Solden


De kortingen worden automatisch toegepast op de doorstreepte prijzen van de deelnemende producten en zijn geldig tot vrijdag 7 augustus om 23.59 uur.​

De deelnemende producten zijn te herkennen aan het label SOLDEN.

Opgelet: de voorraad van deelnemende producten is beperkt !​

Goed om te weten: de actie is cumuleerbaar met een promocode.

Luminette 3 Lichttherapie Bril 1 Kit

van Luminette
Om mensen te helpen zich energieker te voelen
229,00 

In voorraad!

+2% oftewel 4,58
in Mijn klantenbonus
  Aan mijn Favorieten toevoegen
Besteld voor 16u, morgen bij u geleverd of in 24h in afhaalpunt
Beschrijving

Luminette 3 Lichttherapie Bril 1 Kit

Eigenschappen:
Deze kit bevat:
- 1 bril
- 1 accu-oplader
- 1 stofkap


Ons menselijk brein gebruikt de licht/ duister cyclus om onze interne functies te synchroniseren, zoals het humeur, de eetlust, de spijsvertering, de slaap, de libido enzovoort. Die circadiaanse ritmes, die zich over een periode van 24 uur herhalen, vormen deze biologische klok. De slaaphormoon is wat gewoonlijk «het slaaphormoon» noemen. Zodra de avond valt, scheiden onze hersenen deze hormoon af en worden we slaperig. ’s Morgens, bij daglicht, stopt deze afscheiding van het slaaphormoon. Uitgerust kunnen we vol energie gemakkelijk opstaan. Het licht heeft een regulerende werking op onze biologisch klok maar is eveneens heel belangrijk voor ons humeur. Het verhoogt onze waakzaamheid en verbetert onze fysieke en intellectuele prestaties.

In bepaalde situaties zit onze biologische klok niet meer op één lijn met onze externe omgeving. Deze circadiaanse ritmes zijn niet langer gesynchroniseerd. Dit is het geval in de winter wanneer er onvoldoende licht is en sommige mensen de winterblues of een seizoensgebonden depressie krijgen. Dit wordt ook vastgesteld bij sommige personen die de neiging hebben te vroeg of te laat in slaap te vallen. Het tijdsverschil of de «jetlag» is een andere verstoring van onze biologisch klok. Ten slotte zijn er ook de stoornissen veroorzaakt door werk in ploegendienst (dit betreft meer dan 10% van de werknemers in Europa) en die voortaan als echte ziektes worden erkend. Deze stoornissen kunnen worden verzacht en zelfs helemaal verdwijnen bij een correct gebruik van licht en duister. Bij onvoldoende natuurlijk licht is lichttherapie de oplossing die de grootste voordelen biedt en het minst neveneffecten veroorzaakt.

De Luminette is een lichttherapie bril die u zal helpen om effectief de winterblues en
slaapstoornissen te bestrijden en om energie en levenskracht te herwinnen. De Luminette isideaal als u wenst actief te blijven tijdens uw sessie, daarbij is hij efficiënt vanaf 20 minutendagelijks gebruik en is geschikt voor de mensen die een bril of lenzen dragen.

De Luminette is:
- Nomade : uitgerust met opvouwbare pootjes (hij is even compact als een gewone bril),zal hetperfect passen bij uw dagelijkse werkzaamheden. Geleverd met een oplaadbarebatterij en een standaard micro-USB-kabel.
- Efficiënt : zijn lichtdiffractie systeem is ontworpen om de fotoreceptoren achter in het netvlieste stimuleren en vermindert tegelijk de verblindingen.
- Veilig : ontwikkeld na 4 jaar universitair onderzoek, is de Luminette geclassificeerd alsveilig volgens de norm IEC 62471. De Luminette heeft een lichtspectrum dat volledig vrij isvan ultraviolette straling (UV) en infrarood. Bovendien heeft de Luminette meer dan 80.000gebruikers overtuigd sinds de lancering in 2006.

Het licht, dat afkomstig is van 8 diodes (LED), is gericht op een holografisch vizier die naar hetachterste deel van het netvlies gestuurd is, een gebied bijzonder rijk aan fotoreceptoren,ongeachtede blikrichting en hoofdpositie.
Mensen die een bril of lenzen dragen kunnen de Luminette gebruiken zonder hun visueelcomfort te verliezen.

Soort licht : wit verrijkt met blauw
Bron : 8 LED (lichtdioden) van 0,1 watt
Diffractief oogpunt door een holografische system
Intensiteit : variabele lichtsterkteregeling (500, 1000 en 1500 lux)
Bepaling van het oplaadniveau van de accu.
Levensduur van de accu: 10 sessies
Het product voldoet aan de Europese Richtlijn 93/42
Garantie: 2 jaar

Technische specificaties:
Modelreferentie van de adapter (EU) + kabel KYTW050100BV-03 ou KYT050100BC-05
Elektrisch
Nominaal ingangsvoltage van de adapter 100-240V AC
Nominale ingangsfrequentie van de adapter 50-60 Hz
Nominaal uitgangsvoltage van de adapter 5V DC
Nominale uitgangsvermogen van de adapter 5W
Type energievoorziening
2 Oplaadbare lithium-ion batterij 3,7V 150 mAh

Fysieke kenmerken:
Afmetingen 17x16x3cm
Gewicht 51g
Lichtintensiteit in positie 1 +/-500lux
Lichtintensiteit in positie 2 +/-1,000lux
Lichtintensiteit in positie 3 +/-1,500lux

Spectrale kenmerken:
Piek 1
Golflengte 468nm
Bandbreedte 70nm
Piek 2
Golflengte 570nm
Bandbreedte 100nm

Gebruiksomstandigheden:
Temperatuur 5°C - +40°C
Relatieve vochtigheid 15% - 93%
Bereik atmosferische druk 700 hPa - 1060 hPa

Opslagcondities:
Temperatuur -25°C - +70°C
Relatieve vochtigheid 15% - 93%
Verwachte gebruiksduur
Levensduur apparaat 6 jaar
Levensduur adapter 3 jaar

Indicaties:
Winterblues
Vermoeidheid en energievermindering
Een verstoord slaappatroon
Jet-lag
Slaaptijd achterstand
Slaaptijd voorsprong
Stoornissen ten gevolge van werk in ploegendienst

Contra-indicaties:
Ten slotte raden u af de Luminette te gebruiken wanneer u een voertuig bestuurt of met een machine werkt waarvoor een breed gezichtsveld en uw volledige aandacht wordt vereist.

Gebruiksaanwijzing:
- Om winterblauw te bestrijden:
Een gemakkelijke therapiesessie wordt aanbevolen zo snel mogelijk nadat u wakker bent geworden.
- Om te strijden tegen vermoeidheid en energievermindering:
Het wordt aanbevolen om zo snel mogelijk na het wakker worden een lichttherapiesessie te houden.
- Om slaapstoornissen te bestrijden:
Sommige slaapstoornissen worden veroorzaakt door een vervroeging of een verlating van de biologische klok. In dit geval brengt lichttherapie een oplossing.
Een vertraagde slaapfase:
Een lichttherapiesessie wordt aanbevolen onmiddellijk na het ontwaken.
Een vroege slaapfase:
Het wordt aanbevolen om een ​​lichttherapiesessie in de late namiddag of vroege avond te hebben, twee tot drie uur voor het tijdstip waarop u naar bed wilt gaan.
- Om tijdsverschil weg te werken:
- Tijdens de vlucht:
Regel uw uurwerk op het uur van uw bestemming, drink veel water en beperk het verbruik van alcohol, koffie en thee.
- Bij de aankomst:
Indien u naar het oosten reist, en eenmaal ter plaatse, raden u aan de eerste dag tijdens de voormiddag het zonlicht te vermijden (door het dragen van een blue blocker bril of hoge UV-bescherming zonnebrillen) en van het namiddaglicht te genieten (of bij gebrek, van uw Luminette) teneinde het slaaphormoon gehalte laag te houden. Vervroeg uw sessie met twee uur elke dag tijdens de volgende dagen en let erop niet vooruit te lopen op uw gewoon uur van ontwaken.

De aangeraden gebruiksduur hangt af van de lichtintensiteit die het oogt opvangt. Voor uw Luminette kunt u drie verschillende lichtsterktes selecteren.
De tabel hieronder toont de aanbevolen gebruikstijden van uw Luminette volgens de gekozen positie.

Positie (bij het inschakelen) Aangeraden gebruiksduur (in minuten)
1 45
2 30
3 20

De gekozen lichtsterkte wordt aangegeven door de 3 lichtintensiteit LED indicaties. Wanneer de sessie voorbij is, knippert de bril drie keer en schakelt dan automatisch uit.


Gebruik de Luminette elke dag op het juiste tijdstip voor de gewenste resultaten.
Sommige mensen gaan het stimulerende effect merken vanaf het eerste gebruik. Andere gaan het merken binnen 1 tot 2 weken van dagelijkse gebruik.

Zo plaatst u uw Luminette in de juiste positie:
Plaats het neusstuk in één van de drie gleuven.
Een “klik” geluid betekent dat je het neusstuk er correct hebt in geplaatst. Om het er terug uit te nemen, dien je er stevig aan te trekken.
Plaats het soepele deel van de neussteun op de plek tussen de neus en het voorhoofd. De onderkant van de holografische vizier dient zich net boven de ooglijn te bevinden als u in de spiegel kijkt.Zorg ervoor dat de blauwe lichtstrip mooi over uw ogen past.
Opgepast, als u een bril draagt dient u de neussteun van uw Luminette achter de neussteun van uw brilmontuur te plaatsen.Bij het starten van de sessie, houdt u uw ogen open. U kunt daarna gewoon doorgaan waarmee u bezig was.
Om veiligheidsredenen mag uw blik niet direct in de LED’s gericht zijn.

Voorzorgsmaatregelen:
Ongeacht de reden waarom u uw Luminette gebruikt, raden u aan om het apparaat niet langer dan de aanbevolen tijdsduur per dag te gebruiken. Er zijn weinig contra-indicaties.
Indien u aan een oogziekte lijdt (glaucoom, retinitis of retinopathie, maculaire degeneratie) raden u aan een oogarts te raadplegen alvorens de Luminette te gebruiken. Indien u aan grauwe staar lijdt, kan lichttherapie minder efficiënt zijn.
Als u lijdt aan een psychiatrische aandoening (depressie, hysterie, neurose en psychose), is het raadzaam om een arts te raadplegen vóórdat u het apparaat gebruikt.
De Luminette kan ook over contactlenzen of met een medische bril worden gedragen. Voor optimale resultaten dient de neussteun van de Luminette achter de medische bril geplaatst te worden. Het is niet raadzaam om de Luminette te gebruiken met een zonnebril of een kleurfilterende bril. Dit apparaat is geen medisch apparaat.

Mogelijke bijwerkingen van licht van dit apparaat zijn van een relatief milde en voorbijgaande aard. Mogelijke bijwerkingen zijn onder andere:
- Hoofdpijn
- Misselijkheid
- Vermoeide ogen of visuele stoornissen, intraocculaire druk.
- Agitatie, verdoofd gevoel, prikkelbaarheid/ schrikachtigheid en zeer zelden hypomanie of manie Maatregelen om deze bijwerkingen te voorkomen, te beperken of te verlichten:
- Gebruik het apparaat altijd in een goed verlichte kamer.
- Verlaag de lichtintensiteit als deze reacties optreden.
- Gebruik het apparaat een paar dagen niet om de reacties te laten verdwijnen. Probeer het daarna opnieuw.

Inhoud:
1 kit
Kenmerken:
Merk Luminette
Categorie Lichttherapie
Prijs 229,00 
Reviews 4.6/5 (5 reviews)
Gewicht 518 gr
Verzameld via Ekomi Reviews
4,6
5 reviews
5 sterren
(3)
4 sterren
(2)
3 sterren
(0)
2 sterren
(0)
1 ster
(0)
Alle reviews over Luminette 3 Lichttherapie Bril 1 Kit werden verzameld door geverifieerde kopers, via eKomi
De reviews zichtbaar op deze pagina werden verzameld bij personen die dit product aankochten bij Newpharma. De kwaliteit en betrouwbaarheid van de reviews is zo maximaal verzekerd.
Aangezien dit product over weinig Nederlandstalige reviews beschikt, vindt u hieronder automatisch vertaalde reviews uit andere talen.
Nathalie

29/02/2020
zie slijtage, test bezig .................. \ nJa, ik zal dit product aanbevelen
  0 0   Gemeld!
Marc

19/01/2020
De winter 2019/2020 is niet erg helder. Regen, grijsheid sinds half september 2019. Ik voelde een grote ongewone daling van energie en had een slechte herstellende slaap. Om te herstellen, combineerde ik sport, nam vitamine D en lichttherapie. Ik kan de bijdrage van laatstgenoemde niet terugwinnen in vorm. Mijn beoordeling van 5/5 heeft dus geen betrekking op de evaluatie van de gunstige bijdrage van lichttherapie. \ NW met betrekking tot luminette 3 (als apparaat), ik vind het erg praktisch om te dragen, licht en eenvoudig te gebruiken. Hiermee kunt u andere taken uitvoeren tijdens gebruik. Het uiteinde van de takken is flexibel. Ze spannen genoeg maar niet te veel. Een schroef maakt het mogelijk verwijder de tak. Is het mogelijk om deze afzonderlijk te kopen? \ nAls blauw en wit kleuren zijn die een serieuze, "medisch geruststellende" uitstraling geven, kan het apparaat worden aangeboden met andere kleurkeuzes. \ nBatterij oplaadbaar via een USB-poort Let op: u hebt v nodig de levensduur van de batterij. \ nPraktische beschermhoes met vak voor het opbergen van accessoires.
  1 1   Gemeld!
Franz

10/01/2020
Makkelijk in gebruik. Slechts 4 dagen gebruikt om te proberen mijn biologische klok in harmonie te brengen met de dag en de nacht. Insomnia.
  0 1   Gemeld!
Marie-Julie

06/01/2020
Zeer goed product, ik gebruik het om mijn slaap opnieuw te synchroniseren. Het lijkt te werken. Ik slaap beter
  0 0   Gemeld!
Pierre

15/12/2019
-Uitstekend product, ik had een paar lu minettes van de eerste generatie, echt de allereerste met de batterijen en de grote tips over het oor, het was al erg effectief, maar hier met de lu minettes 3, het is fantastisch , de ergonomie is veel verbeterd, de timer is erg praktisch omdat je 's ochtends als je haast hebt, je ze plaatst, je luncht en ze zichzelf na de juiste periode afsnijden. bovendien is het onderhoud veel beter omdat voordat ze gemakkelijk uitgleden ... echt een uitstekende evolutie van een zeer effectief product voor diegenen zoals ik die door de zeer lange werkuren niet langer het licht zien in de winter, om te adviseren .
  7 0   Gemeld!
De personen die dit artikel hebben gekocht, hebben ook het volgende gekocht:
Populaire producten