Livostin Collyre 4ml

12,75 

In voorraad!
  Aan mijn Favorieten toevoegen
Besteld voor 16u, morgen bij u geleverd of in 24u in afhaalpunt
Beschrijving

Livostin Collyre 4ml

Indicaties:
Livostin-oogdruppels zijn aangewezen voor een snelle en blijvende verlichting van de symptomen van allergische conjunctivitis (zowel klassieke conjunctivitis als conjunctivitis vernalis).

Samenstelling:
Levocab. hydrochlorid. 0,5 mg (R 50 547) — Benzalkon. chlorid. 50 %ige opl. 0,294 mg — Propylen. glycol. — Polysorbat. 80 — Natrii monohydrogenophosphas — Natr. dihydrogenophosph. — Dinatr. edet., hypromellos. — Aqua q.s. ad 1 ml.
Livostin-oogdruppels zijn een steriele oftalmologische microsuspensie met een pH 6 - 8.

Posologie en wijze van gebruik:
Volwassenen en kinderen: 1 druppel Livostin per oog, 2 maal per dag. In geval van ernstige symptomen kan 3 tot 4 maal per dag 1 druppel per oog worden toegediend. Aangezien Livostin-oogdruppels een suspensie zijn, moet het flesje vóór elk gebruik worden geschud. Zoals geldt voor alle oogdruppels, zal men om steriliteitsredenen Livostin-oogdruppels niet langer gebruiken dan 1 maand na de eerste opening.

Kenmerken:
Merk JOHNSON & JOHNSON
Categorie Allergieën, Oogspoeling - Oogzalf
Prijs 12,75 
Gewicht 15 gr
Contra-indicaties - Bijwerkingen

Contra-indicaties: — Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. — Omwille van de aanwezigheid van benzalkoniumchloride in Livostin-oogdruppels, is het dragen van zachte contactlenzen tegenaangewezen.

Bijzondere voorzorgen:
Banale irritaties en infectieuze conjunctivitis zijn geen indicaties voor Livostin.

Zwangerschap en lactatie:
Zwangerschap.
Voortplantingsstudies bij knaagdieren, waaraan systemisch tot 8.300 maal de maximale klinische dosis van 0,0024 mg/kg/dag levocab. werd toegediend, toonden geen enkel nadelig effect op de vruchtbaarheid aan. Die extreem hoge dosissen veroorzaakten evenmin foetale afwijkingen. Op dit ogenblik zijn nog geen gegevens bekend over de inname van levocab. tijdens de zwangerschap bij de mens. Het is aan te bevelen levocab.-oogdruppels alleen te gebruiken wanneer de te verwachten voordelen belangrijker zijn dan het mogelijke risico voor de foetus.
Lactatie.
Op basis van de bepalingen van levocab. concentraties in het speeksel en de moedermelk werd berekend dat de hoeveelheid levocab. die dagelijks door het kind wordt opgenomen niet meer bedraagt dan 0,5 mcg na indruppeling in de ogen van de moeder. Livostin-oogdruppels kunnen derhalve veilig worden gebruikt door vrouwen die borstvoeding geven.

Ongewenste effecten:
Een enkele keer werd een lichte en voorbijgaande lokale irritatie gemeld onmiddellijk na de indruppeling van levocab.-oogdruppels. Allergische reacties werden zelden gemeld. Livostin-oogdruppels veroorzaken geen sedatie en verminderen het reactievermogen niet.

Overdosering - Interacties

Besturen van voertuigen en gebruik van machines:
Livostin-oogdruppels veroorzaken geen sedatie en leveren geen vermindering van de psychomotorische prestaties op. Livostin-oogdruppels kunnen worden gebruikt door bestuurders van voertuigen of door personen die machines bedienen.

Overdosering:
Er zijn geen gevallen bekend van toxische nevenwerkingen bij topische overdosering. Bij een accidentele orale inname van de inhoud van het flesje is enige sedatie niet uitgesloten. In dat geval kan men de patiënt aanraden veel te drinken, waardoor de renale uitscheiding van levocab. versneld wordt.

Interacties:
Eventuele lokale interacties met andere oogdruppels zijn nog onvoldoende bekend. Combinaties daarmee worden dus het best vermeden.

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.