1.600.000 tevreden klanten
FR / NL
Home > Nieuws & Tips > Huidtypes > Gecombineerde huid: hoe zorg je er goed voor?

Gecombineerde huid: hoe zorg je er goed voor?

23/09/2019

Een gemengde huid is een huid die eigenlijk uit verschillende huidtypes bestaat: een normale tot droge huid, vooral aan de contouren van het gezicht, en een vette en onzuivere huid, vooral ter hoogte van de T-zone (voorhoofd-neus en kin) omdat hier meer talgklieren dan aan de wangen liggen.

Verzorgende behandelingen voor een gemengde huid dienen om de huid op bepaalde plekken matter of stralender te maken door de huid strakker te maken en de structuur te verfijnen. De droge zones worden gehydrateerd terwijl de glanzende zones matter worden gemaakt.

Resten van make-up en onzuiverheden, die zich door de vervuiling in de loop van de dag opstapelen, worden verwijderd met actieve verzorgende bestanddelen voor een gemengde tot vette huid (een make-upverwijderende gel, micellair water, verkwikkende lotions, …).

Een gemengde huid moet uiteraard voldoende gehydrateerd worden. Het huidtype (in dit geval een gemengde huid) verschilt van de huidtoestand (bijvoorbeeld een uitgedroogde huid). Een gemengde huid kan dus uitgedroogd zijn en te weinig vocht bevatten. Bij een gemengde huid kunnen de wangen ook opmerkelijk droog zijn en dienen ze meer gehydrateerd te worden.

Het kan nuttig zijn om een keer per week een zachte scrub te gebruiken om de huidstructuur te verfijnen. We raden aan om een zachte scrub te gebruiken omdat agressieve verzorgingsproducten tot een overproductie van sebum kunnen leiden (de uitgedroogde huid gaat zich verdedigen en produceert nog meer sebum).

 

Aline Légipont, Hoofapotheker NewpharmaAline Légipont - Hoofdapotheker

In 1996 met grote onderscheiding afgestudeerd aan de Universiteit van Luik in de richting farmaceutische wetenschappen. Verantwoordelijk voor het farmaceutische team van Newpharma.

Annuleren