1.600.000 tevreden klanten
FR / NL
Home > Voedingstherapie - Vitaliteit > Mineralen > Magnesium > Magnesium Formula 90 Tabletten

Magnesium Formula 90 Tabletten

van NRGI
Magnesium Formula 90 Tabletten
Zorgt voor toename van energie.
39,95 €
*
-10%
Online korting
**
35,96 
Aantal In voorraad!

+2% oftewel 0,72
in Mijn klantenbonus


Toevoegen aan winkelwagentje
Besteld voor 16u,
morgen bij u geleverd
(of in 24u in afhaalpunt)
Beschrijving

Magnesium Formula 90 Tabletten

Eigenschappen:
Magnesium wordt ook wel eens de “vonk van het leven”, het “anti-stress mineraal” of het “wonder-mineraal” genoemd. Het is na zuurstof en water het meest belangrijke voor de levensbehoefte van de mens. Elk orgaan in ons lichaam, en dan met name het hart, de spieren en de nieren, hebben het mineraal nodig. Het is een mineraal dat niet door het lichaam aangemaakt wordt.

Magnesium is betrokken bij meer dan 300 biochemische processen waarbij het enzymen activeert en zo onder andere bepalend is voor de energiestofwisseling, de overdracht van zenuwprikkels, de stabilisatie van het hartritme en voor een goed werkend immuunsysteem en geestelijke balans zorgt.
Daarnaast reguleert magnesium ook andere mineralen zoals calcium, koper, zink en vitamine D. De balans tussen magnesium en calcium zorgt voor het belangrijke evenwicht in het lichaam tussen spanning (hoog calcium gehalte) en ontspanning (hoog magnesium gehalte). Een hoge calcium opname (veel melkproducten, medicijnen, suppletie) zal dus leiden tot een magnesium tekort en vice versa.
Ook helpt magnesium beschermen tegen zware metalen (cadmium, lood) en allerlei chemische stoffen.

De ADH voor mannen is 300-350 mg/ dag en voor vrouwen 250-300 mg/ dag.
Maar experten zeggen dat we wel het dubbele mogen hebben voor een optimale gezondheid.
Sommige mensen hebben echter een hogere magnesium behoefte zoals sporters(verliezen veel magnesium door het spiergebruik en het zweten), zwangere vrouwen (tot 40% meer) en vrouwen in de overgang en misschien wel de belangrijkste groep: mensen die onder stress staan.
Een tekort aan magnesium:
Onderzoek toont aan dat 60% van de westerse populatie een tekort heeft aan magnesiumen is er zich niet van bewust, 20% bleek nog niet de helft van de ADH te halen.
Magnesium is te vinden in allerlei voedsel zoals groene groenten, noten en zaden, schaaldieren, volkorenbrood en het meeste in cacaopoeder (chocolade).
Mede door de bewerking van ons voedsel (chemicaliën, kleur-en smaakstoffen en bewaarmiddelen), maar ook spijsverteringsproblemen, medicatie en antibiotica, krijgen we steeds minder magnesium binnen. Nochtans is er een verhoogde behoefte aan magnesium door de consumptie van frisdranken, suiker, medicijngebruik en stress (de hoeveelheid cortisol en adrenaline staan rechtstreeks in verband met een tekort aan magnesium)
Dus zelfs indien men vrij gezond eet, kan er een deficiëntie zijn.

De gezondheidsvoordelen van magnesium:
- Toename van energie: magnesium activeert adenosine trifosfaat (ATP). ATP vervult bij de celstofwisseling een sleutelrol als drager van chemische energie
- Kalmerend effect: bepaalde hormonen die door magnesium aangestuurd worden zijn cruciaal voor ontspannen hersenen.
- Slaap: magnesium kalmeert onrustige gedachten die door je hoofd blijven spoken. Een studie toont aan dat mensen die magnesium namen na 8 weken makkelijker in slaap vallen dan de 'placebogroep'.
- Betere stoelgang: magnesium ontspant de spieren binnen het spijsverteringskanaal en ook de darmwand. Ook heft het verstopping op.
- Ontspannen spieren: magnesium vervult een belangrijke functie bij de neuromusculaire signalen en spiersamentrekkingen.
- Hart: de grootste hoeveelheid magnesium is in het hart. Zonder voldoende magnesium kan een hartaanval plaatsvinden, door de spierspasmen.
- Migraine: studies bewijzen het; magnesium damt de nare hoofdpijn is, door pijnverlichtende hormonen vrij te zetten en de vasoconstrictie te verminderen.

Kenmerken:
- Zorgt voor toename van energie.
- Heeft een kalmerend effect op geest en lichaam.
- Vermindert kans op spierkrampen.
- Bevordert een verkwikkende en vredige slaap.

Indicaties:
- Vermoeidheid
- Spierkrampen
- Ooglidtrillingen
- Hoofdpijn/ migraine
- Tics
- Wakker schrikken
- Angsten
- Fobieën
- PMS
- Overgevoeligheid voor lawaai en/ of licht
- Prikkelbaar
- Restless legs
- Nervositeit
- Hartritmestoornissen/ kloppingen
- Spastische darm
- Hyperventilatie
- Allergie

Samenstelling:
Voedingswaarde /tablet
Magnesium 150mg
L-glyc. 100mg
Vitamine B6 3mg

Gebruiksaanwijzing:
3 tabletten per dag

Inhoud:
90 tabletten
Kenmerken:
Merk NRGI
Categorie Magnesium
Prijs 35,96 €
Gewicht 140 gr
Verzameld via Ekomi Reviews
Er zijn nog geen reviews voor dit product.
De personen die dit artikel hebben gekocht, hebben ook het volgende gekocht:
Populaire producten