1.600.000 tevreden klanten
FR / NL
Home > Geneesmiddelen (zonder voorschrift) > Ecuphar Poviderm Dermicum Povidonum Iodinatum 100mg/ml Antiseptisch Oplossing Flacon 5l

Ecuphar Poviderm Dermicum Povidonum Iodinatum 100mg/ml Antiseptisch Oplossing Flacon 5l

van Ecuphar
Ecuphar Poviderm Dermicum Povidonum Iodinatum 100mg/ml Antiseptisch Oplossing Flacon 5l
87,60 

In voorraad!
  Aan mijn Favorieten toevoegen
Besteld voor 16u, bij u in 48u of in 48u in afhaalpunt
Beschrijving

Ecuphar Poviderm Dermicum Povidonum Iodinatum 100mg/ml Antiseptisch Oplossing Flacon 5l

Eigenschappen:
Poviderm Dermicum kan gebruikt worden voor de reiniging en ontsmetting van de onbeschadigde huid ter reductie van microbiële contaminatie van het operatieveld voorafgaand aan heelkundige ingrepen bij honden.

Poviderm Dermicum is een waterige oplossing voor uitwendig gebruik bij dieren die 10% povidonejodium bevat (eq. 1% beschikbaar jodium). De actieve stof is anorganisch jodium dat geleidelijk uit het PVP-joodcomplex wordt vrijgezet. Jodium is een breedspectrum-biocide met een niet-selectieve werking. Het heeft een snelle, dodende werking op een brede waaier van micro-organismen (EN 1040 en EN 1656: bij 20°C gedurende 5 minuten: Enterococcus hirae, Pseudomonas aeruginosa, Proteus vulgaris en Staphylococcus aureus, EN 1657: Candida albicans).
Het dodend effect op bacteriën door contact geschiedt gewoonlijk binnen enkele seconden tot minuten. Men veronderstelt dat het jodium na binnendringen in de cel welbepaalde, functionele eiwitten in het cytoplasma en de cytoplasmatische membraan aantast. Dit resulteert in veranderingen in eiwitstructuur, remming van de eiwitsynthese en celdood.

Na lokale toepassing komt er voortdurend een kleine hoeveelheid antimicrobieel actief jodium vrij uit het PVP-joodcomplex. Het lokaal, residueel bactericied effect persisteert voor 4 tot 6 uur.

Indicaties:
Externe gebruik
Diersoorten: hond
Voor de reiniging en ontsmetting van de onbeschadigde huid
Voor de reductie van microbiële contaminatie van het operatieveld voorafgaand aan heelkundige ingrepen

Contra-indicaties:
Bij overgevoeligheid voor jood, povidone, PVP-jood of een van de hulpstoffen

Samenstelling:
Acidum citricum, dinatrii phosphas, aqua purificata

Actieve samenstelling:
Povidonum iodinatum 100 mg

Gebruiksaanwijzing:
Pre-operatieve ontsmetting van de intacte huid:
Het ergste vuil eerst verwijderen vooraleer Poviderm Dermicum te gebruiken.
De haren dienen geknipt of afgeschoren te worden.
Het operatieveld licht bevochtigen met water.

Daarna ongeveer 5 ml onverdunde oplossing per 1 dm2 huid aanbrengen en het operatieveld ongeveer 2 maal gedurende 3 minuten goed inwrijven met een tampon of schrobben met een borsteltje.
Centraal ter hoogte van de incisieplaats met het schrobben beginnen en dan verder naar buiten toe over het ganse operatieveld.
Residueel jodine dient na elke scrub te worden verwijderd met water.

Voorzorgsmaatregelen:
Beschermt tegen licht.
Niet bewaren boven 25°C.
Buiten het zicht en bereik van kinderen bewaren.
Na lokale toepassing van PVP-jood op de intacte huid kan er een lichte, voorbijgaande irritatie of contactdermatitis (roodheid) optreden.
Bloed, wondvocht, elke andere organische materie en zeepsporen dienen verwijderd te worden alvorens de PVP-jood oplossing aan te brengen.
Resorptie van jodium na lokale toepassing is fundamenteel ongewenst maar kan toch optreden, zelfs na toepassing op de gave huid. Een belangrijke joodresorptie met effecten op de schildklier, schildklierfunctie en waterhuishouding kan optreden na lokale toediening op grote wondvlakken, ernstige brandwonden of mucosa. Geresorbeerd jood in overmaat van de normale behoeften wordt voornamelijk met de nieren uitgescheiden.

Speciale voorzorgsmaatregelen te nemen door degene die het diergeneesmiddel aan de dieren toedient:
Handen wassen na gebruik.
In geval van inname, onmiddellijk medisch advies inwinnen.
Personen met een voorgeschiedenis van overgevoeligheid voor jodium, povidone of PVP-jood moeten elk rechtstreeks contact met het diergeneesmiddel vermijden.
Contact met de ogen vermijden. Bij eventueel oogcontact, spoelen met proper water en medisch advies inwinnen.

Interactie met andere geneesmiddelen en andere vormen van interactie:
- Het gebruik van antiseptische zeepoplossing op wonden kan de wondheling vertragen – de bactericide activiteit van PVP-jood kan door allerlei organische stoffen verminderd worden (bv. necrotisch weefsel, serum, bloed, etter, vet, wondvocht).
- Resorptie van jodium kan interfereren met testen van schildklierfunctie.

Inhoud:
Flacon 5 l
Kenmerken:
Merk Ecuphar
Categorie Geneesmiddelen (zonder voorschrift)
Prijs 87,60 €
Gewicht 5422 gr
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.
Annuleren