Bel Friday


De deelnemende producten zijn te herkennen aan het label 1+1 GRATIS, 2+1 GRATIS of 3+1 GRATIS. De artikelen worden in pakketten aangeboden (2 producten voor de prijs van 1, 3 producten voor de prijs van 2 of 4 producten voor de prijs van 3). U hoeft dus alleen maar het artikel van uw keuze toe te voegen aan uw winkelmandje om van deze aanbieding te kunnen genieten.​

Goed nieuws: deze aanbieding is cumuleerbaar met promocodes!

Opgelet, de voorraad van deelnemende producten is beperkt !​ De actie is enkel geldig tot dinsdag 3 november om 23u59.

Gaviscon Suspensie voor Oraal Gebruik Anijssmaak 500ml

van Gaviscon
13,45 

In voorraad!
  Aan mijn Favorieten toevoegen
Besteld voor 16u, morgen bij u geleverd of in 24u in afhaalpunt
Beschrijving

Gaviscon Suspensie voor Oraal Gebruik Anijssmaak 500ml

Indicaties: Symptomatische behandeling van gastro-oesofageale reflux.

Samenstelling:
Gaviscon poeder (per gram).
Alginezuur 500 mg — Natriumbicarbonaat 170 mg — Gehydrateerde aluminiumoxide 100 mg — Magnesiumtrisilicaat — Siliciumoxide — Mannitol.
Gaviscon suspensie voor oraal gebruik (per 10 ml).
Natriumalginaat 500 mg — Natriumbicarbonaat 267 mg — Calciumcarbonaat — Carbomerum — Methylparahydroxybenzoaat — Propylparahydroxybenzoaat — Natriumsaccharinaat — Venkelolie — Erythrosine — Natriumhydroxide — Gezuiverd water.

Posologie en wijze van gebruik:
Gaviscon poeder.
Volwassenen en kinderen ouder dan 1 jaar: één koffielepel (= 5 ml = 2 g poeder = 1 g alginaat) na de drie maaltijden en bij het slapengaan. Het poeder in een half glas water oplossen en onmiddellijk doorslikken. Zuigelingen: 1 à 2 g poeder (1/2 à 1 afgestreken koffielepel) in de zuigfles of in het fruitpapje. Het poeder goed oplossen in de vloeistof en onmiddellijk laten innemen.
Gaviscon suspensie voor oraal gebruik.
Goed schudden vóór gebruik. Volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar: 10 à 20 ml (2 à 4 koffielepels) na de maaltijden en bij het slapengaan. Kinderen jonger dan 12 jaar: 5 à 10 ml na de maaltijden en bij het slapengaan. Indien gewenst kan men deze doses verdunnen met water, maar het is raadzaam niet meer dan een gelijke hoeveelheid water toe te voegen. Goed mengen.

Kenmerken:
Merk Gaviscon
Categorie Vloeistof
Prijs 13,45 
Gewicht 850 gr
Contra-indicaties - Bijwerkingen

Contra-indicaties:
Overgevoeligheid voor één der bestanddelen, met inbegrip van de hydroxybenzoaatesters (parahydroxybenzoaten).

Bijzondere voorzorgen:
Bij oudere personen en in geval van nierinsufficiëntie moet men rekening houden met een mogelijke resorptie van de aluminium- of magnesiumionen die zich in de poedervorm bevinden. In geval van een streng natriumarm dieet, zoals bij bepaalde nierziekten en cardiovasculaire aandoeningen, zal men rekening houden met de aanwezigheid van natrium. Men zal vooral de inname van de drinkbare suspensie vermijden.

Gezien het hoge natriumgehalte in de drinkbare suspensie is het belangrijk de aanbevolen posologie te eerbiedigen bij kinderen. Eén dosis van 10 ml drinkbare suspensie bevat 160 mg calciumcarbonaat. Voorzichtigheid is geboden bij de behandeling van patiënten die lijden aan hypercalciëmie, aan nefrocalcinose en aan recurrente calcium bevattende nierstenen. Het is mogelijk dat de doeltreffendheid vermindert bij patiënten die zeer weinig maagzuur hebben. Indien de symptomen na zeven dagen niet verbeteren moet men de klinische toestand opnieuw onderzoeken.

Zwangerschap en lactatie:
Dit geneesmiddel mag zoals aangewezen gebruikt worden in geval van zwangerschap en borstvoeding.

Ongewenste effecten:
In uiterst zeldzame gevallen kunnen de patiënten die gevoelig zijn voor bepaalde bestanddelen allergische reacties vertonen zoals urticaria of bronchospasme.

Overdosering - Interacties

Overdosering:
In geval van overdosering zal men een symptomatische behandeling instellen. De patiënt kan een abdominaal opzwellinggevoel hebben. Gezien de aanwezigheid van aluminium, is het risico voor nefrotoxiciteit verhoogd in geval van overdosering met poeder.

Interacties:
Tot op heden werd met Gaviscon geen enkele interactie met geneesmiddelen beschreven.
De antacide componenten kunnen wellicht de resorptie veranderen van bepaalde geneesmiddelen, zoals digoxine, tetracyclines, H2 receptor-antagonisten.

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.