Reparil Gel 1% Tube 100g

van MEDA
Geneesmiddel
Reparil Gel 1% Tube 100g
13,86 
+
Op voorraad!
Newpharma klantenbeoordeling: 4,7/5

Beschrijving

Voor de symptomatische behandeling van oedemen en hematomen

Zie volledige beschrijving

Eigenschappen:
Geneesmiddel op basis van Aescine (extract van de Indische Paardekastanje) en van diethylaminesalicylaat

Indicaties:
Voor de symptomatische behandeling van oedemen en hematomen van traumatische oorsprong en bij pijnen van de varikeuze trajekten van de onderste ledematen

Contra-indicaties:
Gebruik Reparil Gel 1% niet als u allergisch bent voor een van de stoffen in dit geneesmiddel.
Gebruik Reparil Gel 1% niet in de volgende gevallen:
- Een voorgeschiedenis van allergie of astma geïnduceerd door de inname van stoffen met een werking lijkend op die van middelen zoals salicylaten en NSAID's
- Een huidlaesie van welke aard dan ook: dermatose met vochtafscheiding, eczeem, geïnfecteerde laesies, brandwonden en open wonden
- Zwangerschap vanaf de 6de maand
Gebruik Reparil Gel 1% niet bij zuigelingen en kinderen jonger dan 2 jaar.

Samenstelling:
Aescin, diethylaminesalicylaat; lavendelolie, neroli olie, carbomer, macrogol 6 glycerol caprylocapraat, dinatrium edetaat, trometamol, isopropylic alcohol, gereinigd water

Actievesamenstelling:
De werkzame stoffen in dit middel zijn: Aescin 1 g, diethylaminesalicylaat 5 g.

Gebruiksaanwijzing:
Het is algemeen aangewezen om een bepaalde hoeveelheid gel, van de grote van een hazelnoot, drie à vier maal per dag aan te brengen op de te behandelen plaats, niet inwrijven, laten opdrogen.

Voorzorgsmaatregelen:
Neem contact op met uw arts of apotheker voordat u dit middel gebruikt.
Reparil 1% Gel mag niet aangebracht worden op een open wonde of slijmvlies, aangezien deze alcohol bevat en dus een branderig gevoel kan geven.
Aangezien diethylaminesalicylaat in hoge mate door de huid kan worden geresorbeerd en intoxicaties kan veroorzaken is voorzichtigheid geboden bij mensen met nierfalen en kinderen. Langdurig gebruik op grote oppervlakken moet bij deze patiënten worden vermeden.
Reparil 1% Gel mag niet worden gebruikt onder occlusief wondverband.

Gebruikt u naast Reparil 1% Gel nog andere geneesmiddelen, heeft u dat kort geleden gedaan of gaat u dit misschien binnenkort doen, vertel dat dan uw arts of apotheker.
Geen twee verschillende gels, crèmes of zalven gelijktijdig aanbrengen op dezelfde plaats.
Deze gel bevat een niet-steroïdaal anti-inflammatoir middel: diethylaminesalicylaat.
U mag het gebruik van dit geneesmiddel niet combineren met andere, op de huid te gebruiken geneesmiddelen met diethylaminesalicylaat en/of niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen.
Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding, neem dan Reparil 1% gel bevat geurstoffen met d-Limoneen, linalool en farnesol. d-Limoneen, linalool en farnesol kunnen allergische reacties veroorzaken.

Uitsluitend uitwendig gebruik van korte duur
Neem geen dubbele dosis om een vergeten dosis in te halen.Zoals elk geneesmiddel kan ook dit geneesmiddel bijwerkingen hebben, al krijgt niet iedereen daarmee te maken. Uitzonderlijk, kan een allergie vastgesteld worden.
Buiten het zicht en bereik van kinderen houden.

Inhoud:
Tube 100 g
Kenmerken:
Merk MEDA
Categorie Zalf
Reviews 0/5 (0 reviews)

Tekst verminderen


Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.