Condensyl Tabletten 30

van GOODLIFE PHARMA
Lage Prijs
Condensyl Tabletten 30
Klantenbonus
0,41  €
49,95
-17%
Voordeel
41,49 
(
1,38 
/stuk
)
+
Op voorraad!
Newpharma klantenbeoordeling: 4,7/5

Bestel nu, betaal later met Klarna. (vanaf € 39 aankoop)


Beschrijving

Voedingssupplement voor mannen met een kinderwens

Zie volledige beschrijving

Eigenschappen:
Oxidatieve stress (uit andere elementen zoals vervuiling, milieu, voeding, tabak, etc ... ) is de meest voorkomende oorzaak van onverklaarde onvruchtbaarheid bij mannen. Het is één van de belangrijkste oorzaken van een verminderde productie van zaadcellen (oligozoöspermie) en een verminderde beweeglijkheid van de zaadcellen (asthenozoöspermie), maar speelt ook mee bij veel onvruchtbare mannen met een normaal spermiogram.

Orale antioxidanten worden veelvuldig gebruikt om de vruchtbaarheid van mannen te verbeteren. Gewoonlijk verhogen ze de hoeveelheid zaadcellen en de beweeglijkheid ervan wat, maar onvoldoende om de vruchtbaarheid te verhogen. Die interventies beïnvloeden immers enkel het beperkte aantal oxidatieve mechanismen dat gedekt wordt door de desbetreffende ingrediënten. Soms hebben orale antioxidanten zelfs een tegengesteld effect of veroorzaken ze een negatief onevenwicht (reductieve stress), terwijl de algemene redoxbalans niet verbetert.

Condensyl volgt een totaal andere strategie en werd ontwikkeld om de endogene antioxidatieve afweermechanismen te voeden en te stimuleren zodat de zaadcellen op agressies kunnen reageren via fysiologische mechanismen. Dat doel wordt bereikt door toediening van een rist stoffen die al in onze voeding zitten, maar vaak in te lage hoeveelheden. Die stoffen zijn vitamines van de B-groep (B2, B3, B6, B12), folaten ( Vit B9), gecheleerd zink en een cysteïnedonor (L-cysteïne). Bij gelijktijdige inname in gepaste hoeveelheden stimuleren ze de synthese van glutathion (GSH), de endogeen reductor in de cel. GSH kan niet worden opgenomen via de voeding of supplementen, maar moet in de cel worden geproduceerd als het nodig is. Bij een efficiënte aanmaak ‘op verzoek’ in de cel zal GSH de reducerende kracht voeden en eventuele andere antioxiderende effectoren regenereren om te reageren op eender welke oxidatieve agressie. Condensyl bevat ook een extract van de vijgcactus (Opuntia), die stoffen bevat die de oxidatie van lipiden voorkomen en zo het celmembraan beschermen, zodat de zaadcellen goed kunnen zwemmen (beweeglijkheid). Zo wordt een veel sterkere antioxiderende activiteit verkregen dan met antioxiderende moleculen en bovendien zal er dan nooit te veel zijn omdat de antioxiderende activiteit geregeld wordt door fysiologische mechanismen.

Condensyl is het eerste supplement waarvan bewezen is dat het de kansen op een zwangerschap verhoogt bij koppels die onvruchtbaar zijn wegens een probleem bij de man. De mannelijke partners van koppels die niet reageerden op een behandeling met medisch geassisteerde reproductietechnologie (ART) werden gedurende 4 maanden behandeld met Condensyl voor een nieuwe ART-cyclus werd uitgevoerd. Die koppels werden dan vergeleken met soortgelijke koppels die geen Condensyl kregen, maar alleen een nieuwe ART-cyclus. Het zwangerschapspercentage bedroeg 51% bij de koppels die met Condensyl werden behandeld, en 27% bij de andere koppels (Amar et al. 2015). Belangrijk is dat 28% van de zwangerschappen die zijn opgetreden tijdens de behandeling met Condensyl spontaan zijn opgetreden, d.w.z. voor de geplande ART-cyclus, wat werkelijk onverwacht was bij koppels die al lang onvruchtbaar waren. In een soortgelijke studie bij ART-resistente koppels (Dattilo et al. 2014) bedroeg het totale zwangerschapspercentage 47% met Condensyl en is 70% van zwangerschappen spontaan opgetreden. Dat betekent dat veel koppels niet reageren op medisch geassisteerde reproductietechnologie wegens metabole problemen en dat een ondersteuning van meet af aan de tijd tot zwangerschap kan verkorten. Het betekent ook dat Condensyl elk koppel kan helpen, ook buiten het kader van een ART-programma.

Condensyl bevat geen farmacologische stoffen, alleen essentiële micronutriënten; Condensyl is een voedingssupplement met Opuntia ficus-indica-extract, L-cysteïne, zink en vitamines B en E. De vitamines B6, B9 en B12 zijn belangrijk voor het homocysteïnemetabolisme, en vitamine E en vitamine B2 beschermen de cellen tegen oxidatieve stress. Zink beschermt de celstructuren tegen oxidatieve beschadiging, speelt een rol bij DNA-synthese en is belangrijk voor een normale vruchtbaarheid en voortplanting.

Condensyl kan dan ook helpen om een evenwichtige toevoer van de bovenvermelde fysiologische stoffen te herstellen bij mannen die afwijkingen vertonen van de rijping van het zaad en/of van de voortplantingsfuncties en in zijn algemeenheid bij alle mensen die baat zouden kunnen vinden bij een beter homocysteïnemetabolisme. De positieve invloed van Condensyl op de recyclage van homocysteïne oefent een positief effect op de gezondheid uit, dat niet beperkt blijft tot de zaadcellen.

Samenstelling:
Vulstoffen: E341, E460, E420; L-cysteïne-extract van Opuntia ficus-indica (L.) Mill; zinkbisglicinaat; maltodextrine; vit. E (dl-alfatocoferylacetaat); stabilisator: E468; glansmiddelen: E464, E460, E570, E422; antiklontermiddelen: E551, E470b; niacine (nicotinamide); kleurstoffen: E171, E172; vit B6 (pyridoxine HCl), vit B2 (riboflavine), foliumzuur (pteroylmonoglutaminezuur), vit B12

Ingrediënten  1 tablet % van NVR* 
L-cysteïne  170 mg 
Extract van de vrucht Opuntia ficusindica
(vijgcactus)  

100 mg 

bevat betalaïne 

0,05 mg 

bevat quercetine  0,001 mg 
Zinkbisglicinaat   66,49 mg 
bevat zink  12,5 mg  125%
Vitamine B3  16 mg  100%
Vitamine E  12 mg  100%
Vitamine B6  1,4 mg  100%
Vitamine B2  1,4 mg  100%
Vitamine B9  400 µ 200%
Vitamine B12  2,5 µ 100%

*voedingswaardereferenties (Verordening (EU) 1169/2011)

Gebruiksaanwijzing:
Mannen die vader willen worden en geen bekende problemen hebben: de aanbevolen dagdosering is 1 tablet per dag, in te slikken met een kleine hoeveelheid water, met of zonder voedsel tot bevruchting. De dosering kan worden verhoogd tot 2 tabletten per dag ter compensatie voor mogelijk vergeten doses.

Overschrijd de aangeduide dagdosering niet. Een overdosis kan een laxerend effect hebben.

Condensyl dient ter ondersteuning van een evenwichtige voeding. Er is geen bepaalde duur vastgelegd voor inname van Condensyl. Mannen met een slechte rijping van het zaad en/of vruchtbaarheidsproblemen moeten weten dat het rijpingsproces van het sperma in totaal ongeveer 4 maanden kan duren.

Mensen met afwijkingen van het homocysteïnemetabolisme moeten weten dat de ondersteunende effecten maar duren zolang het product wordt ingenomen.

Hoewel ook een zeer korte behandeling de kwaliteit van het zaad ten goed komt, duurt een volledige cyclus dus 4 maanden.

Voorzorgsmaatregelen:
Niet aan kinderen jonger dan 3 jaar geven. Voedingssupplementen moeten deel uitmaken van een gezonde levenswijze en mogen niet worden gebruikt ter vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding.
Bewaar op een koele, droge plaats. Bescherm tegen licht en directe warmtebronnen. Gooi de lege container op een gepaste wijze weg. Buiten het bereik van kinderen houden.

Inhoud:
30 tabletten
Kenmerken:
Merk GOODLIFE PHARMA
Categorie Mannen, Vruchtbaarheid
Reviews 4.4/5 (62 reviews)

Tekst verminderen


Reviews

(62 reviews)

Gemiddelde score

4,4 / 5

Alle beoordelingen zijn afkomstig van gecertificeerde kopers, verzameld via eKomi.

Filteren op:

51.6%
35.5%
11.3%
0%
1.6%

Sorteren op:

Meest recent eerst
  • Les plus récents d'abord
  • Oudste eerst
  • Hoogste cijfer eerst
  • Laagste cijfer eerst
  • Nuttigste eerst
Alle talen
  • Alle talen
  • Frans
  • Nederlands
Katrien 26-35 jaar
Goede vitamines
Katrien 26-35 jaar
Goede vitamines
Rick 26-35 jaar
Moeilijk om de effectiviteit te bepalen aangezien het helaas nog niet gelukt is om kinderen te krijgen, maar ik bestel nog een doosje, want mijn broertje is het inmiddels wel gelukt en gebruikte dit product ook.
Marco 36-45 jaar
Prima
Katrien 26-35 jaar
Goede vitamines.