Erazaban Crème 10% Docosanol Tube 2g

van Erazaban

Topisch antiviraal middel tegen koortslip

  Aan mijn Favorieten toevoegen
7,99 
gratis levering Bij aankoop van minstens 5 producten
In voorraad!
+
Tijdelijk niet beschikbaar
We zullen u via e-mail contacteren zodra dit artikel weer op voorraad is.
Veuillez indiquer une adresse e-mail valide
Uw aanvraag werd geregistreerd
Eigenschappen:
Herpes is een besmettelijke virale infectie te wijten aan het herpes simplex virus, voornamelijk HSV1.
De primo-infectie begint met een infectie van de epitheel- cellen van de slijmvliezen of de huid.
Het virus blijft levenslang aanwezig in de ganglia van de zenuwen en kan gereactiveerd worden onder invloed van verschillende uitlokkende factoren (stress, vermoeidheid, regels, koorts, koude, blootstelling aan de zon).
Herpes labialis manifesteert zich door het optreden van prodromen (erytheem, zwelling, tintelingen, brandend gevoel, pijn), gevolgd door het optreden van blaasjes ("trosjes koortsblaasjes”) op en rond de lippen.
Eens de blaasjes opengebroken zijn, drogen ze op en vormen ze korstjes die kenmerkend zijn voor het einde van de besmetting.
Zonder behandeling verdwijnt het letsel in 10 tot 15 dagen zonder een litteken na te laten.

Ingrijpen zodra de prodromen optreden: Bij recidieven wordt het optreden van koortslip voorafgegaan door prodromen die de patiënt leert herkennen: erytheem, zwelling, tintelingen, een brandend gevoel, pijn.
Vanaf dit stadium moeten 3 maatregelen worden genomen:
- Onmiddellijk verlichten
- De ontwikkeling stoppen
- De besmetting vermijden
Daarom is het belangrijk om Erazaban steeds bij zich te hebben om te kunnen ingrijpen zodra de eerste tekenen optreden en herpes in snelheid te nemen

Door zijn origineel werkingsmechanisme verhindert erazaban de cellulaire penetratie en de vermenigvuldiging van het virus.
De behandeling moet zo snel mogelijk worden gestart zodra de eerste tekenen of symptomen van koortslip (prodromen) optreden.
Laat geen witte strepen na.

Indicaties:
- Behandeling in vroeg stadium (prodromen of erythema fase) van terugkerende herpes simplex infectie van lippen (koortslip) bij immunocompetente volwassenen en adolescenten (ouder dan 12 jaar).
- Het product mag gebruikt worden bij zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, oudere personen en adolescenten vanaf 12 jaar.

Samenstelling:
- Elke gram crème bevat 100 mg docosanol.
- Hulpstoffen: 50 mg propyleenglycol/ gram crème, sucrosestearaat (mono- en distearaat), lichte minerale olie, benzylalcohol, gezuiverd water

Gebruiksaanwijzing:
- Cutaan gebruik
- Volwassenen en adolescenten (12 -18 jaar): breng voorzichtig 5 maal daags een dun laagje crème op de gehele koortslip aan (ongeveer iedere 3 uur gedurende de uren die u wakker bent).
- Behandeling dient zo snel mogelijk te worden gestart na de eerste symptomen van een koorstlip of tekenen (pijn, brandend/ jeukend/ tintelend gevoel of roodheid), aangezien werkzaamheid niet is aangetoond indien de behandeling wordt gestart wanneer zich reeds een blaasje of zweer heeft ontwikkeld.
- Behandeling dient te worden voortgezet totdat de plek is genezen, meestal na 4-6 dagen, of na maximaal 10 dagen.

Voorzorgsmaatregelen:
- Overgevoeligheid voor het werkzame bestanddeel “docosanol” of voor één van de hulpstoffen.
Problemen met het zenuwstelsel hoofdpijn (10,4% van patiënten die met docosanol behandeld zijn en 10,7% van patiënten behandeld met een placebo)
- Algemene aandoeningen en toedieningsplaatsstoornissen: toedie- ningsplaatsstoornissen zoals droge huid, huiduitslag en huidaandoeningen (2,9% van patiënten die met docosanol behandeld zijn en 2,3% van patiënten behandeld met een placebo).
- Oedeem van het gezicht is eveneens gemeld, maar dit past binnen de normale reacties op het gezicht bij het optreden van koortslip.
- Niet langer dan 10 dagen gebruiken
- Toepassing dichtbij of in de ogen vermijden.
- Erazaban mag niet worden gebruikt bij patiënten met verlaagde immuniteit en bij adolescenten jonger dan 12 jaar.
- Deze formulering bevat propyleenglycol en kan huidirritatie veroorzaken.

Inhoud:
Tube 2 g
Kenmerken:
Merk Erazaban
Categorie Koortsblaasjes
Prijs 7,99 
Gewicht 8 gr
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.