Acetylcysteine EG 200mg Zakjes 30

van EG

Lost slijmen op die bij aandoeningen van de ademhalingswegen worden gevormd.

Aan mijn Favorieten toevoegen
6,66 
gratis levering Bij aankoop van minstens 6 producten
In voorraad!
+
Tijdelijk niet beschikbaar
We zullen u via e-mail contacteren zodra dit artikel weer op voorraad is.
Veuillez indiquer une adresse e-mail valide
Uw aanvraag werd geregistreerd
Eigenschappen:
Acetylcysteine EG is een geneesmiddel voor het vloeibaar maken van slijmen (lost slijmen op die bij aandoeningen van de ademhalingswegen worden gevormd).

Indicaties:
Acetylcysteine EG wordt gebruikt bij:
- Chronische bronchitis - om het gevaar voor opstoten en de ernst ervan te verminderen
- Mucoviscidose - in gevallen van mucoviscidose kan een orale behandeling wegens haar grotere soepelheid een behandeling met aërosol aanvullen.
- Acute aandoeningen van de luchtwegen - het vloeibaar maken van etterige en taaie slijmen die bij infecties van de ademhalingswegen worden gevormd

Samenstelling:
- De werkzame stof in dit middel is acetylcysteïne, overeenkomend met respectievelijk 200 mg per zakje.
- De andere stoffen in dit middel zijn: aspartaam (E951), zonnegeel FCF (E110), citrussmaak, sorbitol (E420).

Gebruiksaanwijzing:
Chronische bronchitis:
- Volwassenen en kinderen ouder dan 7 jaar: 600 mg per dag in 1 tot 3 innamen, bijvoorbeeld 1 zakje van 200 mg, driemaal per dag
- Kinderen van 2 tot 7 jaar: 400 mg (120 tot 600 mg) per dag in 2 of 3 innamen, bijvoorbeeld 1 zakje van 200 mg tweemaal per dag

Mucoviscidose:
- Van 2 tot 6 jaar: 120 mg tot 600 mg per dag, bijvoorbeeld 100 mg (een half zakje van 200 mg) driemaal per dag
- Ouder dan 6 jaar: 600 mg per dag, bijvoorbeeld 200 mg (1 zakje) driemaal per dag

Behandeling van acute aandoeningen van de luchtwegen:
- Volwassenen en kinderen ouder dan 7 jaar: 400 tot 600 mg per dag in 1 tot 3 innamen, bijvoorbeeld 1 zakje van 200 mg twee- tot driemaal per dag
- Kinderen van 2 tot 7 jaar: 400 mg (120 tot 600 mg) per dag in 2 of 3 innamen, bijvoorbeeld 1 zakje van 200 mg tweemaal per dag

De vereiste hoeveelheid in een half glas water of een andere niet-alcoholische drank (bijvoorbeeld melk, fruitsap) oplossen. Op die manier verkrijgt men een bereiding met een aangename smaak die als dusdanig kan worden ingenomen.
Gedeeltelijk gebruikte zakjes mogen tot een volgende inname worden bewaard (het is raadzaam de andere helft binnen de 24 uur te gebruiken). Oplossingen moeten evenwel onmiddellijk worden gebruikt.
Bij kleine kinderen kan de verkregen oplossing met een lepel worden toegediend of in de zuigfles worden gemengd.
De eventuele aanwezigheid van een zwavelgeur bij het openen van het zakje wijst niet op ontaarding van het product maar is kenmerkend voor het actieve bestanddeel.

Voorzorgsmaatregelen:
Acetylcysteine EG niet gebruiken als u allergisch bent voor één van de stoffen in dit geneesmiddel.

Andere voorzorgsmaatregelen:
- Niet gebruiken bij kinderen onder 2 jaar.
- Patiënten met een maagzweer moeten acetylcysteïne met de nodige omzichtigheid gebruiken, in het bijzonder wanneer ook nog andere medicamenten met een gekend irriterend effect op het maagslijmvlies worden ingenomen.
- De inname van acetylcysteïne langs de mond samen met een antibioticum (stof die bacteriën vernietigt) stelt geen problemen, behalve voor antibiotica die behoren tot de groep van de cefalosporinen. In dit laatste geval moet Acetylcysteine EG en het antibioticum afzonderlijk (bij voorbeeld 2 uur verschil) ingenomen worden.
- Als u zwanger bent of zwanger denkt te zijn, of als u zwanger wilt worden of borstvoeding geeft, neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.
- Acetylcysteine EG Granulaat voor Drank bevat sorbitol. Indien uw arts u heeft meegedeeld dat u bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan contact op met uw arts voordat u dit geneesmiddel inneemt.
- Acetylcysteine EG Granulaat voor Drank bevat aspartaam als zoetstof (E951). Bevat een bron van fenylalanine. Kan schadelijk zijn voor mensen met fenylketonurie.
- Acetylcysteine EG Granulaat voor Drank bevat zonnegeel FCF (E110). Kan allergische reacties veroorzaken.
- Neem geen dubbele dosis om een vergeten dosis in te halen.
- Buiten het zicht en bereik van kinderen houden.

Inhoud:
30 zakjes
Kenmerken:
Merk EG
Categorie Pastilles - Tabletten, Generieke geneesmiddelen
Prijs 6,66 
Gewicht 148 gr
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.