Nutergia Ergyprotect Confort 60 Capsules

van Nutergia
Verlicht irritaties van de spijsvertering en bevordert het herstel van het darmslijmvlies.
18,00 
*
-26%
Online korting
**
13,27 

In voorraad!

+2% oftewel 0,27
in Mijn klantenbonus
  Aan mijn Favorieten toevoegen
Besteld voor 16u, morgen bij u geleverd of in 24u in afhaalpunt
Beschrijving

Nutergia Ergyprotect Confort 60 Capsules

Eigenschappen:
Het verlicht op natuurlijke wijze irritaties ter hoogte van de spijsvertering en bevordert het herstel van het darmslijmvlies.
Het is een associatie van Glut., een unieke voedingsstof voor de enterocyten, verzachtende planten (melisse, kamille) en antioxidanten (curcumine, quercetine) die de synthese van bepaalde ontstekingsmediatoren helpen onderdrukken.
De formule bevat ook vitamine B2, een structureel en functioneel bestanddeel van de slijmvliezen, vooral het darmslijmvlies.
Bevat geen gluten, lactose, FODMAP’s (fermenteerbare oligo-, di-, mono-sachariden en polyolen) noch sulfieten.

Indicaties:
Kan worden aanbevolen aan al wie te kampen heeft met een geïrriteerd, verhoogd doorlatend (hyperpermeabel) darmslijmvlies:
- in geval van spijsverteringsklachten te wijten aan stress of onaangepaste voeding (te veel suikers en/ of vetten - dysbiose met overwicht van fermentatiebacteriën, bereiding op hoge temperatuur);
- in geval van het prikkelbare-darmsyndroom met diarree of afwisseling van diarree en constipatie met pijn, opgezette buik;
- bij de inname van bepaalde geneesmiddelen (antibiotica, NSAID’s, PPI’s);
- in geval van proliferatie van bacteriën ter hoogte van de dunne darm of SIBO (bacteriële overgroei in de dunne darm);
- in geval van voedselintoleranties (FODMAP’s, gluten, lactose).
Geschikt voor personen met voedselovergevoeligheid of -intolerantie

Contra-indicaties:
In geval van nierinsufficiëntie

Samenstelling:
L-Glut., extracten van ui (allium cepa), melisse (melissa officinalis) en kamille (matricaria chamomilla), curcumine, hydrolysaat van johannesbroodpitten (ceratonia siliqua)
Antiklontermiddelen: plantaardig magnesiumstearaat
Vitamine B2
Capsule: visgelatine
Kleurstof: ijzeroxide

Voor 4 capsules VWR*
L-Glut. 1.000mg
Melisse extract 160mg
Kamille extract 160mg
Ui extract 150mg
waarvan quercetine 60mg
Peptides de caroube 60mg
Curcumine 60mg
Vitamine B2 0,84mg 60%
*VWR = Voedingswaardereferenties

Actieve samenstelling:
Glut.:
Glut. is het meest overvloedige aminozuur in het lichaam dat via de voeding wordt aangevoerd (5 tot 10 g/dag) en gesynthetiseerd wordt onder invloed van Glut.synthetase (weinig actief in de darm).
Glut. is de brandstof voor de enterocyten en colonocyten, en is noodzakelijk voor hun proliferatie en de opname van elektrolyten. Ze speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling en de werking van de darmen, onder meer het behoud van de slijmvliesstructuur (tight junctions), de integriteit van de darmbarrière en de homeostase van het redoxpotentiaal (als precursor van glutamaat bevordert ze de productie van glutathion GSH).
Glut. werkt bovendien in op het GALT (darmgeassocieerd lymfoïd weefsel) omdat ze onmisbaar is voor de ontwikkeling en de werking van de immuuncellen.
Zo zal suppletie van Glut.:
- de normale expressie van de eiwitten in de tight junctions herstellen bij patiënten met het prikkelbaredarmsyndroom met overwegend diarree; het effect van Glut. zal des te sterker zijn naarmate de expressie van de eiwitten gestoord is. Een meta-analyse uit 2015 laat zien dat er een omgekeerde correlatie bestaat tussen suppletie van Glut. en het prikkelbare-darmsyndroom.
- de proliferatie van de cellen in de crypten verbeteren en het herstel van het slijmvlies na chronische diarree bevorderen;
- het ubiquitinatieproces van de eiwitten van het colon regelen in geval van een darmontsteking type colitis;
- de massa van de enterocyten behouden bij leeftijdsgebonden atrofie van de darmvlokken;
- de barrièrefunctie in het lekkende-darmsyndroom verbeteren;
- de darmpermeabiliteit geïnduceerd door NSAID’s of door diarree bij kinderen verminderen;
- het slijmvlies beschermen bij ischemie-reperfusie/ intensief sporten (vermindering van pro-inflammatoire cytokines en van apoptose) en de barrièrefunctie herstellen door verhoging van GSH in de darm.

Curcumine:
Dit polyfenol bezit anti-inflammatoire, antioxiderende, immunomodulerende, helende, antiproliferatieve en antimicrobiële eigenschappen.
Curcumine moduleert de ontstekingsrespons door downregulatie van COX-2 en de lipoxygenasen en door inhibitie van de ontstekingscytokines (TNF-alfa, IL-1, -2, -6, -8 en -12). Door haar sleutelrol in deze inhibities is ze een interessante voedingsstof in ontstekingsziekten/ chronisch inflammatoir darmlijden.
Uit recente studies blijkt de betrokkenheid van vanilloïde receptoren TRPV1 in functionele spijsverteringsstoornissen. Zij binden stoffen die een vanilloïde fractie hebben, zoals curcumine. Welnu, deze werkt zelfs in lage dosissen deze receptoren tegen, moduleert zo hun respons op allerhande prikkels en voorkomt de symptomen van darmfunctiestoornissen waaronder overgevoeligheid van de ingewanden. Deze TRPV1 komen tot uitdrukking in het volledige spijsverteringsstelsel en in het enterische zenuwstelsel. Door in te werken op de perifere uiteinden keert curcumine de darmovergevoeligheid om.
Preklinische studies hebben de beschermende werking van curcumine op de maag-darmtractus aangetoond door haar anti-inflammatoire effecten en door haar potentieel om de secreties van gastrine, secretine, bicarbonaat, pancreasenzymen te bevorderen en tegelijk darmkrampen en de vorming van maag-darmzweren door stress, alcohol te remmen.
Daarnaast verbetert curcumine na inname gedurende 2 maanden de symptomen van het prikkelbare-darmsyndroom en de levenskwaliteit. In een gerandomiseerde studie bij 116 patiënten met klachten van dyspepsie verlichten de symptomen bij 87% in de “kurkuma”-groep versus 53% in de placebogroep.

Melisse en kamille:
Beide planten hebben een dubbel tropisme, zowel gastrointestinaal als neurologisch.
Melisse vermindert zo de gevolgen van stress, heeft een angstbestrijdend effect en werkt ook in op de maag-darmtractus (krampen, winderigheid). Daarnaast heeft ze krachtige antioxiderende en windverdrijvende eigenschappen. Zij bezit anti-inflammatoire effecten.
Kamille heeft sederende eigenschappen door de aanwezigheid van apigenine, die zich aan de GABA receptoren bindt. Zij wordt ook als spijsverteringsbevorderend hulpmiddel gebruikt om maag-darmklachten te verlichten zoals winderigheid, indigestie, ontstekingen, krampen, diarree en ook gastritis. Als waterig extract heeft kamille anti-inflammatoire, antioxiderende en krampstillende eigenschappen met effect op inflammatoire darmziekten zoals colitis.

Quercetine:
Studies tonen aan dat quercetine de werking van de darmbarrière bevordert door de transcriptie van bepaalde eiwitten van de tight junctions te stimuleren (claudine-4), en door de assemblage van andere te bevorderen (Zo-2, occludine, claudine-1).
Dit bestanddeel heeft dus een beschermend effect tegen de barrièrestoornissen bij een darmontsteking.

Vitamine B2 of riboflavine:
Zij is onontbeerlijk voor de goede ontwikkeling van het darmslijmvlies. Zo stelt men bij een tekort minder darmvlokken in het slijmvlies vast en dus een verminderd absorptieoppervlak.
Risicogroepen voor onvoldoende inname zijn zwangere of borstgevende vrouwen, en vooral kinderen en adolescenten.
In de Europese landen bedraagt de prevalentie van ontoereikende inname 7 tot 20% bij de 65-plussers. Deze populatie staat ook bloot aan leeftijdsgebonden hyperpermeabiliteit. Wij voegen hieraan toe dat een evenwichtige flora vitamine B2 synthetiseert, welnu, bij verhoogde permeabiliteit is zowel de synthese als de absorptie aangetast.

Gebruiksaanwijzing:
2 tot 4 capsules per dag buiten de maaltijden

Voorzorgsmaatregelen:
Nutergia raadt u aan een gezondheidsspecialist aan in geval van inname van bloedverdunners
Op medisch advies voor zwangere en borstgevende vrouwen

Inhoud:
60 capsules
Kenmerken:
Merk Nutergia
Categorie Bevordert de spijsvertering
Prijs 13,27 
Reviews 4.6/5 (318 reviews)
Gewicht 51 gr
Verzameld via Ekomi Reviews
4,6
318 reviews
5 sterren
(189)
4 sterren
(116)
3 sterren
(12)
2 sterren
(1)
1 ster
(0)
Alle reviews over Nutergia Ergyprotect Confort 60 Capsules werden verzameld door geverifieerde kopers, via eKomi
De reviews zichtbaar op deze pagina werden verzameld bij personen die dit product aankochten bij Newpharma. De kwaliteit en betrouwbaarheid van de reviews is zo maximaal verzekerd.
nicole

21/09/2020
Ik heb de capsules tot hiertoe nog maar tweemaal gebruikt en heb er inderdaad het beloofde comfort van ondervonden. Mijn ervaring ermee is dus nog beperkt.
  0 0   Gemeld!
chris

15/08/2019
je moet het langere tijd gebruiken om de effecten te ervaren
  0 0   Gemeld!
gerda

14/08/2019
Versterkt de immuniteit en is een weldaad voor de darmen en spijsvertering.\nOp aanraden van een arts.
  0 0   Gemeld!
lieselot

02/08/2019
Geen ongemakken van gehad alles ok , kleine verpakking
  0 0   Gemeld!
Pieter

22/07/2019
product draagt bij aan goede vertering en darmflora
  0 0   Gemeld!
Pieter

11/04/2019
's nachts had ik last van m'n darmen met deze is dit nu verholpen
  0 0   Gemeld!
Liliane

26/03/2019
dit product helpt de vertering en herstelt het slijmvlies
  0 0   Gemeld!
Isabelle

05/02/2019
Goed om gevoelige darmen te ondersteunen en voor goede spijsvertering.
  0 0   Gemeld!
Cindy

03/02/2019
Als ik een tijdje slecht heb gegeten dan voel ik dat mijn darmen niet in orde zijn. Dit draagt bij tot een gezondere werking
  0 0   Gemeld!
Frederik

10/09/2018
goed product
  0 0   Gemeld!
Pieter

02/07/2018
werkt zeer goed
  0 0   Gemeld!
veronique

26/10/2017
samen met ergyphilus confort. werkt wel.
  0 0   Gemeld!
yolande

23/10/2017
helpt voor darmflora
  0 0   Gemeld!
Liliane

20/10/2017
****
  0 0   Gemeld!
yolande

18/08/2017
helpt precies wel
  0 0   Gemeld!
Anneleen

01/07/2017
Ik heb al minder last van mijn maag.
  0 0   Gemeld!
VERONIQUE

02/05/2017
ik gebruik het ook bij darmontstekingen, goed product
  0 0   Gemeld!
gerda

19/03/2017
Werkt zeer goed om de spijsvertering te bevorderen.
  0 0   Gemeld!
Pieter Jan

20/12/2016
Glutamine voor verbeterde intestinale functie, lijkt te werken
  0 0   Gemeld!
micheline

29/11/2016
Betere darmwerking
  0 0   Gemeld!
christel

20/06/2016
Perfect, dokter kon mij niet helpen dit product is de max
  1 0   Gemeld!
VERONIQUE

29/05/2016
Een echte aanrader, geweldig goed product bij herstel van een lekke darm. Je merkt (samen met de aanpassing van je voedingsgewoonten) zeer vlug verbetering
  2 0   Gemeld!
De personen die dit artikel hebben gekocht, hebben ook het volgende gekocht: