1.600.000 tevreden klanten
FR / NL
Info
Belangrijke boodschap :
Door de Coronavirus (Covid-19) epidemie, merken wij een sterke toename op van het aantal bestellingen. Alles wordt in het werk gesteld om uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden. De levertijd, van alle bestellingen die via onze website worden geplaatst, zal enkele dagen in beslag nemen. Bedankt voor uw begrip.
Home > Hulpbronnen > De nieuwe gezondheidsweg van de patiënt (infografiek)

De nieuwe gezondheidsweg van de patiënt (infografiek)

Dankzij het internet en nieuwe toestellen met internetverbinding wordt de patiënt een actieve deelnemer aan zijn gezondheid. Via internet zoekt hij informatie over zijn symptomen en mogelijke behandelingen, op fora treedt hij in gesprek met andere patiënten, hij koopt zijn farmaceutische producten online, enz.

De patiënt-actor is met andere woorden geïnformeerd en autonoom.

Bijgevolg moeten de beroepen van apothekers en artsen mee evolueren om, langs de ene kant, deze actieve patiënt-actor beter in hun geneeskundige keuzes te integreren en, langs de andere kant, de patiënt doorheen zijn digitalisering te begeleiden terwijl zij ook hun eigen digitalisering voortzetten.

Naast de vragen die deze verandering met zich meebrengt (wat is het legale kader? welke technologieën? welke actoren en verantwoordelijkheden?), is er een dubbele gezondheidsrevolutie aan de gang:

  1. De gezondheidsweg van de patient wordt complexer met de integratie van nieuwe stappen en hulpmiddelen
  2. De triangulaire relatie patiënt-dokter-apotheker verdigitaliseert
De nieuwe gezondheidsweg van de patiënt (infografiek)
Deel

Download de infografiek
650 px
Homepage van uw online apotheek