Dafalgan Paracetamol Forte 1g Bruistabletten 40

van Dafalgan
Geneesmiddel
Dafalgan Paracetamol Forte 1g Bruistabletten 40
11,85 
+
Op voorraad!
Newpharma klantenbeoordeling: 4,7/5

Beschrijving

Gebruikt bij de symptomatische behandeling van pijn en koorts.

Zie volledige beschrijving

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw Newpharma Apotheker of arts. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

7 gebruikstips:
- Begin uw behandeling met de laagst mogelijke effectieve dosis: 500 mg
- Neem nooit meer dan 1 g (1000 mg) per keer in
- Wacht na een inname ten minste 4 tot 6 uur voor een nieuwe inname
- Neem bij zelfmedicatie nooit meer dan 3 g (3000 mg) per dag in en neem de medicatie nooit langer dan 5 dagen
- Als uw toestand niet verbetert: verhoog nooit uw dosissen en verkort ook de tijd tussen 2 innames niet
- Als u andere geneesmiddelen neemt tegen koorts, pijn of symptomen van verkoudheid en/of griep, kijk dan steeds na of zij paracetamol bevatten, zodat u de limiet van 3 g per dag niet overschrijdt
- Vermijd elke consumptie van alcohol tijdens de behandeling

Eigenschappen:
Dit geneesmiddel is een analgeticum (pijnstiller) en een antipyreticum (het werkt koortsverlagend).
Dafalgan Forte 1 g wordt gebruikt bij de symptomatische behandeling van pijn en koorts.

Indicaties:
Oraal gebruik
Tegen de pijn en de koorts
Volwassenen en adolescenten (vanaf 15 jaar)

Actieve samenstelling:
Paracetamol (1000 mg per tablet)

Samenstelling:
Anhydrisch citroenzuur, natriumbicarbonaat, natriumcarbonaat, sorbitol (E420), natriumdocusaat, povidone, natriumbenzoaat, aspartaam (E951), kaliumacesulfaat, pompelmoesaroma, sinaasappelaroma

Gebruiksaanwijzing:
Neem driemaal daags een hele tablet. Als u het moeilijk vindt om de tablet in één keer in te slikken, mag u ze in twee breken om de inname te vergemakkelijken. De breeklijn in het midden is alleen bedoeld om de inname van een tablet te vergemakkelijken, maar mag nooit gebruikt worden om een halve dosis toe te dienen.
De tablet volledig laten oplossen in een glas water en vervolgens uitdrinken.

In geval van hevigere pijn mag u tot 4 tabletten per dag innemen.
Een systematisch gebruik kan schommelingen in de pijn of de koorts voorkomen, maar men dient altijd een interval van minimum 4 uur tussen de innamen in acht te nemen. De toediening van 4 tabletten per dag (dit is 4 g paracetamol) moet beperkt blijven tot een duur van 4 weken. Voor een behandeling van langere duur moet de dagelijkse dosis beperkt worden tot 3 tabletten per dag (dit is 3 g paracetamol).

In geval van een ernstige aandoening van de nieren (ernstige nierinsufficiëntie) moet het minimale interval tussen 2 innamen aangepast worden volgens het volgende schema:

Creatinineklaring Interval
kl > 50 ml/ min 4 uur
10 < kl < 50 ml/ min 6 uur
kl < 10 ml/ min 8 uur

Voorzorgsmaatregelen:
Niet gebruiken:
- Als u overgevoelig (allergisch) bent voor paracetamol, fenacetine of één van de andere bestanddelen van Dafalgan Forte 1 g;
- Zonder het advies van uw arts, als medische onderzoeken op een ernstige aandoening van de lever of van de nieren hebben gewezen;
- In geval van intolerantie voor fructose mag u de bruistabletten niet innemen; er is geen probleem voor de tabletten die moeten worden ingeslikt;
- In geval van fenylketonurie mag u de bruistabletten niet innemen; er is geen probleem voor de tabletten die moeten worden ingeslikt.

Niet meer dan 3 tabletten per dag innemen.
Buiten het bereik en zicht van kinderen houden.
Dafalgan Forte 1 g mag niet worden toegediend aan kinderen jonger dan 15 jaar.
Als de symptomen langer dan 3 dagen aanhouden, dient u uw arts te raadplegen.
Als bepaalde laboratoriumtests worden voorgeschreven, want deze kunnen worden verstoord.
Dit geneesmiddel bevat 565 mg natrium per bruistablet. Hiermee dient rekening te worden gehouden bij patiënten op een natriumarm dieet.
Wanneer u te veel Dafalgan Forte 1 g heeft gebruikt of ingenomen, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts, apotheker of het Antigifcentrum.
De voorgeschreven of aanbevolen dosis mag niet worden overschreden en de behandeling mag niet worden verlengd zonder medisch advies.
Bij langdurige behandeling of behandeling met hoge doses paracetamol moeten de nieren leverfunctie regelmatig gecontroleerd worden.
Als u lijdt aan een aandoening van de nieren, het hart, de longen of aan bloedarmoede, moet u vermijden dit geneesmiddel herhaaldelijk in te nemen.
Als u 4 tabletten Dafalgan Forte 1 g per dag inneemt (dit is 4 g paracetamol): de inname van deze hoeveelheid zou beperkt moeten worden tot 4 weken; voor een behandeling van langere duur moet de dosis worden beperkt tot 3 tabletten Dafalgan Forte 1 g (dit is 3 g paracetamol) per dag.
Een chronische consumptie van alcohol kan de toxiciteitsdrempel van paracetamol verlagen. Bij deze patiënten moet het interval tussen twee innamen minstens 8 uur bedragen en mag niet meer dan 3 g paracetamol per dag worden ingenomen.
Zoals voor elke pijnstiller moet de behandeling zo kort mogelijk zijn en moet de duur strikt aangepast zijn aan de duur van de symptomen. U mag dit geneesmiddel niet langer dan 3 dagen nemen zonder medisch advies.

Dafalgan Forte 1 g mag gedurende een beperkte tijd samen met middelen tegen reuma gebruikt worden, maar kan beter niet samengenomen worden met alcohol, antiepileptica of kalmeermiddelen met barbituraten.
Dafalgan Forte 1 g mag gecombineerd worden met bloedverdienners, maar het gebruik van paracetamol gedurende een langere tijd kan het gevaar voor bloedingen verhogen en vereist een regelmatige medische controle.
De absorptie van paracetamol kan toenemen in combinatie met metocl. (een geneesmiddel tegen misselijkheid en braken) en kan verminderen in combinatie met colestyramine (een geneesmiddel dat de hoeveelheid vetten in het bloed vermindert) of met actieve kool.
Als u diflunisal gebruikt (tegen pijn), dient u uw arts te raadplegen alvorens u Dafalgan Forte 1 g te gebruiken.
Dit geneesmiddel bevat paracetamol: hiermee moet rekening worden gehouden wanneer andere geneesmiddelen op basis van paracetamol worden gebruikt, om de aanbevolen dagelijkse dosis niet te overschrijden.

Inhoud:
40 bruistabletten
Kenmerken:
Merk Dafalgan
Categorie Pijn - Koorts - Griep
Reviews 0/5 (0 reviews)

Tekst verminderen


Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.