Opticrom Collyre 10ml

van MELISANA
9,25 

In voorraad!
  Aan mijn Favorieten toevoegen
Besteld voor 16u, morgen bij u geleverd of in 24u in afhaalpunt
Beschrijving

Opticrom Collyre 10ml

Indicaties:
Opticrom is uitsluitend aangewezen bij allergische conjunctivitis en meer bepaald bij conjunctivitis als gevolg van pollen, lente-conjunctivitis en marginale keratoconjunctivitis.

Samenstelling:
Natrii cromoglicas 20 mg — Benzalkonii chloridum — Natrii edetas — Aqua ad iniectabilia qs ad 1 ml.

Dosering en gebruikswijze:

Volwassenen en kinderen:1 tot 2 druppels in elk oog, vier maal per dag.

Gezien de preventieve werking van Opticrom is de voortzetting van de behandeling belangrijk. Bij het stopzetten van de behandeling is het mogelijk dat de symptomen terug opduiken wanneer de patiënt blootstaat aan stimuli waarvoor hij gevoelig is.
Hoewel in de klinische praktijk is gebleken dat Opticrom al vanaf de eerste behandelingsdag een gunstig effect kan geven, wordt dit gunstig effect in ernstige gevallen soms pas na enkele weken bereikt. In de acute fase kan het aangewezen zijn om het geneesmiddel te combineren met een ontstekingswerend middel.
Kenmerken:
Merk MELISANA
Categorie Allergieën, Oogspoeling - Oogzalf
Prijs 9,25 
Gewicht 21 gr
Contra-indicaties - Bijwerkingen

Contra-indicaties:
Overgevoeligheid voor natriumcromoglicaat of voor één van de bestanddelen van dit geneesmiddel.
Overgevoeligheid voor benzalkoniumchloride (bewaarmiddel).

Bijzondere voorzorgen:
Zoals voor alle oogdruppels die benzalkoniumchloride bevatten, kan men tijdens de behandeling beter geen soepele contactlenzen dragen. Het benzalkoniumchloride dat in de oogdruppels als bewaarmiddel wordt gebruikt, wordt gemakkelijk geresorbeerd en bindt zich aan soepele contactlenzen, wat bij langdurig gebruik kan leiden tot een vergeling van de lenzen en een verminderde zuurstofdoorlaatbaarheid doorheen de lenzen.
Bij dragers van soepele contactlenzen wordt bijgevolg aanbevolen de lenzen uit te nemen alvorens de druppels toe te dienen en ten minste 20 minuten te wachten alvorens de lenzen weer in te brengen.
Als de oogdruppels met benzalkoniumchloride per ongeluk rechtstreeks op soepele contactlenzen zouden worden aangebracht, levert dit geen onmiddellijk gevaar op. Nochtans dienen de lens of de lenzen wel zorgvuldig gespoeld te worden en dient in geval van irritatie van het oog of vergeling van de lenzen een oogarts geraadpleegd te worden.
Het traankanaal moet samengedrukt worden, om een te grote absorptie van het product te voorkomen.

Zwangerschap en lactatie:
Er zijn niet voldoende gegevens over het gebruik van dit product tijdens de periode van zwangerschap en borstvoeding bij de mens, zodat mogelijke schadelijke effecten niet geëvalueerd kunnen worden. Tot dusver zijn er in dierstudies geen aanwijzingen voor schadelijke effecten. Zoals voor alle geneesmiddelen, wordt evenwel aanbevolen het gebruik van Opticrom tijdens de zwangerschap te vermijden, vooral tijdens het eerste trimester en tijdens de periode van borstvoeding.

Ongewenste effecten:
Er kunnen overgevoeligheidsreacties optreden.
De meest frequent gemelde bijwerking bij gebruik van oogdruppels met cromoglycaat is een voorbijgaande gewaarwording van prikkeling of branderigheid.

Overdosering - Interacties

Besturen van voertuigen en gebruik van machines:
Voorzichtigheid is vereist in geval van hinderlijke effecten op het zicht.

Overdosering:
Met de inname van hoge doses is geen bijzonder risico verbonden wegens de bijna atoxische aard van natriumcromoglicaat en de beperkte absorptie langs de spijsvertering. Bij overdosering moet een controle door de arts normaal gezien volstaan

Interactie:
Bij gelijktijdig gebruik van andere oogdruppels: 15 minuten wachten tussen elke indruppeling.

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.