

Het is voldoende om een normaal huidtype zachtjes te behandelen. Zo voorkomt u irritaties en/of gevoeligheid en vermijdt u dat u van een [haast] perfecte situatie in een probleemsituatie terechtkomt. Goed hydrateren, behandelen met voedende bestanddelen en beschermen tegen invloeden van buitenaf volstaan om de huid gezond te houden.

Een normale huid is soepel, heeft een matte glans en voelt zacht aan. Ze glanst dus niet zoals een vette huid en is minder kwetsbaar dan een droge huid. U kunt er probleemloos uw make-up op aanbrengen en verzorgende producten dringen er moeiteloos in door.

Een normale huid is het huidtype waar men naar moet streven als men een problematische opperhuid heeft. Een zachte en verzorgende behandeling volstaat om de huid gezond te houden.

 

Aline LégipontAline Légipont - Hoofdapotheker

In 1996 met grote onderscheiding afgestudeerd aan de Universiteit van Luik in de richting farmaceutische wetenschappen. Verantwoordelijk voor het farmaceutische team van Newpharma.