Daktarin Spray Poeder Fles 8g 2%

van Daktarin
6,99 

In voorraad!
  Aan mijn Favorieten toevoegen
Besteld voor 16u, morgen bij u geleverd OF in afhaalpunt 24u via Mondial Relay of 24u via DPD of 24u via Bpost of 24u via Bpost of 48u via ColliShop
Beschrijving

Daktarin Spray Poeder Fles 8g 2%

Indicatie:
In combinatie met crème of lotion aangewezen bij: — luierdermatitis door Candida; — de behandeling van huidplooien (liesplooi, interdigitale plooien...) die geïnfecteerd werden door dermatofyten of gisten en al of niet gesuperinfecteerd zijn door grampositieve bacteriën. Daktarin spray poeder kan ook profylactisch worden aangewend in kousen en schoenen (bijvoorbeeld door sportlui).

Samenstelling:
20 mg micon. nitras per gram poeder.
Andere bestanddelen: Sorbitani sesquioleatum — Stearalkonium hectorit. — Aethanolum denat. — Talcum — Propan./butan. als drijfgas.

Posologie en wijze van gebruik:
Het poeder 2 maal per dag op de te behandelen letsels aanbrengen. Bij profylactisch gebruik in schoenen en kousen volstaat 1 maal per dag.
De behandelingsduur van huidmycosen met lokale antimycotische preparaten verschilt van patiënt tot patiënt. Als basisprincipe geldt dat men behandelt tot minstens één week na de klinische genezing, omdat de mycologische genezing dikwijls met enige vertraging volgt. Gemiddeld zullen 2 tot 6 weken nodig zijn om een huidmycose te behandelen, naargelang van de lokalisatie van het letsel.

Kenmerken:
Merk Daktarin
Categorie Schimmels
Prijs 6,99 
Gewicht 167 gr
Contra-indicaties - Bijwerkingen

Contra-indicaties:
Een bekende contactallergie voor micon. of voor andere imidazolbevattende antimycotica of het vehiculum.

Bijzondere voorzorgen:
Daktarin spray poeder mag niet aangewend worden in de ogen of op open wonden.
Wanneer een overgevoeligheidsreactie of irritatie optreedt, dient de behandeling gestopt te worden.

Zwangerschap en lactatie:
Daktarin spray poeder kan zonder problemen tijdens de zwangerschap en lactatie gebruikt worden.

Ongewenste effecten:
Zeldzame gevallen van irritatie en een branderig gevoel zijn gerapporteerd. Zoals geldt voor elke stof die op de huid wordt aangebracht, kan in zeldzame gevallen zowel op micon. als op de bestanddelen van de vehicula een allergische reactie optreden. Daktarin spray poeder maakt geen vlekken op huid of kledingstukken.

Overdosering - Interacties

Overdosering:
Een overdreven lokaal gebruik van Daktarin spray poeder kan huidirritatie veroorzaken. Een korte onderbreking van de behandeling of verlaging van het aantal toepassingen volstaat om dat te verhelpen.
Bij het accidenteel innemen van Daktarin spray poeder zal de geresorbeerde fractie zo gering zijn, dat er geen effect uit voortkomt. Er hoeven dan ook geen specifieke maatregelen genomen te worden.

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.