Milbemax Ontwormingsmiddel Voor Katten 2x10 Filmomhulde Tabletten

van Milbemax
Geneesmiddel
Milbemax Ontwormingsmiddel Voor Katten 2x10 Filmomhulde Tabletten
165,78 
+
Op voorraad!
Newpharma klantenbeoordeling: 4,7/5

Beschrijving

Voor de behandeling van menginfecties met onvolwassen en volwassen cestoden en nematoden

Zie volledige beschrijving

Eigenschappen:
Breedspectrum ontwormingsmiddel
Milbemax bevat milbemycine oxime en praziquantel als werkzame stoffen:
- Milbemycine oxime behoort tot de groep van de macrocyclische lactonen, geïsoleerd uit de gisting van Streptomyces hygroscopicus var. aureolacrimosus.
Het is actief tegen mijten, tegen larvaire en volwassen stadia van nematoden alsook tegen de larven van Dirofilaria immitis.
De werkzaamheid van milbemycine berust op de werking van neurotransmissie bij invertebraten: milbemycine oxime, net als avermectines en andere milbemycines, vergroot bij nematoden en insecten de membraan permeabiliteit voor chloride ionen via de glutamaat afhankelijke chloride ion kanalen (gerelateerd aan GABAA en glyc. receptoren bij vertebraten). Dit leidt tot hyperpolarisatie van de neuromusculaire membraan en een verslappende verlamming en dood van de parasiet.
- Praziquantel is een geacetyleerd pyrazine-isoquinoline derivaat.
Praziquantel is actief tegen cestoden en trematoden. Het wijzigt de permeabiliteit voor calcium (toevoer van Ca2+) van de membranen van de parasiet wat een onbalans veroorzaakt in de membraan structuur, dit leidt tot membraan depolarisatie en bijna gelijktijdig optredende contractie van de spieren (kramp), snelle vacuolisatie van het syncyitiëel integument en daarop volgend optredende ontbinding van de huid (blaarachtig). Dit resulteert in een gemakkelijke afdrijving uit het maag-darmkanaal of de dood van de parasiet.

Indicaties:
- Doeldiersoorten: kat
- Voor de behandeling van menginfecties met onvolwassen en volwassen cestoden en nematoden van de volgende soorten: cestoden (Dipylidium caninum, Taenia spp., Echinococcus multilocularis); nematoden (Ancylostoma tubaeforme, Toxocara cati)
- Kan ook worden ingezet bij de preventie van hartworm ziekte (Dirofilaria immitis), wanneer een gelijktijdige behandeling tegen cestoden nodig is.

Contra-indicaties:
- Niet gebruiken bij katten met een gewicht minder dan 2 kg.
- Er zijn geen studies verricht met zwaar verzwakte katten of individuen met een ernstige vermindering van de nier- of leverfunctie. Het diergeneesmiddel wordt niet aanbevolen voor deze dieren of alleen na een risico/ baten beoordeling door de verantwoordelijke dierenarts.

Samenstelling:
Milbemycine oxime, praziquantel; kern: cellulose microkrijstallijn, croscarmellos natrium, povidon, lactose monohydraat, colloïdaal siliciumdioxide anhydraat, magnesiumstearaat; omhulsel: hypermellose, macrogol, talk, ijzeroxide rood, kunstmatige rundvlees smaak

Analyse van de samenstelling:
/tablet
Milbemycine oxime     16mg
Praziquantel 40mg
Excipients q.s. 132,5mg

Actieve samenstelling:
Milbemycine oxime, praziquantel

Gebruiksaanwijzing:
Milbemax tabletten toedienen met een minimum dosering van 2 mg milbemycine oxime en 5 mg praziquantel per kg lichaamsgewicht.

Afhankelijk van het lichaamsgewicht van de kat, is de praktische dosering als volgt:
Lichaamsgewicht    Aantal tabletten
>2-4kg ½ tablet
>4-8kg 1 tablet
>8-12kg 1½ tablet

Milbemax éénmalig oraal (via de bek) toedienen, met of na wat eten. Dit geeft een optimale bescherming tegen hartworm ziekte*.
Het diergeneesmiddel kan worden gebruikt bij fokdieren, inclusief drachtige en lacterende katten.
*Milbemax kan ingezet worden in een programma ter preventie van hartworm ziekte, wanneer gelijktijdig een behandeling tegen lintworm nodig is.
Gedurende een maand is het diergeneesmiddel preventief tegen hartworm ziekte. Als er regelmatig een behandeling ter preventie van hartworm ziekte wordt ingezet, heeft een monovalent product de voorkeur.

Voorzorgsmaatregelen:
Volgens goed veterinair gebruik dienen dieren te worden gewogen om een juiste dosering te kunnen waarborgen.
Zorg ervoor dat katten en kittens met een gewicht tussen 0,5 kg en ≤ 2 kg de juiste tabletsterkte krijgen (4 mg milbemycin oxime/ 10 mg praziquantel) en de juiste dosis (1/ 2 of 1 tablet) voor de overeenkomstige gewichtsband (1/ 2 tablet voor katten met een gewicht van 0,5 tot 1 kg; 1 tablet voor katten met een gewicht > 1 tot 2 kg).
Hoewel niet aanbevolen, werd in een laboratorium onderzoek bij 10 kittens het gelijktijdig gebruik van het diergeneesmiddel, met de aanbevolen dosis, en een spot-on met moxidectine en imidacloprid bij eenmalig gebruik goed verdragen. De veiligheid en werkzaamheid van het gelijktijdig gebruik zijn niet onderzocht in veldstudies. Door de afwezigheid van verdere studies is het aanbevolen om voorzichtig te zijn bij het gelijktijdig toedienen van Milbemax met andere macrocyclische lactonen. Ook zijn dergelijke studies niet uitgevoerd met drachtige dieren.
Het wordt aanbevolen om alle dieren die in hetzelfde huishouden leven gelijktijdig te behandelen.
Wanneer een D. caninum-infectie is bevestigd, dient gelijktijdige behandeling tegen intermediaire gastheren, zoals vlooien en luizen, met de dierenarts te worden besproken om herinfectie te voorkomen.
Echinococcose betekent een risico voor de mens. In geval van echinococcose moeten speciale richtlijnen voor de behandeling, begeleiding en bewaking van betrokken personen opgevolgd worden.
Na toediening handen wassen.
Buiten het zicht en bereik van kinderen bewaren.

Inhoud:
2 x 10 filmomhulde tabletten
Kenmerken:
Merk Milbemax
Categorie Ontwormingsmiddelen
Reviews 0/5 (0 reviews)

Tekst verminderen


Dit is een geneesmiddel dat niet langdurig gebruikt mag worden zonder een medisch advies en dat buiten het bereik van kinderen bewaard moet worden. Lees de gebruiksaanwijzing zorgvuldig. Vraag uw dierenarts of apotheker om advies. Neem contact op met uw dierenarts als er bijwerkingen optreden.