1.600.000 tevreden klanten
FR / NL
Info
Belangrijke boodschap :
Door de Coronavirus (Covid-19) epidemie, merken wij een sterke toename op van het aantal bestellingen. Alles wordt in het werk gesteld om uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden. De levertijd, van alle bestellingen die via onze website worden geplaatst, zal enkele dagen in beslag nemen. Bedankt voor uw begrip.
Home > Dierengeneeskunde - Dierenspeciaalzaak > Diergeneesmiddelen > Ecuphar Poviderm Sol Povidonum Iodinatum 30mg/g Ontsmettende Oplossing Flacon 500ml

Ecuphar Poviderm Sol Povidonum Iodinatum 30mg/g Ontsmettende Oplossing Flacon 500ml

van Ecuphar
Ecuphar Poviderm Sol Povidonum Iodinatum 30mg/g Ontsmettende Oplossing Flacon 500ml
12,56 
Aantal In voorraad!
Toevoegen aan winkelwagentje
Besteld voor 16u,
bij u in 48u
(of in 48u in afhaalpunt)
Beschrijving

Ecuphar Poviderm Sol Povidonum Iodinatum 30mg/g Ontsmettende Oplossing Flacon 500ml

Eigenschappen:
Het actieve bestanddeel van de ontsmettende oplossing Poviderm Sol is een complex van povidone en jodium en behoort tot de klasse van de jodoforen. Bij een contact met de huid, wonden en slijmvliezen wordt geleidelijk jodium vrijgesteld. Jodium behoort tot de groep van de oxiderende halogeen-antiseptica en werkt zoals alle antiseptica niet steriliserend maar vermindert tijdelijk het aantal micro-organismen.

Povidone-jodium bezit een breed werkingsspectrum. Het bezit immers bactericide, fungicide, sporicide en virucide eigenschappen. Organische stoffen zoals etter en bloed verminderen de werking van jodium, terwijl in alkalisch milieu het povidone-jodium complex niet stabiel is. Daartegenover staat dat het povidone-jodium complex wel stabiel is in zuur milieu en dat een verlaagde pH en een temperatuursverhoging zelfs de bactericiede werking verhogen.

Een alcoholische oplossing van povidone-jodium is actiever tegen micro-organismen dan een waterige oplossing. Vrij jodium reageert vlug met organische stoffen en jodeert proteïnen en enzymen.
Vrij jodium kan worden geresorbeerd, in het bijzonder wanneer grote huidoppervlakken behandeld worden of na langdurige toediening. De eliminatie gebeurt voornamelijk via de urine.

Indicaties:
Externe gebruik
Diersoorten: hond, konijn
Ondersteunende behandeling bij de preventie van huid- en wondinfecties

Contra-indicaties:
Met waterstofperoxide, kwikderivaten en natriumthiosulfaat
Samen met andere antiseptica of andere lokale geneesmiddelen
Bij overgevoeligheid tegenover jodium of een ander bestanddeel
Povidone-jodium mag niet gedurende lange tijd of herhaaldelijk worden gebruikt op hoog gedifferentieerde weefsels zoals spieren, pezen, zenuwen en kraakbeen.

Samenstelling:
Glycerolum, macrogolum 300, nonoxynolum 9, dinatrii phosphas dodecahydricus, acidum citricum monohydricum, isopropanolum, aqua purificata

Actieve samenstelling:
1 g oplossing bevat: 30 mg Povidonum iodinatum, eq. 3 mg iodum

Gebruiksaanwijzing:
De onverdunde oplossing gelijkmatig aanbrengen op de betroffen huidoppervlakken en wonden tot deze volledig met een dunne homogene film bedekt zijn.
Deze behandeling dient eventueel meermaals per dag te worden herhaald, tot men een duidelijk zichtbare verbetering van de betroffen huidoppervlakken vaststelt.

Voorzorgsmaatregelen:
Bewaren buiten invloed van direct zonlicht.
Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren.

Speciale voorzorgsmaatregelen voor gebruik bij dieren:
Contact met de ogen vermijden.
Bij een behandeling van grote huidoppervlakken of bij langdurige toediening dient men rekening te houden met mogelijke joodresorptie door de huid.

Speciale voorzorgsmaatregelen, te nemen door degene die het geneesmiddel aan de dieren toedient:
Personen met een bekende overgevoeligheid voor povidone-jood, povidone en/ of jodium moeten elk contact met het geneesmiddel vermijden.
Draag geschikte handschoenen en beschermende kleding bij gebruik. In geval van blootstelling van ogen of huid, onmiddellijk met water spoelen of wassen.
Raadpleeg een arts in het geval er allergische huidreacties optreden. Opzwelling van het aangezicht, de lippen of de ogen zijn meer ernstige symptomen van allergie waarbij dringende medische assistentie noodzakelijk is.
In geval van accidentele ingestie, dient onmiddellijk een arts te worden geraadpleegd en hem de bijsluiter of het etiket te worden getoond.

Inhoud:
Flacon 500 ml
Kenmerken:
Merk Ecuphar
Categorie Diergeneesmiddelen
Prijs 12,56 €
Gewicht 484 gr
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.