Hulpbronnen

Apotheek van wacht: Vind een adres in België

VIND EEN APOTHEEK VAN WACHT

Via internet (van 9 u. tot 22 u.)
Zoeken
Via telefoon (24/24u.)

0903 99 000
1,50€/min
Ongeveer 2 minuten per oproep

De apotheken van wacht staan tot uw beschikking buiten de normale openingsuren voor elk medisch noodgeval. U vindt uw dichtstbijzijnde apotheker van wacht dankzij:

  1. De online lijst van alle Belgische apotheken van wacht
  2. De lijst die te vinden is in elke apotheek
  3. Het officiële Belgische wachtnummer: 0903 99 000 (1,50 €/min.)

Opgelet! Maak geen misbruik van deze wachtdienst! Apothekers hebben geen rustperiode na hun nachtdienst, in tegenstelling tot andere beroepen. De wachtdienst is dan ook ENKEL bedoeld om te beantwoorden aan dringende medische behoeften en zorgen die NIET kunnen worden uitgesteld tot de dag nadien.

Hou er eveneens rekening mee dat uw apotheker een wachthonorarium kan vragen voor elke aankoop buiten de gewone openingsuren. Bij terugbetaalde geneesmiddelen bedraagt dit supplement 5,11 € (dit bedrag wordt volledig gedekt door uw ziekteverzekering). Voor alle andere aankopen dient de klant het honorarium zelf te betalen en kiest de apotheker van wacht de hoogte van dit bedrag.

Online lijst van apotheken van wacht
(beschikbaar van 9 u. tot 22 u.)

Zoek uw dichstbijzijnde
apotheek van wacht

Opgelet! Deze functie is enkel beschikbaar van 9 u. tot 22 u.

Deze dienst is ‘s nachts niet beschikbaar om misbruik te voorkomen en om de veiligheid van de apotheker met nachtdienst te garanderen.

Lijst in de winkels van apotheken met wachtdienst
(beschikbaar van 9 u. tot 22 u.)

In elke Belgische apotheek zal u aan de vitrine een lijst moeten vinden met de precieze openingstijden van alle apotheken in de nabije omgeving.

Opgelet! Deze lijst toont enkel de openingsuren tussen 9 u. en 22 u. Apotheken met nachtdienst kunt u hierbij niet raadplegen.

Wachtnummer: 0903 99 000
(beschikbaar 24/24u., 1,50 €/min.)

Het wachtnummer voor apotheken met nachtdienst is elke dag beschikbaar, dag en nacht, overal in België. Deze dienst wordt verzekerd door de Algemene Pharmaceutische Bond (APB) in samenwerking met een privébedrijf.

Een oproep duurt doorgaans 2 minuten en wordt aangerekend aan 1,50 €/min. Om veiligheidsredenen wordt er u gevraagd om eerst uw naam, adres en telefoonnummer op te geven voordat u het adres van de dichtstbijzijnde apotheek met nachtdienst wordt meegedeeld.

Opgelet! Dit nummer is van kracht sinds januari 2015 en vervangt elk ander noodnummer met betrekking tot apotheken. U doet er goed aan om het nummer op te slaan in uw telefoon in geval van nood.

Homepage van uw online apotheek