PestiGon Combo 134mg/120,6mg Spot-On Oplossing Voor Middelgrote Honden 10-20kg Pipetten 3x1,34ml

van NORBROOK LAB
Geneesmiddel
PestiGon Combo 134mg/120,6mg Spot-On Oplossing Voor Middelgrote Honden 10-20kg Pipetten 3x1,34ml
14,62 
+
Op voorraad!
Newpharma klantenbeoordeling: 4,7/5

Beschrijving

Voor de behandeling van infestaties met vlooien, teken en bijtende luizen

Zie volledige beschrijving

Eigenschappen:
Spot-on oplossing voor middelgrote honden
Een heldere, gele oplossing
Behandeling met het diergeneesmiddel bij honden:
- Elimineert vlooien (Ctenocephalides spp.) en voorkomt gedurende maximaal 8 weken nieuwe infestaties met volwassen vlooien.
Het diergeneesmiddel remt tevens gedurende 8 weken na aanbrengen de ontwikkeling van eitjes en het uitkomen van ontwikkelende vlooien.
- Elimineert teken (Ixodes ricinus, Dermacentor variabilis, Dermacentor reticulatus, Rhipicephalus sanguineus).
Het diergeneesmiddel heeft gedurende maximaal 4 weken een persisterende acaricide werking tegen teken.
- Elimineert bijtende luizen (Trichodectes canis).

Dit diergeneesmiddel bevat fipronil en (S)-methopreen als werkzame stoffen:
- Fipronil is een insecticide en acaricide uit de fenylpyrazolgroep.
Fipronil interageert met ligandgemedieerde chloridekanalen, in het bijzonder de kanalen die worden gemedieerd door de neurotransmitter gamma-aminoboterzuur (GABA), waardoor het de pre- en postsynaptische overdracht van chloride-ionen via celmembranen verhindert. Dit resulteert in ongecontroleerde activiteit van het centrale zenuwstelsel, waardoor insecten of Acarina worden gedood.
Fipronil doodt vlooien binnen 24 uur, en teken (Dermacentor variabilis, Rhipicephalus sanguineus, Ixodes scapularis, Ixodes ricinus, Haemaphysalis longicornis, Haemaphysalis flava, Haemaphysalis campanulata) en luizen binnen 48 uur na blootstelling.
- (S)-methopreen is een insectengroeiregulator (IGR) uit de groep chemische verbindingen genaamd juveniele hormoonanalogen die de ontwikkeling van de onvolwassen stadia van insecten remmen. Deze verbinding bootst de werking van juveniel hormoon na en veroorzaakt een verstoorde ontwikkeling en de dood van de ontwikkelende stadia van vlooien.
De ovicide werking van (S)-methopreen, aangebracht op het dier, wordt veroorzaakt door de directe penetratie van de eischaal van vers gelegde eieren of door absorptie door de cuticula van de volwassen vlooien heen.
Ook verhindert (S)-methopreen de ontwikkeling van vlooienlarven en -poppen, waardoor contaminatie van de omgeving van behandelde dieren met de onvolwassen stadia van vlooien wordt voorkomen.

Indicaties:
- Doeldiersoorten: honden (met een lichaamsgewicht tussen 10 en 20 kg)
- Voor de behandeling van infestaties met vlooien, teken en bijtende luizen

Contra-indicaties:
- Het diergeneesmiddel mag niet worden gebruikt bij pups jonger dan 8 weken.
- Niet gebruiken bij zieke dieren (bijvoorbeeld systemische aandoeningen, koorts) of herstellende dieren.
- Niet gebruiken bij konijnen, aangezien zich bijwerkingen kunnen voordoen die zelfs dodelijk kunnen zijn.
- Dit diergeneesmiddel is speciaal ontwikkeld voor honden. Niet gebruiken bij katten en fretten, aangezien dit tot overdosering kan leiden.
- Het gebruik wordt afgeraden bij niet-doeldiersoorten.
- Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor het werkzame bestanddeel of (een van) de hulpstoffen.

Samenstelling:
Fipronil, (S)-methopreen; hulpstoffen: butylhydroxytolueen (E321), butylhydroxyanisol (E320), ethanol watervrij, polysorbaat 80, polyvidon K17, di-ethyleenglycolmono-ethylether

Analyse van de samenstelling:
/pipet
Fipronil 134mg
(S)-methopreen 120,6mg
Butylhydroxyanisol (E320) 0,27mg
Butylhydroxytolueen (E321)    0,13mg

Actieve samenstelling:
Fipronil, (S)-methopreen

Gebruiksaanwijzing:
Dosering:
Eén pipet van 1,34 ml per hond die zwaarder dan 10 kg en maximaal 20 kg weegt, wat overeenkomt met een minimale aanbevolen dosis van 6,7 mg/ kg voor fipronil en 6 mg/ kg voor (S)-methopreen

Toedieningsweg:
Neem de pipet pas vlak voor gebruik uit het sachet.
De pipet uit het buitenste sachet verwijderen met behulp van een schaar of vouwen langs de diagonale lijn zodat inkeping zichtbaar is; openscheuren bij inkeping.
Houd de pipet rechtop.
Tik op het smalle gedeelte van de pipet om ervoor te zorgen dat de inhoud in het hoofdgedeelte van de pipet blijft.
Draai of breek de punt af.
Houd de haren van de vacht op de rug van het dier uiteen onder aan de nek, vóór de schouderbladen, totdat de huid zichtbaar is.
Plaats de punt van de pipet op de huid en knijp enkele malen in de pipet om deze, rechtstreeks op één plek op de huid, volledig te legen.
Kan tijdens de dracht en lactatie worden gebruikt.

Voorzorgsmaatregelen:
Speciale voorzorgsmaatregelen voor gebruik bij dieren:
- Alleen voor uitwendig gebruik
- Niet overdoseren.
- Voorkom dat het diergeneesmiddel in contact komt met de ogen van het dier.
- Voorafgaand aan de behandeling moeten dieren nauwkeurig worden gewogen.
- Het minimale behandelinterval is 4 weken.
- Het is van belang ervoor te zorgen dat het diergeneesmiddel wordt aangebracht op een plek waar het dier het niet kan aflikken, en dat dieren elkaar niet likken na de behandeling. In geval van likken kan een korte periode met speekselvloed worden waargenomen, die voornamelijk aan de aard van de drager te wijten is.
- Mogelijk zijn op de plaats van aanbrengen tijdelijke veranderingen in de vacht te zien (samengekleefde of vette haren).
- In bad doen of onderdompeling in water binnen 2 dagen na het aanbrengen van het diergeneesmiddel en vaker in bad doen dan eenmaal per week dienen te worden vermeden, aangezien er geen onderzoek is gedaan naar de invloed hiervan op de werkzaamheid van het diergeneesmiddel.
Verzachtende shampoos mogen voorafgaand aan de behandeling worden gebruikt, maar bij wekelijks gebruik na het aanbrengen van het diergeneesmiddel verkorten ze de duur van de bescherming tegen vlooien tot circa 5 weken.
Wekelijks in bad doen met een 2% chloorhex. shampoo met medicinale werking was niet van invloed op de werkzaamheid tegen vlooien tijdens een onderzoek met een duur van 6 weken.

Speciale voorzorgsmaatregelen te nemen door de persoon die het diergeneesmiddel aan de dieren toedient:
- Dit diergeneesmiddel kan irritatie van de slijmvliezen, huid en ogen veroorzaken. Contact met de mond, huid en ogen dient derhalve te worden vermeden.
- Mocht het diergeneesmiddel onbedoeld in contact komen met de ogen, dan dienen deze onmiddellijk grondig te worden gespoeld met schoon water. Bij contact met de huid dienen de handen te worden gewassen met water en zeep.
- Personen met een bekende overgevoeligheid voor insecticiden of alcohol moeten contact met het diergeneesmiddel vermijden. Was uw handen na gebruik.
- Totdat de plaats van aanbrengen droog is, mogen behandelde dieren niet worden aangeraakt en mogen kinderen niet met behandelde dieren spelen. Derhalve wordt aanbevolen dieren niet overdag te behandelen, maar in de vroege avond, en recentelijk behandelde dieren niet bij de eigenaar, en met name bij kinderen, te laten slapen.
- Buiten het zicht en bereik van kinderen bewaren.

Andere voorzorgsmaatregelen:
- Er kunnen zich enkele teken vastbijten. Om deze reden kan de overdracht van door teken overgebrachte ziekten niet volledig worden uitgesloten indien de omstandigheden ongunstig zijn.
- Vlooien afkomstig van huisdieren infesteren vaak de mand van het dier en de kussens daarin, en gebruikelijke rustplekken zoals tapijten en stoffering. In geval van een massale infestatie en bij de aanvang van de bestrijdingsmaatregelen dienen deze met een geschikt insecticide te worden behandeld en geregeld met een stofzuiger te worden gereinigd.
- Fipronil en (S)-methopreen kunnen nadelige gevolgen hebben voor waterorganismen. Vervuil vijvers, waterwegen of sloten niet met het diergeneesmiddel of met lege containers. Na het aanbrengen mogen honden gedurende 2 dagen niet in waterlopen zwemmen.

Inhoud:
3 pipetten x 1,34 ml
Kenmerken:
Merk NORBROOK LAB
Categorie Spot on
Reviews 0/5 (0 reviews)

Tekst verminderen


Dit is een geneesmiddel dat niet langdurig gebruikt mag worden zonder een medisch advies en dat buiten het bereik van kinderen bewaard moet worden. Lees de gebruiksaanwijzing zorgvuldig. Vraag uw dierenarts of apotheker om advies. Neem contact op met uw dierenarts als er bijwerkingen optreden.