Normacol Grijs Groen 375g

van NORGINE
Geneesmiddel
Normacol Grijs Groen 375g
12,55 
Tijdelijk niet beschikbaar
We zullen u via e-mail contacteren zodra dit artikel weer op voorraad is.
Veuillez indiquer une adresse e-mail valide
 
Uw aanvraag werd geregistreerd

Beschrijving

Zie volledige beschrijving

Therapeutische indicaties:
Symptomatische behandeling van constipatie, uitgezonderd deze van mechanische oorsprong.

Kwalitatieve en kwantitatieve samenstelling:
Sterculia urens Roxb., gom: 62 g per 100 g granulaat.
Voor hulpstoffen: zie rubriek “Lijst van hulpstoffen”.

Farmaceutische vorm: Granulaat voor orale toediening.

Dosering en wijze van toediening:
Volwassenen: 1 tot 2 koffielepels of 1 zakje, 2 à 3 x per dag na de maaltijden.
Kinderen van 6 tot 12 jaar: ½ tot 1 koffielepel of ½ zakje na de maaltijd.
De korrels droog in de mond brengen en doorslikken met een goed gevuld glas water, fruitsap of andere vloeistof. Bij kinderen kan men de aanbevolen dosis vermengen met jam of laten zwellen in een weinig water of andere vloeistof. Na inname dient nog een glas water of andere vloeistof gedronken te worden.
Er zijn momenteel geen gekende dosis aanpassingen in specifieke patiëntengroepen.


Kenmerken:
Merk NORGINE
Categorie Constipatie
Reviews 0/5 (0 reviews)

Tekst verminderen


Contra indicaties Bijwerkingen

Contra-indicaties:
Stenose van het spijsverteringsstelsel. Abdominale pijn zonder duidelijke oorzaak, nausea en braken, intestinale obstructie. Overgevoeligheid voor het werkzame bestanddeel of voor één van de hulpstoffen of voor residuen.

Bijzondere waarschuwingen:
Zoals voor alle andere laxativa geldt, dient chronisch gebruik vermeden te worden. In geval van chronische constipatie zal men eerst pogen deze toestand te verhelpen door aanpassing van de voedings- en leefgewoonten.
Normacol innemen met een grote hoeveelheid water of een andere vloeistof om eventuele obstructie te voorkomen. Normacol dient niet ingenomen te worden vlak voor het slapen gaan. De inname dient vermeden te worden bij patiënten die moeilijkheden hebben bij het slikken. Men zal vermijden de patiënt onder chronische behandeling met laxativa te houden, daar dit een toestand van afhankelijkheid zou kunnen veroorzaken.

Zwangerschap en borstvoeding:
Dit geneesmiddel kan, voor zover bekend, zonder gevaar voor de vrucht of de pasgeborene, overeenkomstig het voorschrift worden gebruikt in de zwangerschap en tijdens de lactatie.

Bijwerkingen:
Soms vermeldt men het optreden van flatulentie die verdwijnt door aanpassing van de posologie. Men rapporteert eveneens gevallen van intestinale obstructie die over het algemeen optreden wanneer er onvoldoende vochtinname is bij bejaarde patiënten, of bij het bestaan van een stenoserend letsel van de gastro-intestinale tractus.


Overdosering Interacties

Beïnvloeding van de rijvaardigheid en van het vermogen om machines te bedienen:
Niet van toepassing.

Overdosering:
Het preparaat kan droog ingenomen darmobstructie veroorzaken. Veel water laten drinken. Het nummer van het Antigifcentrum is 070/245.245.

Lijst van de hulpstoffen:
Natrii Hydrogenocarbonas — Talc — Titanium dioxide — Paraffinum solidum — Vaniline — Saccharum.

Interacties met andere geneesmiddelen en andere vormen van interactie:
Grote hoeveelheden zwelmiddelen zouden de opname van andere stoffen zoals mineralen en geneesmiddelen kunnen beïnvloeden. Dit werd voor Normacol tot op heden nog niet aangetoond. Het wordt wel aangeraden de inname van Normacol te scheiden van de inname van andere geneesmiddelen.

Gevallen van onverenigbaarheid:
Wanneer toegediend in grote hoeveelheden zouden massavormers de resorptie van andere stoffen (mineralen, geneesmiddelen) kunnen beïnvloeden; doch deze veronderstelling werd voor Normacol nog niet bevestigd. Het wordt aangeraden de inname van Normacol te scheiden van de inname van andere geneesmiddelen.


Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.