Dulcolax Bisacodyl Constipatie Zetpillen 10x10mg

6,79 

In voorraad!
  Aan mijn Favorieten toevoegen
Besteld voor 16u, morgen bij u geleverd OF in afhaalpunt 24u via Mondial Relay of 24u via DPD of 24u via Bpost of 24u via Bpost of 48u via ColliShop
Beschrijving

Dulcolax Bisacodyl Constipatie Zetpillen 10x10mg

Indicaties:
Symptomatische behandeling van constipatie.
Bij de voorbereiding van diagnostisch onderzoek, als pre- of postoperatieve behandeling en bij klinische toestanden die een gemakkelijke ontlasting vergen wordt Dulcolax Bisacodyl gebruikt onder dokterstoezicht.

Samenstelling:
- Dulcolax Bisacodyl 10 mg zetpillen: één zetpil bevat 10 mg bisacodyl.
- Hulpstoffen: hard vet.

Gebruiksaanwijzing:
De volgende posologie wordt aanbevolen, behalve wanneer de arts een andere dosering voorschrijft:
Bij constipatie:
Volwassenen en kinderen ouder dan 10 jaar: 1 zetpil (10 mg).
Bij de voorbereiding van diagnostisch onderzoek en pre-operatief:
Omhulde tabletten en zetpillen worden samen gebruikt om een volledige ontlediging van de darmen te bekomen.
De dosering voor volwassenen bedraagt 2 à 4 tabletten, in te nemen de avond of de nacht vóór de ingreep of het onderzoek, en 1 zetpil toe te dienen de ochtend van de ingreep of het onderzoek.
De dosering voor kinderen van 4 tot 10 jaar bedraagt 1 tablet 's avonds en ½ zetpil 's ochtends.

Kenmerken:
Merk Dulcolax
Categorie Constipatie
Prijs 6,79 
Gewicht 29 gr
Contra-indicaties - Bijwerkingen

Contra-indicaties:
Bij kinderen jonger dan 4 jaar.
Bij patiënten met ileus, intestinale obstructie, acuut abdomen zoals bij acute appendicitis, acute inflammatoire colonaandoeningen en ernstige dehydratatie.
Bij patiënten met overgevoeligheid voor bisacodyl of voor één van de excipientia.
Door de aanwezigheid van lactose, is Dulcolax Bisacodyl omhulde tabletten tegenaangewezen bij patiënten met congenitale galactosemie, met malabsorptie van glucose en galactose of met lactasetekort.

Voorzorgsmaatregelen:
Net als andere laxantia mag Dulcolax Bisacodyl niet dagelijks gedurende een lange periode worden gebruikt.
Als dagelijks gebruik van laxantia nodig blijkt te zijn, moet men de oorzaak van de constipatie trachten te vinden.
Medicamenteuze behandeling van constipatie is maar een bijkomend hulpmiddel, naast hygiënische en dieetmaatregelen (toevoeging van plantaardige vezels en dranken aan de voeding, lichamelijke inspanning).
Voorzichtigheid is geboden bij nierinsufficiëntie, bij hartstoornissen, bij ouderen en bij gelijktijdige inname van geneesmiddelen die kunnen aanleiding geven tot torsades de pointes.
Overdreven lange behandeling kan elektrolytenstoornissen en hypokaliëmie veroorzaken, wat een risico van aritmie met zich meebrengt. Ze kan ook aanleiding geven tot reactionele constipatie.
Gevallen van vertigo en/of syncope werden gerapporteerd bij patiënten behandeld met Dulcolax Bisacodyl. Analyse van deze gevallen doet vermoeden dat er niet noodzakelijk een verband is met de toediening van Dulcolax Bisacodyl. Ze kunnen namelijk het gevolg zijn van een defecatie-inspanning of van een vasovagale reactie op de abdominale pijn veroorzaakt door de constipatie die de patiënt ertoe bewoog om laxativa te gebruiken.
Het gebruik van zetpillen kan irritatie en lokale pijn veroorzaken, vooral bij anale fissuren en ulcereuse proctitis.
Dulcolax Bisacodyl mag enkel op medisch advies aan kinderen worden toegediend.
Stimulerende laxativa mogen bij kinderen slechts uitzonderlijk worden voorgeschreven.

Zwangerschap en borstvoeding:
Lange ervaring met het gebruik van Dulcolax Bisacodyl tijdens de zwangerschap heeft geen schadelijke effecten aan het licht gebracht.
Nochtans mag Dulcolax Bisacodyl, net als elk ander geneesmiddel, niet tijdens de zwangerschap worden gebruikt, tenzij op advies van de dokter.
Hoewel nooit werd vastgesteld dat het actieve bestanddeel in de moedermelk overging, wordt gebruik van Dulcolax Bisacodyl tijdens de periode van borstvoeding afgeraden.

Bijwerkingen:
Abdominale ongemakken (kolieken, krampen en abdominale pijn) en diarree werden gerapporteerd.
Allergische reacties, waaronder zeldzame gevallen van angioneurotisch oedeem en anafylactische reacties, werden gerapporteerd.
Na rectale toediening kan lokale irritatie optreden. Langdurig gebruik van Dulcolax Bisacodyl zetpillen kan proctitis veroorzaken.

Overdosering - Interacties

Overdosering:
Symptomen: diarree, abdominale krampen, massief kalium- en elektrolytenverlies, dehydratatie.
Chronische overdosering kan aanleiding geven tot chronische diarree, abdominale pijn, hypokaliëmie die hartritmestoornissen kan veroorzaken, secundair hyperaldosteronisme en nierstenen. Bij chronisch gebruik van laxativa werden ook renale letsels, metabole alcalose en spierzwakte als gevolg van hypokaliëmie beschreven.
Therapie: onmiddellijk na de inname van Dulcolax Bisacodyl omhulde tabletten kan men de opname van het geneesmiddel minimaal of ongedaan maken door braken uit te lokken of door maagspoeling.
Het kan nodig zijn, vooral bij bejaarden en bij kinderen, de hoeveelheid water en elektrolyten in het lichaam terug op peil te brengen.
Toediening van krampwerende middelen kan noodzakelijk zijn.

Interacties met andere geneesmiddelen en andere vormen van interactie:
Gelijktijdige toediening van hoge dosissen Dulcolax Bisacodyl en diuretica of corticoïden kan het risico van elektrolytenstoornissen verhogen, die op hun beurt de gevoeligheid voor cardiotone glycosiden kunnen doen toenemen.
Gezien de verhoging van het risico van torsades de pointes bij hypokaliëmie, is voorzichtigheid geboden bij patiënten die geneesmiddelen nemen die torsades de pointes kunnen uitlokken.
Door de speciale bekleding van de tabletten mag men ze niet innemen met antacida.

Inhoud:
10 zetpillen

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.