Eigenschappen: Bakmengeling, glutenvrij (< 20 ppm)
Verrijkt met ijzer en vitamine B-complex
Allergenen:
- Melk en afgeleiden (inclusief lactose)
Samenstelling: Tarwezetmeel, mager melkpoeder, sucrose, stabilisatoren: guarpitmeel, hydroxypropyl methylcellulose, rijsmiddel: glucono-delta-lactone, natrium-bicarbonaat, zout, ijzer, vitaminen B1, B2, B6 en niacine
Nutritionele analyse:
|
/100g |
GDA of ADH |
Energie kJ |
1.450 |
|
Kcal |
350 |
|
Vetten (g) |
1 |
|
- Verzadigde (g) |
0,40 |
|
Koolhydraten (g) |
79 |
|
- Mono- & disachariden (g) |
15 |
|
Vezels (g) |
1 |
|
Eiwitten (g) |
6 |
|
Natrium(g) |
0,55 |
|
Kalium (mg) |
250 |
|
Calcium (mg) |
250 |
31% |
Fosfor (mg) |
190 |
27% |
IJzer (mg) |
6,5 |
46% |
Vitamine B1 (mg) |
0,4 |
36% |
Vitamine B2 (mg) |
0,4 |
28% |
Vitamine B3 (mg) |
4 |
|
Vitamine B6 (mg) |
0,35 |
25% |
Foliumzuur (g) |
40 |
25% |
Gebruiksaanwijzing: Dosering: 500 g meel - 50 g vetstof - 7 g gedroogde gist of 25 g verse gist - 4 dl water op kamertemperatuur - 1 snuifje zout
Nogluten, de zachte vetstof, de gist (verse gist eerst oplossen in een weinig lauw water), het water en het zout in een beslagkom doen.
Met een handmixer voorzien van een goede garde (dus geen deeghaak) in de laagste stand mixen tot er geen klonters meer in voorkomen.
De bakvorm (handvorm) met inhoud 1 l, invetten en vullen met het deeg.
Het deeg afdekken met een warme vochtige handdoek en gedurende 30 minuten laten rijzen op een warme plaats.
Bak het deeg 30 minuten bij 220 graden in een voorverwarmde oven.
Na het bakken het brood uit het bakblik halen en op een rooster laten uitdampen (eventueel bestrijken met warm water).
Inhoud: 1 kg
Kenmerken:
Merk |
Nogluten
|
Categorie |
Glutenvrij
|
Prijs |
8,93 |
Reviews |
4.8/5 (4 reviews)
|