Fucidin 2% Zalf Tube 30g

van LEO PHARMA
Geneesmiddel
Fucidin 2% Zalf Tube 30g
14,17 
Tijdelijk niet beschikbaar
We zullen u via e-mail contacteren zodra dit artikel weer op voorraad is.
Veuillez indiquer une adresse e-mail valide
 
Uw aanvraag werd geregistreerd

Beschrijving

Antibioticum voor lokaal gebruik op de huid

Zie volledige beschrijving

Eigenschappen:
Antibioticum voor lokaal gebruik op de huid

Indicaties:
- Huidinfecties te wijten aan kiemen die gevoelig zijn voor het antibioticum dat het preparaat bevat, bijvoorbeeld: impetigo, secundaire infecties van huidletsels te wijten aan parasieten, steenpuistjes en uitgebreide impetigo (als bijkomende behandeling van een antibioticum langs algemene weg), furunkel en furunkulosis, panaritium (ontsteking van de nagelriem), infectie van de haarwortels, oppervlakkige huidpuisten
- Preventie van infecties: in chirurgie bij huidtrauma, vb. brandwonden of verwondingen
- Voor het uitschakelen van kiemen in de neusholte bij gezonde dragers, in het bijzonder indien zij in contact komen met voedsel of met zieken die zouden kunnen worden geïnfecteerd

Contra-indicaties:
- Als u overgevoelig (allergisch) bent voor fusidinezuur of voor één van de bestanddelen van Fucidin
- Als u een infectie van de borst heeft en borstvoeding geeft omwille van het risico van absorptie van het product door de zuigeling
- Gebruik Fucidin Zalf niet op natte, etterende wonden, in huidplooien of bij een beenzweer.

Samenstelling:
Cetylalcohol, wolvet, vloeibare paraffine, vaseline, all-rac-α-tocopherol, butylhydroxytolueen (E321)

Actieve samenstelling:
De werkzame stof in dit middel is: natriumfusidaat 20 mg/ g.

Gebruiksaanwijzing:
Fucidin 2% Zalf 1 tot 2 maal per dag aanbrengen op de aangetaste streken na reiniging van de besmette oppervlakte.
Kan met of zonder verband gebruikt worden.

Voorzorgsmaatregelen:
Wanneer u Fucidin langdurig gebruikt: de duur van de behandeling moet beperkt worden tot de periode die strikt noodzakelijk is voor de genezing van de letsels, dit om het risico van resistentie te verminderen.
Wanneer u Fucidin bij een zuigeling aanbrengt: niet op een te uitgebreid huidoppervlak aanbrengen, omdat men de mogelijkheid van algemene toxische effecten (geelzucht) niet totaal kan uitsluiten.
Wanneer u Fucidin in de buurt van de ogen aanbrengt: de basis kan een branderig gevoel en irritatie van de ogen veroorzaken. Niet aanbrengen in de ogen, de interne zijde van de oogleden; bij accidenteel contact met de ogen overvloedig spoelen met water.
Het optreden van bacteriële resistentie is gerapporteerd bij het gebruik van fusidinezuur. Zoals geldt voor alle antibiotica, kan langdurig of herhaald gebruik het risico op het ontstaan van resistentie vergroten.
Fucidin kan gebruikt worden tijdens de borstvoeding maar het is aangeraden Fucidin niet aan te brengen op de borst.
Fucidin 2% Zalf bevat cetylalcohol en wolvet die plaatselijke huidreacties kunnen veroorzaken (bijv. contactdermatitis).
Fucidin 2% Zalf bevat butylhydroxytolueen (E321) die plaatselijke huidreacties (bijv. contactdermatitis), of irritatie aan de ogen en de slijmvliezen kan veroorzaken.
Als u vergeten bent dit middel te gebruiken: bij de eerstvolgende gelegenheid moet u dan de gebruikelijke hoeveelheid Fucidin opbrengen. U moet dan niet een dubbele hoeveelheid gaan opbrengen.
Zoals elk geneesmiddel kan ook dit geneesmiddel bijwerkingen hebben, al krijgt niet iedereen daarmee te maken. De meest voorkomende bijwerkingen tijdens de behandeling zijn huidreacties en in het bijzonder reacties ter hoogte van de toedieningsplaats. Allergische reacties werden gemeld.
Zoals voor alle antibiotica bestaat er een risico op secundaire infectie door niet-gevoelige kiemen.
Buiten het zicht en bereik van kinderen houden.

Inhoud:
Tube 30 g
Kenmerken:
Merk LEO PHARMA
Categorie Huidinfecties
Reviews 0/5 (0 reviews)

Tekst verminderen


Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.