Drontal Large Dog Tasty 525/504/175mg Gemengde Infecties Nematoden Cestoden Honden 2 Tabletten

van Drontal
Geneesmiddel
Drontal Large Dog Tasty 525/504/175mg Gemengde Infecties Nematoden Cestoden Honden 2 Tabletten
27,85 
+
Op voorraad!
Newpharma klantenbeoordeling: 4,7/5

Beschrijving

Voor de behandeling van gemengde infecties door nematoden en cestoden

Zie volledige beschrijving

Eigenschappen:
Deze geneesmiddel is ideaal voor de behandeling van gemengde infecties door nematoden en cestoden van de volgende species:
Rondwormen:
Spoelwormen (volwassen en late immature vormen) Toxocara canis, Toxascaris leonina
Haakwormen (volwassenen) Uncinaria stenocephala, Ancylostoma caninum
Zweepwormen (volwassenen) Trichuris vulpis
Lintwormen (volwassen en late immature vormen) Echinococcus granulosus, Echinococcus multilocularis, Dipylidium caninum, Taenia spp., Mesocestoides spp.
Om infecties door de protozoa Giardia spp bij pups en volwassen honden onder controle te helpen houden.

Het product is een anthelminthicum en giardicide met als werkzame bestanddelen het tetrahydropyrimidinederivaat pyrantel (als embonaatzout), het pro-benzimidazol febantel en praziquantel, een gedeeltelijk gehydrogeneerd pyrazino-isoquinolinederivaat. Het is doeltreffend tegen bepaalde rondwormen en lintwormen en Giardia spp.

In de vaste combinatie werken pyrantel en febantel synergetisch tegen rondwormen (spoelwormen, haakwormen en zweepwormen) en Giardia bij honden. Het werkingsspectrum dekt in het bijzonder Toxocara canis, Toxascaris leonina, Uncinaria stenocephala, Ancylostoma caninum, Trichuris vulpis en Giardia spp.

Het activiteitsspectrum van praziquantel dekt de lintwormsoorten bij honden. Dit omvat in het bijzonder alle Taenia-soorten, en ook Dipylidium caninum, Mesocestoides spp., Echinococcus granulosus en Echinococcus multilocularis. Praziquantel is werkzaam tegen alle intestinale stadia van deze parasieten. Daarnaast werd in de literatuur ook gemeld dat praziquantel ook actief is tegen sommige Giardia spp.

Het activiteitsspectrum van praziquantel dekt lintwormsoorten bij honden. Dit omvat in het bijzonder alle Taenia-soorten, en ook Dipylidium caninum, Mesocestoides spp., Echinococcus granulosus en Echinococcus multilocularis. Praziquantel is werkzaam tegen alle intestinale stadia van deze parasieten. Daarnaast werd in de literatuur ook gemeld dat praziquantel ook actief is tegen sommige Giardia spp.

Pyrantel werkt als nicotine-agonist in op de cholinerge receptoren, die een spastische verlamming veroorzaakt van rondwormen via een depolariserende neuromusculaire blokkade.
De anthelminthische en giardicide werkzaamheid van febantel is toe te schrijven aan het vermogen om de polymerisatie van tubuline tot microtubuli te remmen. De resulterende structurele en functionele metabole stoornissen putten de energiereserve van de parasiet uit en doden deze in 2-3 dagen.
Praziquantel wordt zeer snel geabsorbeerd via de oppervlakten van de parasiet en wordt gelijkmatig verspreid door hun lichaam. Het veroorzaakt ernstige schade van hun integument, wat leidt tot verstoring van het metabolisme en daarna tot de dood.

Praziquantel wordt bijna volkomen geabsorbeerd in de dunne darm na orale toediening aan honden. De absorptie verloopt zeer snel en de maximale serumconcentratie wordt binnen 0,5 tot 2 uur bereikt. Na absorptie wordt het geneesmiddel verregaand verspreid door het lichaam. Een hoog percentage bindt aan plasma-eiwitten. Praziquantel wordt in de lever snel omgezet in inactieve metabolieten. Bij honden worden de metabolieten in de urine afgevoerd (66% van een orale dosis) en via de gal (15%) in de feces. De eliminatiehalfwaardetijd bij honden is ongeveer 3 uur.

Pyrantel (als embonaat) is slecht in water oplosbaar en wordt slecht geabsorbeerd in het maagdarmkanaal, en reist door naar de verste delen van de darm. Het geabsorbeerde geneesmiddel wordt verregaand gemetaboliseerd en de ouderverbinding/ metabolieten worden via de urine uitgescheiden.

Febantel is een pro-geneesmiddel dat na orale toediening en orale absorptie omgezet wordt in fenbendazol en oxfendazol, de chemische eenheden die het anthelmintische effect uitoefenen. De actieve metabolieten worden via de feces uitgescheiden.

Indicaties:
Oraal gebruik
Doeldiersoort: honden
Voor de behandeling van gemengde infecties door nematoden en cestoden
Voor de controle van infecties door de protozoa Giardia spp bij pups en volwassen honden

Contra-indicaties:
Bij honden die minder wegen dan 7 kg
Tijdens de 1ste en 2e derden van de dracht
Bij overgevoeligheid voor het werkzame bestanddeel of één van de hulpstoffen

Samenstelling:
Maiszetmeel, lactose monohydraat, microkristallijne cellulose, povidon K25, magnesiumstearaat, natriumlaurylsulfaat, colloïdaal watervrij silica, croscarmellose natrium, vleessmaak

Actieve samenstelling:
Elke tablet bevat:
Febantel 525mg
Pyrantel 175mg
- equivalent pyrantelembonaat 504mg
Praziquantel 175mg

Gebruiksaanwijzing:
Voor behandeling van honden: 1 tablet per 35 kg lichaamsgewicht (15 mg febantel, 14,4 mg pyrantelembonaat en 5 mg praziquantel/ kg lichaamsgewicht)

De doseringen zijn als volgt:
Lichaamsgewicht (kg) Aantal tabletten
7-17,5 ½
>17,5-35 1
>35-52,5
>52,5-70 2
Voor elke bijkomende 17,5 kg lichaamsgewicht een halve tablet extra toedienen.

Toediening en behandelingsduur:
De tabletten bevatten smaakstof en onderzoeken hebben aangetoond dat ze smakelijk zijn en vrijwillig worden opgegeten door de meeste (88%) geteste honden.
De tabletten kunnen met of zonder voedsel toegediend worden. De toegang tot het normale voedsel hoeft niet beperkt te worden vóór of na de behandeling.
Gedeelde tabletten moeten onmiddellijk weggegooid of in de open blisterverpakking teruggestoken worden tot hun gebruik.
Voor rond- en lintwormen moeten de tabletten slechts een keer worden toegediend.

Een toedieningsschema moet in overleg met een dierenarts worden opgesteld. Over het algemeen is een standaard schema voor volwassen honden (ouder dan zes maanden) een ontworming om de drie maanden. Als de eigenaar van een hond liever niet regelmatig ontwormingsmiddelen toedient, kan fecaal onderzoek om de drie maanden een haalbaar alternatief zijn.
In sommige specifieke situaties zoals zogende teven, jonge leeftijd (jonger dan 6 maanden), of kennelomgevingen, kan het nuttig zijn om vaker te behandelen en het advies van een dierenarts moet gevraagd worden om een geschikt ontwormingsprotocol op te zetten.
In sommige situaties (zoals een ernstige infestatie van rondwormen of infestatie van Echinococcus) kan verdere behandeling nodig zijn en een dierenarts kan informatie verstrekken over wanneer aanvullende behandelingen moeten worden toegediend.

Voor behandeling tegen infestatie van Giardia spp:
De aanbevolen dosis moet op drie opeenvolgende dagen toegediend worden.
Om de kans op herinfectie met Giardia te verminderen is het raadzaam om de omgeving van de hond ook grondig te reinigen of de hond naar een andere plaats te verhuizen, vooral in kennels.
Vooral in omstandigheden met een hoge infestatiedruk kan Giardia spp onvolledig geëlimineerd worden bij individuele honden, dus het risico op infectie van mensen blijft bestaan.
Daarom moet de hond opnieuw onderzocht worden en op de basis van de resultaten moet deze zo nodig opnieuw behandeld worden, volgens het advies van de dierenarts.

Voorzorgsmaatregelen:
Vlooien dienen als tussengastheer voor een vaak voorkomende lintworm - Dipylidium caninum. Een besmetting met lintworm zal zich zeker herhalen tenzij deze tussengastheren als vlooien, muizen enz. ook worden bestreden.
Als uw hond diarree krijgt, vraag uw dierenarts dan om een evaluatie en diagnose om de oorzaak te bepalen voordat u een behandeling met dit product aanvangt. Diarree kan veroorzaakt worden door de protozoa Giardia spp, maar deze aandoening moet bevestigd worden om andere mogelijke oorzaken uit te sluiten.
Giardia spp kan mensen infecteren, dus vraag medisch advies als uw hond geïnfecteerd is.
Aangezien het product praziquantel bevat, is het doeltreffend tegen Echinococcus spp., die niet voorkomt in alle EU-lidstaten, maar in sommige landen steeds vaker voorkomt. Echinococcose is een gevaar voor mensen. Aangezien echinococcose een aandoening is die aan de wereldorganisatie voor dierengezondheid (World Organisation for Animal Health (OIE)) moet worden gemeld, moeten de specifieke richtlijnen voor de behandeling en follow-up en voor de bescherming van personen aangevraagd worden bij de relevante bevoegde overheid.
Gebruik van het product voor een 3 dagen durende behandeling tegen infecties met Giardia spp in het 3e deel van de dracht moet steunen op een risico/ batenevaluatie door de dierenarts.

Speciale voorzorgsmaatregelen voor gebruik bij dieren:
Resistentie van parasieten tegen elke klasse van anthelminthicum kan zich ontwikkelen bij frequent, herhaald gebruik van een anthelminthicum van die klasse.

Speciale voorzorgsmaatregelen te nemen door de persoon die het diergeneesmiddel aan de dieren toedient:
In geval van accidentele ingestie, dient onmiddellijk een arts te worden geraadpleegd en de bijsluiter of het etiket te worden getoond.
In het belang van een goede hygiëne moeten personen die het product direct toedienen aan een hond of het aan zijn voedsel toevoegen hun handen wassen na toediening.

Interactie(s) met andere geneesmiddelen en andere vormen van interactie:
De anthelminthische effecten van dit product en piperazinehoudende producten kunnen elkaar tegenwerken als beide geneesmiddelen samen gebruikt worden.

Inhoud:
2 tabletten
Kenmerken:
Merk Drontal
Categorie Ontwormingsmiddelen
Reviews 0/5 (0 reviews)

Tekst verminderen


Dit is een geneesmiddel dat niet langdurig gebruikt mag worden zonder een medisch advies en dat buiten het bereik van kinderen bewaard moet worden. Lees de gebruiksaanwijzing zorgvuldig. Vraag uw dierenarts of apotheker om advies. Neem contact op met uw dierenarts als er bijwerkingen optreden.