Premeno Duo 10 Intra-Vaginale Ovules

van Memidis
11,87 
(
1,19 
/stuk
)
Tijdelijk niet beschikbaar
We zullen u via e-mail contacteren zodra dit artikel weer op voorraad is.
Veuillez indiquer une adresse e-mail valide
Uw aanvraag werd geregistreerd

Beschrijving

Voor vrouwen in de overgang

Zie volledige beschrijving

Eigenschappen:
Het product wordt in de gynaecologie toegepast als adjuvant therapie voor het herstelproces bij atrofie en dystrofie van het vagina epitheel. Dit bijvoorbeeld ten gevolge van oestrogeen deficiëntie tijdens de overgang.
Het werkzame bestanddeel van Premeno Duo Vaginaal Ovules is hyaluronzuur 5 mg als natriumzout.

Hyaluronzuur zorgt er in de eerste plaats voor dat de huid en het slijmvlies vochtig en elastisch blijven. Bovendien speelt zij een belangrijke rol bij genezingsprocessen en herstel van weefsel. Uit recent onderzoek blijkt dat deze stof ook de groei remt van Candida albicans, de meest voorkomende verwekker van vaginale mycose (schimmelinfectie van de vagina). Een tekort aan oestrogeen tijdens en na de overgang kan leiden tot een vermindering van de hoeveelheid hyaluronzuur in het slijmvlies van de vagina, waardoor de vochtigheid, de elasticiteit en de stabiliteit van het weefsel afnemen.
Meerdere factoren, zoals een tekort aan oestrogeen of menstruatie, kunnen het milieu in de vagina, dat van nature zuur is, ongunstig beïnvloeden. Als gevolg daarvan kan overmatige groei van schadelijke bacteriën en andere micro-organismen plaatsvinden.

De combinatie melkzuur/ natriumlactaat brengt de pH in de vagina weer terug naar de natuurlijke waarde van 3,8 tot 4,5 en vermindert daarmee het risico voor het ontstaan van infecties.
De werkzame stoffen komen van nature in het lichaam voor, waardoor het risico voor het optreden van bijwerkingen zeer gering is.
De kleur- en reukloze ovule is eenvoudig in het gebruik en kan preventief en/ of therapeutisch regelmatig worden ingebracht, met een maximum van eenmaal per dag.
Premeno Duo bevat geen hormonen.

Na het verschijnen van een aantal grote onderzoeken stijgt de vraag naar de niet-hormonale behandeling van vaginale atrofie.
In een onderzoek, uitgevoerd in 4 Oostenrijkse overgang klinieken en gynaecologie praktijken bij 150 postmenopauzale vrouwen, had na 4 weken behandeling met hyaluronzuur bevattende ovules nog slechts 9% van de vrouwen last van vaginale droogheid. Dyspareunie kwam nog voor bij slechts 7% van de vrouwen. Zowel de artsen als patiënten waardeerden de werkzaamheid en tolerantie als goed tot zeer goed.
Dit komt ondermeer ook tot uiting in een onderzoek bij 100 patiënten met borstkanker, die behandeld werden met hormoon- of chemotherapie en als gevolg daarvan vaginale atrofie ontwikkelden.
Voor alle parameters betrokken in het onderzoek werden significante verbeteringen waargenomen.
Premeno Duo ondersteunt het herstelproces van de weefsels na chemotherapie of bestralingen en bevordert de wondheling na geboorten en gynaecologische ingrepen.

Indicaties:
- Voor vrouwen in de overgang
- Voor het herstelproces bij atrofie en dystrofie van het vagina epitheel
- Vermindering van het risico van slijmvliesletsel door mechanische beschadiging, en daarmee van het ontstaan van bacteriële infecties

Gebruiksaanwijzing:
Ter preventie en behandeling van droog vagina-epitheel kan het middel 1 per dag tot 1 per 3 dagen worden gebruikt. Het inbrengen van de ovule in de vagina is eenvoudig. De ovule wordt met de vinger zo diep mogelijk in de vagina ingebracht en lost daar in enkele minuten volledig op.
Bij vaginale droogheid die het gevolg is van een tekort aan oestrogeen tijdens of na de overgang.
Oplaaddosis: breng gedurende 10 opeenvolgende dagen ‘s avonds vóór het slapen gaan 1 ovule in.
Onderhoudsbehandeling: voor een aanhoudend effect moet u na afloop van de oplaaddosis, zo lang als u dat wenselijk acht, om de 3 dagen 1 ovule inbrengen.

Voorzorgsmaatregelen:
Bij een bekende overgevoeligheid voor een van de bestanddelen mag het product niet worden gebruikt.
Er zijn geen risico’s voor het ongeboren kind bekend, maar wegens het ontbreken van onderzoek hiernaar kan het gebruik van het product tijdens de zwangerschap niet worden aanbevolen.
Aangezien de grondstof van de Ovule mede uit gemodificeerde, natuurlijke vetten bestaat mogen condooms en diafragma’s van natuurlijk rubber niet in combinatie met Premeno Duo worden gebruikt.

Inhoud:
10 intra-vaginale ovules
Kenmerken:
Merk Memidis
Categorie Menopauze, Glijmiddelen
Reviews 4.5/5 (197 reviews)

Tekst verminderen


Reviews

(197 reviews)

Gemiddelde score

4,5 / 5

Alle beoordelingen zijn afkomstig van gecertificeerde kopers, verzameld via eKomi.

Filteren op:

58.4%
32%
7.6%
1%
1%

Sorteren op:

Meest recent eerst
  • Les plus récents d'abord
  • Oudste eerst
  • Hoogste cijfer eerst
  • Laagste cijfer eerst
  • Nuttigste eerst
Alle talen
  • Alle talen
  • Frans
  • Nederlands
Rose 56-65 jaar
Omdat ik last had van terugkerende blaasontstekingen werd verder gezocht naar een mogelijke reden. Dokters kwamen uit bij droge vagina door overgang. Omdat ik geen hormonen kan krijgen owv vroegere hormoongevoelige kanker was Premeno duo een geschikte optie. Na één dag voelde ik reeds minder jeuk, minder lage buikpijn. Tot op heden is de blaasontsteking niet terug gekomen, dit komt omdat bacteriën zich minder kunnen hechten door het hyaluron. Het hyaluron veroorzaakt wel een prikkelend gevoel tijdens de start van gebruik premenoduo, maar dit komt enkel omdat het goed inwerkt op de flinterdunne huid. Na een 4x gebruiken is dit zo goed als verdwenen. Ikblijf dit gebruiken, heel tevreden mee.
Nuttige review? 0 1
Carine 56-65 jaar
Ik gebruik dit product omdat ik hormonale producten niet verdraag. Teveel onaangename bijwerkingen. Wel een groot nadeel. Het product smelt onmiddellijk en loopt uit. Zeer onaangenaam en houdt me 's nachts wakker. Als daar een oplossing voor is, ik hoor ze graag
Nuttige review? 0 0
Sonja 46-55 jaar
Droogte van vagina wegens menopauze, geeft meer comfort
Nuttige review? 3 1
Lieve 56-65 jaar
Eindelijk iets gevonden die de droogheid na de overgang verzacht!
Nuttige review? 3 0
Sonja 46-55 jaar
Vaginale droogte is beter bij gebruik om de 3 dagen
Nuttige review? 1 0